DE ONVERLAAT


Alweer? ja alweer. Kennelijk was ik er gisteren nog zo ondersteboven van, dat ik liever het geplande artikel wilde plaatsen dan dit verhaal. Maar nu is de tijd er rijp voor en het verhaal is als volgt.

Gistermorgen stond P op de gewone tijd op, iets voor zevenen, en toen kwam buurman van twee huizen verderop aan de deur om P. te waarschuwen. Hij moest maar niet schrikken als hij zo dadelijk met de hond uit ging, maar onze auto was aan de zijkant nogal beschadigd. Rond half zeven was er een hele grote touringcar door onze straat gekomen en deze had de bocht niet helemaal goed kunnen maken. Buurman had gezien hoe onze auto geraakt werd. Natuurlijk was hij naar buiten gelopen, maar buurman had slechts het nakijken gehad. De nummerplaat kon niet meer genoteerd worden, maar de plaatsnamen waar deze bus vandaan kwam waren nog wel te lezen.

(Gespeeld) Opgewekt wekte P. mij en vertelde mij wat er gebeurd was en vervolgens heeft hij de politie gebeld. Ze kwamen keurig na een half uurtje langs en zij hebben in de loop van de dag ook de eigenaar van deze bus achterhaald. Maandag moet de auto weer naar de garage, want dan moet hij bekeken worden door de schadeexpert. Na twee maanden moet de fonkelnieuwe achterkant al weer vervangen worden. De schade is dit keer groter dan de vorige keer.

Het zal heus wel weer gemaakt worden en het kost ons uiteindelijk niets, maar het is zo'n gedoe. Alhoewel, het kost niets, dit keer hoef ik niet weer een leenauto, want dat kwam de vorige keer wel voor eigen rekening. Ik blijf mij afvragen of die chauffeur niet even had kunnen uitstappen om bij ons aan te bellen. Of zou hij het echt niet gemerkt hebben???? Ik wil niet beschuldigend zijn maar toch  heb ik zo mijn vraagtekens.

hanscke Zaterdag 09 Augustus 2008 - 7:50 pm | | Actueel

twaalf reacties

f r e d

ff fietse dan maar……

f r e d, (E-mail ) (URL) - 09-08-’08 20:31
Merlijn

Aan de ‘ verwonding’ van je auto te zien MOET de busschauffeur dit geweten hebben ! Wat een **kel …

Merlijn, (URL) - 09-08-’08 20:38
Ster

Lullig om door te rijden en niet eens een briefje achter te laten. ook bij een bus zal hij dit gemerkt hebben. Gelukkig dat jullie buurman wel iets gezien had.

Ster, (URL) - 09-08-’08 20:57
Me!

Ik geloof dat ik lichtelijk ontploft zou zijn. Dit is gewoon doorrijden na een aanrijding.

Me!, (E-mail ) (URL) - 09-08-’08 21:12
marjolijn

Nee, dat is niet leuk!!
Maar gelukkig kan het wel gemaakt worden, maar wel gedoe weer, jammer.

marjolijn, (URL) - 09-08-’08 21:29
Hanny

Een beetje slordig van de buschauffeur, eufemistisch uitgedrukt. Hij heeft jullie auto behoorlijk geraakt en moet aan zijn bus toch ook een behoorlijke schade hebben. Daarom kan ik me niet voorstellen dat hij niets gemerkt zou hebben. Gelukkig dat jullie buurman zo alert was, waardoor de schade verhaald kan worden. Maar het is zo’n gedoe om alles weer in orde te krijgen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 09-08-’08 21:33
Michiel

Bof je nog. Hier in het oostelijke deel van de randstad komt de politie helemaal niet meer voor alleen blikschade. Mag je mooi allemaal zelf uitzoeken…..

Michiel, (URL) - 10-08-’08 12:39
Redstar

Hier ook vorig jaar. Niet vergoed gekregen omdat de dader is doorgereden en onbekend. Zo gaat dat. Mensen zijn bang hun noclaim kwijt te raken denk ik..

Redstar, (E-mail ) (URL) - 10-08-’08 12:45
Renesmurf

Ik denk toch wel dat je zoiets merkt.

Wat vervelend zeg, alleen al het idee en het gedoe.
Maar ja, het zij zo.

Renesmurf, (URL) - 10-08-’08 14:46
mysterycouple

Tsss belachelijk dat jullie niet eerder gewaarschuwd werden. Het schadebedrijf zal een leuke omzet hebben dit jaar dankzij jullie!!!

mysterycouple, (E-mail ) - 10-08-’08 21:47
sebbo

Wat vervelend. Ik kan me niet voorstellen dat de buschauffeur niets gemerkt heeft. De reparatie kost jullie niets maar de ergernis is groot denk ik.

sebbo, (E-mail ) (URL) - 10-08-’08 23:02
mikelodeon

Altijd erg vervelende dingen maar ze gebeuren. Ik heb het zelf een keer meegemaakt als chauffeur van een bus en ik heb het gewoon niet gemerkt dat ik schade reed bij een ander. Was wel een 18 meter bus, maar vervelend is het zeker.

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 11-08-’08 08:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.