SOLITAIRE COLLEGAE


Gisteren bleek nogmaals opnieuw, dat ik heel erg moet wennen aan de nieuwe collega's. Logisch zult u zeggen. Ja, maar dit keer bedoel ik niet de collega's met wie ik dagelijks samenwerk. Dat begint echt wel te lopen. Ze zijn aardig voor mij en ze doen echt hun best om mij het een beetje naar de zin te laten krijgen. Alle lof voor hen. Dus hen bedoel ik niet. Nee, ik bedoel mijn collega-schrijvers. Gisteren gaf onze uitgever  een feestje ter ere van haar één jaar, één maand, één week en één dag zelfstandig bestaande uitgeverij. Het feestje was helemaal in Woerden, maar we waren toch met aardig wat schrijvers bij elkaar. Het was een bont gezelschap, het was gezellig, maar als ik eerlijk ben was het ook een beetje een merkwaardig gezelschap. En stiekem vraag ik mij dan ook af of ik voor anderen ook onder de categorie een beetje merkwaardig val. Zelf zie ik me als een redelijk gewoon en doorsnee mens, maar misschien zie ik dat wel helemaal fout.

Een paar schrijvers gaven zelf een korte performence die betrekking had op het geschreven boek, maar de meeste schrijvers werden met een korte inleiding over het geschreven boek door de uitgever voorgesteld. Het was erg leuk om de persoon achter het boek te zien en het was nog leuker om later met elkaar over het geschreven boek te praten. En dan komt de merkwaardigheid om de hoek kijken; een ieder is toch wat solistisch ingesteld en vertelt zelf graag over datgene wat er in zijn of haar boek staat. Het was vreemd om tussen al die boeken ook mijn stapeltje boeken te zien liggen. Op 2 oktober is de officiële presentatie. Of het boek echt in de winkels komt te liggen is nu nog niet bekend. Dat hangt van de vraag af. Wel is het vanaf heden bijna overal te bestellen, alleen bij BOL.com duurt het nog tot eind volgende week. Voor degene die het graag wil bestellen kan onder andere bij deze link terecht.

hanscke Zaterdag 20 September 2008 - 8:53 pm | | Boeken

elf reacties

Me!

Ik zal het met aandacht lezen…

Me!, (E-mail ) (URL) - 20-09-’08 22:50
Renesmurf

Daar wen je vast ook wel aan, en vooral er van genieten!
Genieten went, maar je krijgt er nooit genoeg van!

Renesmurf, (URL) - 20-09-’08 23:48
marjolijn

Leuk, geniet er maar van…!!!

marjolijn, (URL) - 21-09-’08 07:14
Carola

Zou het zo leuk vinden om een door jouzelf getekend exemplaar te hebben, kan dat ook? Als dat ingewikkeld is dan bestel ik t gewoon via het linkje hoor!

Carola, (URL) - 21-09-’08 09:41
Redstar

Ik lees je blog, en dat vind ik wel voldoende.. Suc6 met de verkoop overigens ;-)

Redstar, (E-mail ) (URL) - 21-09-’08 12:11
Kitty

Gewoon ff “De wereld draait door” inlichten over het te verschijnen boek… Als het interessant genoeg is om er een item over te maken, dan krijg je landelijke publiciteit.

Kitty, (E-mail ) (URL) - 21-09-’08 21:56
mysterycouple

Het heeft dus nu volledig vaste vorm gekeregen.. Leuk … en nu maar genieten van die royalties hihi

mysterycouple, (E-mail ) - 22-09-’08 16:26
Hanny

Het komt met hoge uitzondering voor dat schrijven met z’n tweeën gebeurt. Schrijvers zijn daarom per definitie een solist.
Spannend, de datum komt steeds dichterbij. Wat lijkt me het een apart gevoel als je een boekwinkel inloopt en daar je boek ziet liggen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 23-09-’08 17:46
Ster

Toch…ondanks alle verwarrende emoties rond je boekl zal trots er toch wel bovenuit steken?

Ster, (URL) - 23-09-’08 20:48
sebbo

Tjonge hanscke, heel heel veel succes. Jouw logjes zijn al zo leesbaar, ben benieuwd hoe jouw boeken eruit zien

sebbo, (E-mail ) (URL) - 24-09-’08 12:51
roosnans

ik ben heel benieuwd of ik het boekje ga zien verschijnen in onze boekwinkel……
succes! en geniet van het hele gebeuren!
grtz

roosnans, (E-mail ) (URL) - 25-09-’08 20:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.