JARIG


Vandaag is het 33 jaar geleden dat ik voor de tweede keer moeder werd. Met het krijgen van een eerste kind, wist ik dat ik ook graag een tweede kind zou willen hebben. Ik weet dat ik dit nu heel makkelijk zeg, maar ik weet ook, dat er vrouwen zijn die graag kinderen zouden willen hebben, maar voor wie dit niet weggelegd is. Ik ben altijd heel blij geweest met de twee kinderen die ik heb mogen krijgen. En zeker, toen de kinderen nog kind waren, was ik een hele blijde en trotse moeder.

Het moederschap heeft mij ook heel veel geleerd. Het heeft mij geleerd, mij zelf opzij te zetten. De zorg voor de kinderen kwam altijd en overal op de eerste plaats. Het heeft mij geleerd, dat, hoe goed ik ook mijn best deed,  ik niet in staat was om alle pijntjes en verdrietjes bij hen weg te nemen. Het heeft mij geleerd om aan hen vertrouwen te geven. Het heeft mij geleerd om los te laten. Het heeft mij geleerd, dat zij recht hebben op hun leven. Door het wonder van de geboorte, zijn zij elk op eigen wijze een eigen leven begonnen, ondanks dat hun leven in mijn lichaam is begonnen en ik hen gebaard heb. Leven, ik blijf het een wonder vinden.

Vandaag is hij dus jarig en ik ben zo blij, dat we dit weer samen kunnen vieren. Wat zal ik weer genieten van het leven wat zich inmiddels voortgezet heeft in de twee kleinkinderen. De vorige keer dat we allemaal samen waren zijn er veel foto's genomen, waarvan ik op digitale wijze een klein album heb laten maken. Daarin staat Rixte met de  Bretonse trui, die ik voor haar gebreid heb. Voor Nina heb ik nu een bijna identiek exemplaar gebreid en deze ga ik haar vandaag natuurlijk geven. Het resultaat ziet u hieronder.

hanscke Zaterdag 26 Juli 2008 - 10:54 am | | Familie

twaalf reacties

marjolijn

Proficiat !!
Mooi geschreven, je mag met recht trots zijn.
Geniet er maar volop van.

marjolijn, (URL) - 26-07-’08 11:13
Me!

Proficiat met de verjaardag van je zoon. Alleen dat truitje.. bij deze temperatuur?.

Me!, (E-mail ) (URL) - 26-07-’08 13:44
mikelodeon

Wat een mooie beschouwing, van harte gefeliciteerd en een hele fijne, gezellige dag met je familie

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 26-07-’08 15:01
Carola

Van harte gefeliciteerd met je zoon, en dat jullie het weer samen kunnen vieren!!!..Ik vind het altijd erg leuk om zelfgebreidde spulletjes voor Fran te krijgen, dat maakt een cadeautje zo veel persoonlijker! (en ik brouw er zelf niets van dus heb altijd veel bewondering!!)
Ja, loslaten en hun eigen weg laten zoeken. Ik merk het nu al aan Fran met zijn vijf jaren dat hij soms niet wil wat ik voor hem wil of juist wel wil wat ik niet voor hem wil, dat hij zijn eigen inbreng heeft die ik zal moeten respecteren. (Tenminste, op deze leeftijd tot op zekere hoogte, niet met alles natuurlijk)

Carola, (URL) - 26-07-’08 17:06
Madammeke

Hartelijk gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon. Wat zul jij gelukkig zijn dat jullie dat weer samen kunnen vieren. Wat je schrijft over het hebben van kinderen is zo herkenbaar. Ik wens je een fijne dag ;-)

Madammeke, (URL) - 26-07-’08 17:08
f r e d

moeder worden is mij nooit gelukt……

f r e d, (E-mail ) (URL) - 27-07-’08 10:04
Redstar

Alsnog van harte.. ik ben iets te laat jammer genoeg

Redstar, (E-mail ) (URL) - 27-07-’08 12:10
Merlijn

Alsnog gefeliciteerd!

Merlijn, (URL) - 27-07-’08 23:02
Ster

Van harte gefeliciteerd en vooral heel fijn dat jullie het nu weer samen vieren!

Ster, (URL) - 28-07-’08 08:26
Vrouwke

Oei, ik kom veel te laat aanwaaien, maar toch nog van harte gefeliciteerd. Was Nina blij met haar trui?

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 28-07-’08 09:30
roosnans

en ik helemaal achteraf…maar toch van harte gefeliciteerd…sommige relaties zijn kwetsbaar. Maar zo prachtig dat jullie weer samen kunnen vieren. Heeel erg mooi. Je hebt er vast van genoten…
grtz

roosnans, (E-mail ) (URL) - 28-07-’08 20:30
Thérèse

Ook nog van harte! Ja, als moeder herken ik veel natuurlijk!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 29-07-’08 21:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.