VAN RAP TOT SOUL


 

herfst, herfst wat heb je te koop
duizenden bladeren op een hoop
zakken vol met wind
ja mijn kind
â??k denk niet dat jij dat aardig vindt

 

Zelf heb ik als kleuter dit liedje niet gezongen, om de doodeenvoudige reden dat ik het toen nog niet kende.Ik heb het van mijn kinderen, of beter gezegd, van dochterlief geleerd. Ik vond (en vind) het prachtig. In een gekke bui begon ik het in later jaren te rappen en daar ben ik door P. heel wat keren mee geplaagd. Ik moest maar eens naar de studio om het op te gaan nemen. Toen dochterlief met dit liedje thuiskwam, bestond het rappen al, dat staat op
deze site  al wist ik dat toen nog niet. Ik denk dat ik in de tachtiger jaren pas weet heb gekregen van van de muziekkstijl rappen doordat ik tijdens mijn lessen over jeugdstijlen van mijn leerlingen bijles kreeg over gabbers, rappen, gothics en al wat dies meer zij.

Ik ben altijd zo te hooi en te gras te weten gekomen hoe een bepaalde muziekstijl genoemd werd. Als vijftien- zestienjarige puber was ik helemaal weg van de Four Tops. 'Reach out' (i'll be there) en 'I can'thelp myself vond ik geweldige nummers, maar ik kende in die tijd geen mensen die dat ook mooi vonden. Mijn broer vond het maar niets en mijn vriendinnen van toen hoorde ik daar ook nooit over. Maar op zaterdagmorgen was ik alleen. Ik deed dan bij een ouder echtpaar de huishoudelijke werkzaamheden terwijl zij op hun beurt hun zoon in de slagerij hielpen. Hun advies was om de radio aan te zetten, dan was het niet zo stil voor mij en op de éénof andere manier kwam deze soort muziek dan voorbij. Pas veel later kreeg ik er weet van dat dit soul was en dat dit tot het bekende Mototown geluid behoorde. Vanmorgen las ik dat de zanger van de Four Tops, Levi Stubbs, gisteren op 72-jarige leeftijd is overleden.

Ik heb eindelijk even tijd om op adem te komen en in mijn ziel te kijken. Het is herfstvakantie, vandaar ook mijn aanhef, maar dwars tegen de plannen die er lagen in, zijn we er niet een paar dagen op uit getrokken. Ik kon de noodzakelijke voorbereidingen even niet rondkrijgen. We zijn de komende week dus geheel onverwacht en voor ons doen, heel ongewoon, thuis. We gaan het lekker rustig aan doen, maar daarnaast trekken we er ook lekker op uit. De herfst(vakantie) zal zeker niet onopgemerkt aan mij voorbij gaan. De herfst zit even in mijn ziel. De herfst gaat beleefd worden, hoe dan ook.

hanscke Zaterdag 18 Oktober 2008 - 5:51 pm | | Actueel

zeven reacties

marjolijn

Dat is toch een heel goed vooruitzicht!
Heerlijk een hele week doen en laten wat je wil.
Geniet maar lekker en veel plezier!

marjolijn, (URL) - 18-10-’08 19:57
Renesmurf

ja, herfstvakantie, dat leek mij ook wel wat.
Maar voor mij is het slechts 3 weken in de zomer en 2 rondom de kerst, en dat is het dan.

Renesmurf, (URL) - 18-10-’08 20:02
Hanny

Ik hoor wel veel muziek en ik hou van veel soorten. Maar hoe al die stijlen heten, daar heb ik geen idee van. Er zijn er de laatste jaren zo veel bijgekomen. Het belangrijkste vind ik de muziek, hoe de soort dan ook heet. Als het maar geen boem-boem-boem muziek is.
Geniet van de komende dagen. Een vakantie in en rond huis kan net zo ontspannend zijn als elders.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 18-10-’08 20:24
mikelodeon

Hier in het midden des lands is de herfstvakantie alweer afgelopen en mogen we er maandag weer vol tegenaan ;-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 18-10-’08 22:57
Redstar

Hier is de herfstvakantie vanaf morgen weer geweest.. Dan keert de rust weer terug :-)

Redstar, (E-mail ) (URL) - 19-10-’08 13:02
gala

heerlijk hè die vakantie en wat een weer hebben we!

gala, (URL) - 20-10-’08 12:03
f r e d

herfst thuis, prima. wel tegen 5 december de bladeren de kamer uit!!

f r e d, (E-mail ) (URL) - 20-10-’08 13:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.