ZOMERAVOND


Meestal geeft elke zomer wel een paar avonden waarop er tot middernacht buiten gezeten kan worden. Allengs verdwijnt de hitte van overdag om plaats te maken voor de koelte van de nacht en verandert het daglicht via de schemering in het donker. Tijd om de olielampjes aan te steken om onder het genot van een glas wijn lekker in de vlammetjes te kunnen staren. Tenminste als Jan de Wind dat toestaat. "Ga naar huis, Jan," mopperde ik woensdagavond toen de vlammetjes voor de zoveelste keer uit gewaaid waren. "Ga je vrouw Truus Storm maar plagen, maar laat ons met rust." "Truus Storm?", vraagt P.

En ik vertel. "Jan de Wind is getrouwd met Truus Storm  en samen hebben ze vier kinderen: Ootske, Sudwinde, Wesselina en Nora. Als Jan en Truus in de winter aan Nora en Ootske de opdracht geven om te gaan samen spelen, dan wordt het hier heel erg koud. Als Ootske in de zomer met Sudwinde hun spel spelen, dan wordt het hier erg warm en droog. Dat gebeurt niet zo vaak. Meestal komt Wesselina tussenbeide en verstoort hun spel. Waarschijnlijk gaat ze dat morgen ook doen, dus laten we deze avond er nog maar van genieten". Heerlijk om op zo'n zomeravond op deze gedachten te komen. Ik dacht, dat woensdagavond de laatste avond was, maar er kwam nog een hele zwoele windstille donderdagavond achteraan.

Dit jaar staat de score van deze heerlijke avonden nu op vijf. Dat is al meer dan vorig jaar, maar augustus moet nog komen en mag wat mij betreft dit aantal wel verdubbelen. Ik ben gek op deze avonden en ik kan er niet gauw genoeg van krijgen.

hanscke Vrijdag 01 Augustus 2008 - 5:50 pm | | Standaard

tien reacties

Me!

Als ik de dag erop moet werken hoeft het voor mij niet zo warm te zijn…

Me!, (E-mail ) (URL) - 01-08-’08 19:40
Hanny

Het is ‘s avonds wel lekker om buiten te zitten. Maar overdag vind ik het niet om te harden. Daarom hoop ik dat het de komende dagen zo goed blijft als het momenteel is. Dan maar een vest of trui aan ‘s avonds.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 01-08-’08 20:42
Merlijn

Van mij mogen ze wegblijven, niet omdat ze niet lekker zijn, maar ze worden doorgaans gevolgd door (veel te) warme nachten …

Merlijn, (URL) - 01-08-’08 21:11
marjolijn

Ja, de avonden zijn heerlijk zeker vandaag.
Fijn weekend, en ik hoop meer fijne avonden.

marjolijn, (URL) - 01-08-’08 21:58
Renesmurf

Dit soort avonden zijn heerlijk, en zo zeldzaam!
Leuker dan kerst!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 02-08-’08 01:45
Vrouwke

Wat leuk die windenfamilie. Daar had ik nog nooit van gehoord. Ik wens je nog veel fijne avonden toe.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 02-08-’08 10:03
mikelodeon

Ja, dat zijn de heerlijkste avonden, ik maak gebruik van wat grotere windlichten en laat truus de boel niet verstieren hoor! Leuk gevonden die windfamilie :-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 02-08-’08 11:20
f r e d

moet toch een bijna onbetaalbare hobby worden…..; die olielampjes.

f r e d, (E-mail ) (URL) - 02-08-’08 13:32
Redstar

Hier hebben we al wat meer van die avonden gehad hoor.. Maar het kan een verschil van mens tot mens zijn hoe die dat ervaart

Redstar, (E-mail ) (URL) - 03-08-’08 13:16
sebbo

Prachtig logje Hanscke, met veel plezier gelezen.

sebbo, (E-mail ) (URL) - 03-08-’08 23:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.