LEESTIJD

De tijd van het vele lezen zal drastisch verminderd moeten worden, omdat ik geacht word weer aan het echte leven deel te gaan nemen. Er moet weer gewerkt gaan worden en dat kost tijd en tijd kan maar één keer besteed worden. Per week zal er ongeveer zes uur opgaan aan reistijd. Dit ben ik al heel veel jaren niet meer gewend. Tijd is schaars en in mijn beleving is dat bij mij altijd al het geval geweest. Ik wil dan ook efficiënt met mijn tijd omgaan. Ik vind dat je in een aantal gevallen best twee dingen tegelijk kunt doen. Autorijden en naar een boek luisteren gaat volgens mij heel goed samen.

Er staan nog vele boeken op mijn lijstje die ik graag zou willen lezen, maar waar ik mij de tijd niet voor gun, omdat ik andere keuzes maak. Ik ga proberen het noodzakelijke met iets anders te verenigen. Tijdens  het autorijden is het volgens mij heel goed mogelijk om middels een CD naar een boek te luisteren. Niet ieder boek zal hiervoor geschikt zijn, maar op dat lijstje van boeken staan er een heel aantal waarvan ik denk dat ze daar uitstekend voor in aanmerking komen. Om te beginnen heb ik het luisterboek: Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor" genomen. Dat is echt zo'n boek waar ik normaal niet zo gauw aan begin, omdat ik ter ontspanning liever een ander genre lees. Ook het boek: Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt" van Douwe Draaisma lijkt mij een goede keuze om als luisterboek in de auto aan te horen. 

Ik denk dat ik mij van tijd tot tijd toch ook wil kunnen verliezen in het gewoon lezen van een boek. Elke vakantie verdrink ik wel in een bepaald boek , daarbij denk ik daan de Vliegeraar, het Bernini Mysteri, de Davincicode, de Doornvogels en vele andere boeken. Dit jaar heb ik onder andere de Zusjes van Lori Lansens gelezen. Dit boek gaat over een Siamese tweeling die met de hoofden aan elkaar vastgegroeid zitten, maar het verhaal laat heel duidelijk tot uitdrukking komen dat ze wel twee afzonderlijke en heel verschillende persoonlijkheden zijn. Heel boeiend om te lezen. Het boek Konginnenrit kreeg ik net niet helemaal uit voordat ik aan het werk moest. Dochterlief liet het boek bij mij achter toen zij het uit had. Wederom een leuk vlot boek, maar ik vond het van net iets van mindere kwaliteit dan de andere twee boeken: Zadelpijn en het Verwende Nest.

hanscke Zaterdag 23 Augustus 2008 - 2:52 pm | | Boeken

dertien reacties

Madammeke

Waar je de tijd vandaan haalt, haal je hem vandaan. Maar blijf lezen Hanscke. Goed idee om in de auto een boek te “horen”. Die reistijd ben je toch kwijt.

Madammeke, (URL) - 23-08-’08 15:48
Renesmurf

Wat jij met boeken hebt heb ik met radio, ik verdwaal er wel eens in en ik krijg er nooit genoeg van.

Renesmurf, (URL) - 23-08-’08 16:46
mikelodeon

Ik ben geen lezer en aan luisterboeken in de auto moet ik niet denken. Zou zo in het verhaal duiken dat ik de rest en het autorijden zou vergeten ;-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 23-08-’08 17:20
f r e d

hoeveel bladzijden zadelpijn kan een mens verdragen…??

f r e d, (E-mail ) (URL) - 23-08-’08 18:29
Me!

Horen lezen en autorijden gaat bij mij ook niet echt goed vrees ik.

Me!, (E-mail ) (URL) - 23-08-’08 19:29
Geertje

Dat is zeker wennen Hanscke!
Wel fijn dat je weer aan de slag kan; heb je het naar je zin?
Eindelijk is het hier weer in wat kalmer vaarwater gekomen; voor mij begint de tijd weer, dat ik langzamerhand de draad weer wat kan gaan oppakken (niet dagelijks, maar wel regelmatiger).
Gelukkig; heb mijn hobby’s gemist!

Wens je veel sterkte met concenntreren van rijden en “lezen” tegelijk; zou het je niet na kunnen doen!

Geertje, (E-mail ) (URL) - 23-08-’08 22:33
Terrebel

Succes met de betaalde tijdsbesteding! Maar vergeet niet regelmatig te “onthaasten”. Blijf dus zeker zoveel mogelijk ontspanning zoeken. Op internet zijn ook al veel boeken (vaak gratis!) in mp3-formaat te verkrijgen. Ideetje voor de Ipod?

Terrebel, (E-mail ) (URL) - 23-08-’08 23:08
Hanny

Een luisterboek is absoluut niets voor mij in de auto. Dan ben ik veel te snel afgeleid. Maar het kan een ideale oplossing voor je zijn. Ik wens je dan ook veel luisterplezier!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 24-08-’08 01:29
Anja

Leuk dat je ook zo veel leest. Maar luisteren naar een boek in de auto, oeps als dat maar goed gaat.Je moet wel je aandacht bij het verhaal kunnen houden. Maar ik wens je veel lees en luisterplezier!

Anja, (E-mail ) (URL) - 24-08-’08 10:56
Redstar

Als ik in de auto zit wil ik muziek horen. Een boek lees ik. Succes met het indelen van je tijd ;-)

Redstar, (E-mail ) (URL) - 24-08-’08 12:58
Merlijn

Tja, ik heb nog genoeg boeken op mijn lijstje, helaas neem ik niet de tijd om het lijstje korter te maken. Naar mijn werk ga ik op de fiets, dus geen cd speler op mijn stuur. Bovendien is het maar 6 minuten fietsen …

Merlijn, (URL) - 24-08-’08 20:42
marjolijn

Ja, dat wordt de tijd goed verdelen en wie weet, lukt het wel om luisterend te lezen.
Maar wel goed op de weg letten he!!

marjolijn, (URL) - 25-08-’08 07:14
mysterycouple

Dat mag toch best innovatief genoemd worden autorijden en een boek luisteren. Misschien iets voor de jeugd om het op MP3 te zetten als ze iets uit de lijst moeten lezen. Dan weet men zeker dat er naar geluisterd is en niet klakkeloos een uittrekseltje van inet geplukt is. Misschien kan je je nog aanmelden voor het beste idee van Nederland ;-)

mysterycouple, (E-mail ) - 25-08-’08 09:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.