LUISTEREN


Soms lukt het gewoon om datgene wat je je voorneemt ook uit te voeren. Omdat ik nu per dag bijna anderhalf uur kwijt ben aan autorijden, had ik bedacht die tijd nuttig maar ook aangenaam te besteden met het  beluisteren van boekenboeken. En echt, dit bevalt me uitstekend. Ik ben begonnen met een boek van Renate Dorrestein Het was heel prettig naar haar te luisteren, zij maakte ook het bruggetje naar mijn nieuwe opleiding, omdat het verhaal nogal een inkijkje in de verzorgingswereld geeft. Het boek Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt boeide mij op den duur niet zo, dit gold ook voor het boek over mevrouw Gigengack geschreven door Nelleke Noordenvliet. Ik had nog nooit een boek over Harry Potter gelezen, maar ik heb er in de auto van genoten. Heerlijk, ik zag het verhaal in mijn verbeelding helemaal gebeuren. En nu heb ik bijna het boek de harbewaakster van Ellen van Rijne afgeluisterd. En dat is spannend. Voor het eerst liep ik er tegen aan dat ik snel even wilde weten hoe het verder ging, maar dat gaat niet zo makkelijk met luister CD's. Je kunt niet even bladeren.... Of toch? Ja ik was zo nieuwsgierig, ik heb even het laatste nummer aangezet om in ieder geval iets van het eind te horen. Dat hele kleine beetje bevredigde mijn nieuwsgierigheid net voldoende om de rest van de nummers toch maar in chonologische volgorde af te luisteren.Ik vermaak me dus prima als ik onderweg ben en op deze manier kan ik er wel vrede mee krijgen dat ik nu een stukje moet rijden.

hanscke Dinsdag 14 Oktober 2008 - 6:17 pm | | Boeken

dertien reacties

mikelodeon

Haha, je zou bijna genietend in de file aanschuiven ;-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 14-10-’08 19:33
f r e d

met een beetje file heb je zo’n boek snel uit……

f r e d, (E-mail ) (URL) - 14-10-’08 20:48
Merlijn

Ik weet niet hoor, een boek moet je ruiken vind ik altijd …

Merlijn, (URL) - 14-10-’08 23:01
Carola

Een goede oplossing om zo het vervelende met het aangename te verlichten!

Carola, (URL) - 15-10-’08 04:12
marjolijn

Ja, zo kom je de tijd toch aangenaam door en is een beetje file niet eens zo erg.

marjolijn, (URL) - 15-10-’08 05:43
Redstar

Goed dat het zo bevalt! Ik zou het niets vinden.. ik wil muziek horen als ik rijd, en als ik lees wil ik het boek kunnen ruiken en voelen :-)

Redstar, (E-mail ) (URL) - 15-10-’08 12:01
sebbo

Boeken wil ik zelf lezen. En in de auto luiter ik altijd naar City FM Zo heeft iedereen zijn voorkeur. Prettige reis Hanscke:-)

sebbo, (E-mail ) (URL) - 15-10-’08 13:15
Renesmurf

Dat is niks voor mij, ik luister liever lekker naar de radio.

Renesmurf, (URL) - 16-10-’08 00:13
Terrebel

Ik lees liever zelf. Tenzij m’n ex komt voorlezen…

Terrebel, (E-mail ) (URL) - 16-10-’08 00:19
Xiwel

Ik ben geen letterlezer en kijk liever plaatjes. Als een boek te saai is ingedeeld, lappen text zonder onderbreking en geen korte hoofdstukjes, dan haak ik meestal meteen af. Ik heb een paar kennissen die blind zijn en niet alleen dit soort boeken beluisteren, maar ook gesproken tijdschriften. Dat ‘daisy’ systeem heeft een beter bladerprincipe, maar verschilt weinig van een gewone CD. Ik he dan ook wel eens wat geluisterd maar het kon me niet zo boeien. Wat mij (ooit) meer aansprak waren schrijvers die hun eigen werk voordroegen in een radioprogramma van de VPRO. Vooral Maarten Biesheuvel vond ik schitterend vertellen en ik denk dat iemand als Midas Dekker dat ook goed moet kunnen.

Toch heb ik er ook problemen mee. Er veel verkeersongelukken gebeuren doordat autorijders eventjes afgeleid zijn. Als een bestuurder wegdroomt door een boek kan dat ellende opleveren vooral op provinciale 2-baans wegen. Met 4-baans is er minder aan de hand en in dorpen en steden zou iedereen de mobiel, CD, Radio en playstation uit moeten doen.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 16-10-’08 10:14
Xiwel

Nog even een toepasselijke link naar een stukje van Kim die een paar maanden terug over radioboeken schreef:
http://www.kimbervie.nl/blog/?p=690

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 16-10-’08 14:24
Thérèse

Goed idee, maar inderdaad wel oppassen.
Even aan jou vragen: Hoe is dat boek van Renate?

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 16-10-’08 15:48
roosnans

wat een geweldig idee! als je van heerlijk lezen houdt ze dan maar te beluisteren en zo het aangename met de noodzaak verenigen! top! grinnik.
grtz

roosnans, (E-mail ) (URL) - 16-10-’08 20:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.