VOETEN


Zo snel mijn voeten mij kunnen dragen rep ik mij van de éne klus naar de andere. Maar toch ik wil het niet hebben over het druk druk druk zijn, nee, mijn voeten zijn wel degelijk het hoofdonderwerp. Ik heb de beschikking over een paar eigenwijze exemplaren. De hele zomer heb ik mij prima kunnen voortbewegen op een paar sandalen waarvan ik vond dat ze lekker zaten. Ik was vorige week dan ook helemaal in de overtuiging dat ik met hen, in het mooie weer, weer goed uit de voeten zou kunnen. Niet dus. Na één dag moest ik mijn voeten op verschillende plaatsen van een stukje leukoplast voorzien om ergere beschadigingen te voorkomen. Met deze maatregel lukte het mij om de week redelijk goed door te komen wat lopen betreft.

Teruggekomen,  trok ik welgemoed mijn laarsjes weer aan. Vanaf september sjouw ik hier de hele wereld mee af. Nooit een probleem. Maar wel hoor, ook hiertegen protesteren mijn voeten. De hak is te hoog, dit geeft bovenmatige vermoeidheidsverschijnselen. Vorige maanden nooit iets van gemerkt. De neus lijkt wat krap, ik voel de dreiging van het ontstaan van een likdoorn al.

Zouden voeten een afspiegeling kunnen zijn van de ziel cq de geest? Dat zou kunnen betekenen dat ik moeite heb met snelle veranderingen en dat ik dus niet zo flexibel zou zijn.

Gelukkig heb ik één paar schoenen die altijd goed zitten. Dat zijn mijn bergschoenen. Ik verbind daar dan maar de conclusie aan dat ik ondanks alles toch bergen kan verzetten. Dat geeft mij in ieder geval de moed om verder te gaan met mijn druk druk druk zijn. En naar ik verneem geldt dit laatste momenteel voor heel veel mensen. Daarin ben ik niet uniek.

hanscke Dinsdag 20 December 2005 - 4:27 pm | | Standaard

zeven reacties

momoniek

Ik heb er ook last van idd en wij zijn niet de enige. Het lijkt wel een nieuwe ziekte. iedereen heeft haast in december. Ik hoop dat je bergschoenen je er weer doorheen dragen. succes!!

momoniek, (URL) - 20-12-’05 20:15
Penguin

Ik heb helemaal geen haast :D Leven jullie niet op te grote voet?

Penguin, (URL) - 20-12-’05 20:21
Merlijn

Wel een raar gezicht natuurlijk, met je bergschoenen onder je galajurk op het nieuwjaarsbal … ;-)

Merlijn, (URL) - 20-12-’05 23:12
AnneMarieke

Vervelend dat je last van je voeten hebt, kan je humeur behoorlijk gaan beinvloeden. Fijn dat jouw boom ook staat. Geniet 2de kerstdag van je kleine piepmuis…

AnneMarieke, (URL) - 20-12-’05 23:29
Pinto

Dit is nu echt een vrouwen-probleem; Het schoenengedoe en daarbij je te druk maken als je het druk hebt. Ik begrijp de letterlijke en de figuurlijke zin van dit schrijven. Dan ligt ondanks en dankij ook nog eens dicht bijelkaar. Pfff, ik maak het wel wat ingewikkeld nu …

Pinto, - 21-12-’05 22:10
Rose

Ik loop nooit zo hard hoor…

Rose, (URL) - 22-12-’05 13:27
Carola

Heel herkenbaar dit, krijg ook áltijd blaren als ik weer eens van schoenen wissel. Doe ik daarom maar niet te vaak.;-)

Carola, - 27-12-’05 20:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.