DE MANSCHAPPEN


Dit keer werd mijn interesse niet zozeer door de hoeden getrokken. Nee, omdat ik dit jaar meestal niet op dinsdagmiddag werk, was ik na heel veel jaren weer eens in staat om de vertoning via de tv gade te slaan, want dat is het hele gedoe natuurlijk wel. Als eerste in de optocht vertrok de Ere Compagnie der Gardeniers. En toen viel het mij op. Het waren allemaal mannen. En opeens werd ik wat stekelig. Zouden we nu anno 2008 de hele entourage nog steeds uitsluitend en alleen door het mannenvolk laten uitvoeren? Ik ging er eens goed voor zitten, want het is wel scherp opletten geblazen. Wanneer mensen in een uniform verpakt zijn is het bijna niet te zien of het mensen van de mannelijke dan wel van de vrouwelijke kunne zijn. De leden van het muziekkorps waren volgens mij ook allemaal mannen. Maar toen ik beelden zag van het Corps Landelijke Politie dacht ik toch echt enkele vrouwelijke leden te zien, evenals bij de ereafzetting Koninklijke Landmacht. Ik was een heel klein beetje tevreden. Ook bij deze poppenkast kan men dus niet meer helemaal vasthouden aan de eeuwenoude tradities. Hier en daar moet ruimte gemaakt worden voor de vrouw. Het deed mij dan ook erg goed dat ik als sluitstuk zag, dat het onvangstcommitee dit maal uit twee vrouwen (zonder hoed) bestond. Een van hen bleek even zo goed als een man in staat te zijn om haar aan te kondigen en na de troonrede: "Leve de Koningin" te roepen. Ik bedoel maar. Wij vrouwen staan tegenwoordig heus ons mannetje wel.

hanscke Dinsdag 16 September 2008 - 5:52 pm | | Actueel

twaalf reacties

marjolijn

Precies, zo is het…!!
Gelukkig heb je een paar vrouwen kunnen ontdekken.

marjolijn, (URL) - 16-09-’08 18:15
Carola

Heb het op het werk meegeluisterd..

Carola, (URL) - 16-09-’08 18:49
mikelodeon

En goddank niet alleen op prinsjesdag ;-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 16-09-’08 19:34
Me!

Ik zeg maar niets…

Me!, (E-mail ) (URL) - 16-09-’08 20:20
ggk

Ik snap niet dat vrouwen bij die poppenkast willen horen, ze moeten dan tenslotte in het leger, en dat betekent dat je in een oorlog terecht kunt komen en mensen moet doodschieten, nee hoor heel begrijpelijk dat er zo weinig vrouwen tussen zitten… (anders is het bij de politie die doen goed werk)

ggk, - 16-09-’08 20:21
Hanny

Het wordt dan ook tijd om het gezegde te veranderen: Haar vrouwtje staan. Als de mannen dan toch in opstand gaan komen, kunnen we er altijd nog: “Zijn mensje staan” van maken.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 16-09-’08 21:02
Michiel

Het mogen dan bij de “poppenkast” nog steeds de mannen zijn die in meerderheid zijn, bij de mensen die het beleid maken en de beslissingen nemen is het tegenwoordig toch aardig in balans leek me zo. In elk geval waren de vrouwen goed in beeld. Ik noem er maar een paar, zo maar uit het hoofd en in willekeurige volgorde:

Femke Halsema
Agnes Kant
Jet Bussemaker
Mariëtte Hamer
Agnes Jongerius
Verbeet
De voorzitster van de eerste kamer.
Verburg
Tineke Huizinga
Albayrak
Die van de partij voor de dieren

Ik heb Rita Verdonk niet gezien overigens.

Michiel, (URL) - 17-09-’08 02:01
f r e d

te weinig vrouwen?? hoedjes uitverkocht, denk ik.

f r e d, (E-mail ) (URL) - 17-09-’08 15:25
Sjors

Zoveel mannen ,en het opperhoofd is een vrouw ,en dat al heel lang ,leve Willem!!!!

Sjors, - 17-09-’08 18:31
Renesmurf

haha, het is maar waar je op let!
De vorstin is al heel lang een vrouw, waar wij allen onder gebukt gaan.

Renesmurf, (URL) - 18-09-’08 00:18
roosnans

ik was erg nieuwsgierig welke wending je verhaal ging nemen…grin.. ja die vrouwen weten best wat ze willen hoor, ze gaan er voor en dat glazen plafond is vast ook wel een keer verleden tijd! grtz

roosnans, (E-mail ) (URL) - 18-09-’08 20:45
Redstar

Ik kijk elk jaar, en vind het elk jaar weer de grootste poppenkast die er bestaat..

Redstar, (E-mail ) (URL) - 20-09-’08 11:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.