THE SOAP


Een keurig kostschool meisje. Dat was het eerste wat in mij opkwam toen ik de foto van de Sarah Palin zag. Maar dat beeld bleek niet geheel juist te zijn. Ze is een keurig nette getrouwde vrouw van 44 jar en moeder van vijf kinderen. En toch kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat ze, wanneer ze weet dat ze gevangen wordt door de vele ogen van de camera's die op haar gericht zijn, poseert zoals ze dat geleerd heeft ten tijde dat ze Miss Alaska was. Hoe onecht is haar echt zijn? Per dag, nee soms per uur worden er nieuwe wetenswaardigheden over haar als persoon verteld. Het hier en nu is niet genoeg, nee, het spektakel van de verkiezingen vraagt om meer en meer en meer. Even stond ze in de schaduw van Gustav. Maar de dreiging die van hem uitging werd minder en minder en minder. De 'Running mate', het onbekende meisje van de Republikeinen, zal nu haar werk moeten gaan doen. Ik vond die Amerikaanse verkiezingen altijd al een spektakel, maar ik geloof dat we nu toch echt in het scenario van een soap terecht gekomen zijn. 

hanscke Dinsdag 02 September 2008 - 4:50 pm | | Actueel

veertien reacties

Merlijn

Altijd al gevonden dat alles wat op het gebied van politiek gebeurd daar een slecht geschreven scenario is vol met minder-dan-B-acteurs … Het wordt tijd voor politici die uit overtuiging doen wat ze moeten doen en geen miljonairs of stropoppen zijn.

Merlijn, (URL) - 02-09-’08 17:40
Michiel

Als je niet minstens 10 millioen te besteden hebt kun je geen president van de VS worden. Is er een echt 100% eerlijke manier om in het bezit van 10 millioen te komen zonder iemand anders tekort te doen? Hoe oprecht is dan zo iemand als ie beweert voor alle inwoners van het land op te komen?

Michiel, (URL) - 02-09-’08 17:57
Michiel

En o ja.. hoe kun je nu zoals Palin zowel rabiaat tegenstander van abortus en voorstander van de doodstraf zijn? Het leven begint bij de conceptie en dat wordt als heilig beschouwd. Maar na de geboorte mag de mens wèl over het leven beschikken. Een soap is het.

Michiel, (URL) - 02-09-’08 18:12
hanscke

@Michiel: je kon wel aan animositeit lijden….

hanscke, (E-mail ) (URL) - 02-09-’08 18:59
Hanny

Ik heb het helemaal nooit op verkiezingstoestanden. Er wordt altijd zo veel beloofd, maar is men eenmaal aan de macht dan is men de beloften vergeten. Bovendien kosten de campagnes handenvol geld, dat ergens anders heel zinvol besteed zou kunnen worden.
Afschaffen die verkiezingstoestanden vind ik. Laat de mensen gewoon kiezen op basis van een programma en niet op basis van de mens.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 02-09-’08 20:02
Me!

Ik kan er niet van wakker liggen. Ze doen maar, ik kan het toch niet beinvloeden.

Me!, (E-mail ) (URL) - 02-09-’08 20:18
marjolijn

Nee, ik kan er ook niet wakker van liggen, er gebeurd genoeg hier dichtbij

marjolijn, (URL) - 02-09-’08 21:10
Renesmurf

Ik ken die hele Sarah Palin niet, moet ik eerlijk bekennen, zo goed volg ik dat nou.

Renesmurf, (URL) - 02-09-’08 21:52
nanos

Wij dachten dat ze reclame maakte voor Specsavers.

nanos, (URL) - 03-09-’08 00:20
f r e d

en jp kijkt elke dag (af).

f r e d, (E-mail ) (URL) - 03-09-’08 20:09
Redstar

Ik vindt het een eng clubje bij elkaar…

Redstar, (E-mail ) (URL) - 04-09-’08 11:40
Neneh

Die hele poppenkast voor weer 4 jaar list en bedrog….

Gelukkig ben ik heen amerikaan!

Neneh, (E-mail ) (URL) - 04-09-’08 20:39
mysterycouple

Ik denk als ik in Amerika zou wonen dat ik niet zou stemmen.. want het is christelijk rechts en liberaal rechts.. dus dat zou ik direct overslaan.

Het zou mij niets verbazen als er nog leuke schandaaltjes zullen komen omtrent deze dame.. Naaktfoto’s, dubieus drugsverleden, “foute” kinderen.. ach het hoort er allemaal bij in het land van de ongbegrensde mogelijkheden om dit soort zaken te onderzoeken.

mysterycouple, (E-mail ) - 05-09-’08 10:07
gala

wat je zegt…een soapspektakel

gala, (URL) - 05-09-’08 16:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.