DE PRESENTATIE

En toch hoop ik dat ik het morgen droog kan houden. Hiermee doel ik niet op de grote hoeveelheid regen, wat de laatste dagen naar beneden is komen vallen. Nee ik hoop dat ik mijn tranen in bedwang kan houden. Ik ben nu al ontroerd door de reacties van anderen met het oog op wat er morgen te gebeuren staat: de officiële presentatie van mijn boek. Mijn tante, aan wie ik een exemplaar gegeven had, belde mij vanavond om mij te complimenteren met het boek en om mij voor morgen een hele fijne dag toe te wensen. Ze had het boek in één adem uitgelezen, het was zeer boeiend, maar ook begrijpelijk geweest. De mening van mijn tante, bij wie ik gedurende een jaar tijdens mijn HBStijd mijn boterhammetje tussen de middag opat, wat raakte mij dat. Wat kun je daar blij mee zijn, maar ondertussen stroomden de tranen wel over mijn wangen. Een nicht, een tantezegger zoals ze dat in Friesland noemen, die belt om zich persoonlijk te verontschuldigen niet aanwezig te kunnen zijn, maar het wel erg op prijs stelt een uitnodiging ontvangen te hebben....alweer schiet mijn gemoed vol. Een paar mailtjes van mensen voor wie het door werkzaamheden echt niet mogelijk is om aanwezig te zijn, maar wel zo attent zijn mij een hele fijne dag toe te wensen. En dan alle mensen die hebben laten weten te zullen komen. Gelukkig komt er vanuit mijn schoolorganisatie niet een officiele afgevaardigde, zoals eerst het plan was. Wel word ik nog een keer uitgenodigd voor een gesprek, maar ik bespeur op dit moment niet iets van een aanvallende houding. Al met al vind ik het wel spannend, het is ten slotte voor mij ook een eerste keer. Maar één keer moet een eerste keer zijn en hoe dat is zal ik morgen (vandaag) gaan ervaren

hanscke Woensdag 01 Oktober 2008 - 10:28 pm | | Standaard

twaalf reacties

Michiel

Het is maar één keer de eerste keer, dus waarom zou je het koste wat kost droog moeten houden? Droog houden kan altijd nog. Tot morgen. (Maar ik kom niet op de motor, want ik wil het voor mijzelf wel droog houden :-) )

Michiel, (URL) - 02-10-’08 00:32
Hanny

Spannend! Ik hoop dat je vannacht kunt slapen en met een uitgeslapen hoofd fier alle loftuitingen in ontvangst kunt nemen zonder te huilen. Of het moeten vreugdetranen zijn, want die horen best wel bij zo’n bijzonder moment.
Veel plezier!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 02-10-’08 01:04
marjolijn

Een hele fijne dag vandaag.
Geniet er maar volop van en vreugde tranen mogen best hoor, net als alle andere tranen.
Je hebt toch ook een knap stuk werk geleverd, waar eerder ook wel tranen voor gerold zijn.
Fijne dag en proficiat!

marjolijn, (URL) - 02-10-’08 05:46
mikelodeon

Ik wens je een geweldige dag toe en zal zo af en toe eens aan je denken. Heel veel plezier en geniet!

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 02-10-’08 06:18
Goentah

Ik wens je een hele mooie dag!

Goentah, (E-mail ) (URL) - 02-10-’08 07:36
ggk

Hele fijne dag! Geniet ervan!

ggk, - 02-10-’08 09:12
Carola

Een traan van ontroering op zulke momenten is altijd mooi, daar hoef je je echt niet ongemakkelijk bij te voelen, maar ja, dat gaat vanzelf he…Geniet er van!!

Carola, (URL) - 02-10-’08 09:42
Redstar

Een traan mag je volgens mij best laten…! Fijne dag ;-)

Redstar, (E-mail ) (URL) - 02-10-’08 12:03
Me!

Nou zeg, je hebt het toch verdiend. Een hele fijne dag.

Me!, (E-mail ) (URL) - 02-10-’08 13:42
Thérèse

Tuurlijk mag je huilen en doe het dan maar eens goed, joh!! Niet dat halve werk, maar voluit.
In ernst: een fijne dag gewenst.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 02-10-’08 15:09
Michiel

En een mooie dag was het. :-D

Michiel, (URL) - 02-10-’08 22:50
Hanscke

@Michiel: Ja en fijn dat jullie er waren.

Hanscke, (E-mail ) (URL) - 02-10-’08 23:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.