BRUIVTICH


Nee, het is geen bestaand woord, bruivtich, maar ik moest wat. Als er dan een drukproefexemplaar van je eerste boek bij de post zit en je maakt het open, dan gaat er heel wat door je heen. Daar had ik geen woord voor dus heb ik bruivtich bedacht. Het woord moet iets weergeven van verbaasd, huiverig trots en verwonderd zijn. Bij de eerste aanblik van "mijn" boek gingen er in ieder geval heel wat gevoelens door mij heen. Gevoelens die ik niet allemaal benoemen kan. 

Het is al weer een paar weken geleden dat ik de allereerste proefdruk ontving, maar dat was toen nog niet in boekvorm. Het waren losse bladen met een voorkant. Maar dit oogt zo echt..... Ik heb mij voorgenomen om hier in ieder geval wel van gaan te genieten. Dit gebeurt niet alle dagen. Als kind heb ik er vele malen van gedroomd om ooit een boek te schrijven. Toen er later in mijn leven gedichten van mijn hand in de zaterdagkrant van ons regionale dagblad geplaatst werden, vond ik dat heel mooi. Helemaal blij was ik toen er twee maal een kort verhaal in twee verschillende boeken werden opgenomen. Daarna was ik een paar maal heel dicht bij een publicatie van een boek. Eén keer was de tekst van een studieboek helemaal kant en klaar, maar wegens een verzadigde markt is dat toen niet uit gebracht. Het honorarium heb ik toen wel mogen ontvangen, maar dat is het niet. Daar doe je het niet echt voor.

En nu lijkt het te gaan slagen. Binnen acht maand is dit boek gerealiseerd. Het moet nog een officieel ISBNnummer toegekend krijgen en dan zal het half september officieel gepresenteerd en op de markt gebracht gaan worden. Dan zal ik ook hier op dit weblog mijn eigen naam prijs gaan geven. Maar voor die tijd moet ik eerst nog een heel vervelende klus doen. Ik moet namelijk mijn eigen boek voor de vierde of vijde maal lezen als laatste controle op eventuele fouten. En dan gaat de eerste oplage gedrukt worden en komt het uit. Ik kan niet anders zeggen, ik vind het ongelooflijk spannend. Ik kan nu al inschatten dat de reacties heel verschillend zullen zijn. Soms houdt het mij even uit de slaap, maar meestal slaap ik wel spoedig weer in. Ik heb immers mijn droom tot werkelijkheid gemaakt.

hanscke Dinsdag 12 Augustus 2008 - 9:13 pm | | Actueel

achttien reacties

Michiel

“Verdwaald in het onderwijs”. Een mooie titel. Ik kijk er naar uit. Heel leuk voor je.

Michiel, (URL) - 12-08-’08 22:09
Me!

Dat maakt veel goed toch, je eigen boek.

Me!, (E-mail ) (URL) - 12-08-’08 22:11
Thérèse

Goh, ik ben heéél benieuwd. Wat spannend!!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 12-08-’08 23:10
marjolijn

Wat fijn voor je, dat deze droom echt uit gaat komen.
Geniet er maar volop van.

marjolijn, (URL) - 13-08-’08 04:38
Redstar

Van harte Hanscke! Ik hoop het ooit mee te maken dat gevoel :-D

Redstar, (E-mail ) (URL) - 13-08-’08 11:23
mysterycouple

Wat geweldig Hanscke.. een eigen boek en binnenkort dus in de schappen bij de boekwinkel?? Ik weet wat er op mijn verlanglijstje gaat!!!

mysterycouple, (E-mail ) - 13-08-’08 13:19
Hanny

In jouw geval zijn dromen dus geen bedrog. Wat zul je op dit moment zwevend door het leven gaan. De vleugeltjes die je hebt gekregen, zullen je helpen om in sneltreinvaart je laatste controle uit te voeren.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 13-08-’08 13:41
Wim

Dat is wat! Heel wat anders dan stillekes zitten breien.
Nu kan de toreador met de priemen Olé roepen, om het met Spaans temperament te zeggen en je kunt terecht fier zijn.
OT : Ik woon in Todoque, met de auto tien minuutjes naar beneden, naar de ruige kusten van La Palma. Ik denk dat jij Santo Domingo de Garafia bedoeld met de steile kust waar de oceaan tegenaan beukt daar liggen twee rotsen in zee waarvan een de naam “Roque del Guincho” draagt. Die machtige kleurrijke rots heeft ook een doorkijk.

Wim, (E-mail ) (URL) - 13-08-’08 14:52
Vrouwke

Dit maakt het wel heel reëel zo.
En ik weet nu al dat ik het boek heel graag zal gaan lezen.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 13-08-’08 21:43
Renesmurf

Dat is zeker heel erg spannend.
Vooral als het echt te koop is, dan ligt die in de winkel!

Renesmurf, (URL) - 13-08-’08 23:28
Madammeke

Spannend…Laat je weten waar en hoe ik het kan krijgen >

Madammeke, (URL) - 14-08-’08 13:27
Merlijn

Dat is natuurlijk echt ontzettend leuk, proficiat ! Alleen het 5 x lezen is natuurlijk een stuk minder. Lijkt mij dat je dan juist een beetje leesblind wordt of valt dat mee?

Merlijn, (URL) - 14-08-’08 22:28
Xiwel

Succes! Ik neem aan dat je het ook door anderen laat nalezen. Fouten bij jezelf vinden is een stuk lastiger, dan fouten bij een ander vinden.

Door de foto heb ik toch je voor en achternaam achterhaald. Leek me wel een leuk spelletje, zoek de missende letters.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 14-08-’08 23:49
Barbara

Wow!
Ik vind het stoer!

Barbara, (E-mail ) (URL) - 15-08-’08 07:09
mikelodeon

geweldige titel! En wat kan ik me indenken dat je apetrots bent. Stiekem denk ik dat er wel meer van ons bloggers op zo’n boekgeboorte hopen. Ik neem in elk geval een exemplaar van je af en dat terwijl ik geen echte ‘lezer’ ben.
Succes met het ‘doorworstelen’ van de tekst :-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 15-08-’08 14:42
roosnans

Het ziet er al heeeel echt uit! Ik ben benieuwd wanneer ik het in de boekwinkel kan gaan aantreffen….
In ieder geval: Gefeliciteerd!!!
grtz

roosnans, (E-mail ) (URL) - 15-08-’08 20:53
f r e d

da’s nog een gedoe. ik blijf maar klikken……

f r e d, (E-mail ) (URL) - 15-08-’08 21:54
Ster

Wat goed!!! Ik snap je trots en huivering helemaal.

Ster, (URL) - 16-08-’08 20:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.