ONGELOOFWAARDIG.


Ze schijnen er weer aan te komen, de lijstjes van de beste en de slechtste ziekenhuizen. Werd er vorig jaar op grote schaal in het ziekenhuis van Dokkum gebak uitgedeeld, omdat zij de beste waren, dit jaar zijn ze gezakt naar plaats 93 zo lees ik in de Dockumer Courant van vandaag. De directeur van het ziekenhuis zegt in een reactie dat het ziekenhuis zich moet verbeteren en dat er veel veranderd dient te worden. Ik moet dus geloven dat in één jaar tijd de resultaten van dit ziekenhuis dramatisch gekelderd zijn.

Ik zou, zij het met heel veel moeite, bereid zijn om dit te geloven als ik geen kennis over voorgaande jaren gehad zou hebben. Een ander managementteam, andere specialisten, een wisseling in de Raad van Bestuur, dit alles kan natuurlijk van invloed zijn. Maar wanneer een ziekenhuis in 2006 als laagste scoort, een jaar later als beste ziekenhuis wordt uitgeroepen en weer een jaar later teruggezakt blijkt te zijn naar plaats 93, dan is voor mij de geloofwaardigheid van die lijstjes ver te zoeken. Wat mij betreft mogen ze in de prullenbak.

hanscke Maandag 25 Augustus 2008 - 9:18 pm | | Actueel

dertien reacties

Merlijn

Zo zout heb ik de haring nog nooit gegeten! (Om maar eens een onzinnig lijstje aan te halen)

Merlijn, (URL) - 25-08-’08 21:27
nanos

Bovendien heb je als potentiële klant weinig aan zo’n lijstje. Het is leuk voor de ziekenhuizen te weten waar op gelet wordt en hoe ze door naar elkaar te kijken onaangename dingen voor de patiënten aangenamer kunnen maken. Maar als je in Middelburg woont, ga je toch niet naar Dokkum.

nanos, (URL) - 25-08-’08 22:30
Me!

Je gaat toch meestal naar het dichtst bijzijnde ziekenhuis of in ieder geval in de buurt van…

Me!, (E-mail ) (URL) - 25-08-’08 23:11
Renesmurf

het zegt mij ook allemaal niks.
Als ze niet voldoen wordt er wel wat aan gedaan.

Renesmurf, (URL) - 25-08-’08 23:14
Hanny

Dat je bijvoorbeeld een pannenkoekenrestaurant beoordeeld, is nog tot daaraantoe (smaken verschillen). Maar ziekenhuizen, hoe kun je die nu beoordelen. Deze lijst gaat bij mij meteen de prullenbak in.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 25-08-’08 23:52
marjolijn

Grote flauwekul, dit soort lijstjes.
Echt een teken van komkommertijd, de redactie wist niets beters te verzinnen, denk ik.
Fijne dag vandaag.

marjolijn, (URL) - 26-08-’08 05:58
Xiwel

Ik denk dat zieknhuizen wel te vergelijken vallen en ook nog op een correcte manier. Of dat gebeurt is een tweede vaak wordt het aan zieknhuisgangers en personeel gevraagd, maar die zijn niet erg objectief omdat ze niet tegelijkertijd in andere ziekenhuizen liggen/komen/werken. Het gaat naar mijn idee ook fout als kleine en grote ziekenhuizen in 1 lijstje komen. Bij een groot ziekenhuis van 1000 bedden zal de statistiek fluctuaties uitdempen, maar met 100 bedden kan dat wel eens niet gaan. 1 overledene wel of niet door een operatie zou wel eens het verschil kunnen maken tussen plek 10 en plek 100. Ik veronderstel dat het ziekenhuis van Dokkum niet groot is. Dit jaar heeft het diaconesse ziekenhuis in Utrecht gewonnen. Ik wist niet eens van het bestaan, de meeste Utrechters liggen in het UMCU.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 26-08-’08 09:53
mikelodeon

Tja, het beste wat? Ik vind dit soort berichtjes thuis horen in de categorie de beste oliebol. Ik zit er in elk geval niet op te wachten

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 26-08-’08 13:48
Geertje

Ben het helemaal met je eens.
Zelf ga ik gewoon naar dat ziekenhuis, waar ik me het prettigst voel.
Dat kan dus per specialisme anders zijn.
Maar naar lijstjes kijk ik niet.

Geertje, (E-mail ) (URL) - 26-08-’08 19:53
Ster

Ik ga helemaal af op mijn ervaringen, dit soort lijstjes zeggen mij niets.

Ster, (URL) - 26-08-’08 20:30
roosnans

nou, dat gaat wel heel hard op en neer op deze manier, nee, dat klinkt inderdaad alles behalve geloofwaardig…

roosnans, (E-mail ) (URL) - 26-08-’08 21:33
mysterycouple

Huh volgens het AD was het toch dat Diaconessenziekenhuis in Utrecht?? Of is het weer eens meten met 2 maten grrrr

Ach wat doet het ertoe … echt slechte ziekenhuizen heb je niet in Nederland en echt goeie ook niet.. ze zitten er allemaal een beetje tussen in en ontlopen elkaar niet zo veel denk ik zo

mysterycouple, (E-mail ) - 27-08-’08 10:02
sebbo

Ik ben het net je eens, smijt al die lijstjes maar in de prullebak.

sebbo, (E-mail ) (URL) - 27-08-’08 19:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.