FILMBEELDEN


Een echte filmliefhebber kun je mij niet noemen. Het was al weer twee jaar geleden, dat ik voor het laatst naar de bioscoop ben geweest. Zo af en toe heb ik van die oprispingen en dan denk ik dat ik met de meute mee moet doen, dus gingen we naar de film: "Zwartboek". (Als ik tijd heb zal ik nog een linkje naar die bladzijde van 28 oktober 2006 maken) Als ik wil (en gelukkig wil ik dat niet vaak) zie ik heel veel beelden nog steeds voor me. Het plat branden van de boerderij, het neermaaien van de mensen op de platbodem, het martelen van iemand...Beelden van voor de pauze, want ik heb de film toen niet uitgezien.

En nu dus de lokroep van de film: Bride Flight. Waarom deze film mij aantrok, kan ik niet echt beredeneren. Misschien omdat ik als heel klein meisje zo af en toe een flard van een gesprek tussen mijn moeder en mijn tante opving, dat ging over mensen die naar Australië of Nieuw Zeeland emigreerden. Of over mensen die teleurgesteld met helemaal niets weer terugkwamen. Vraag me niet naar details want die weet ik niet.

Om nu alleen naar de film te gaan trekt mij niet dus heb ik netjes gevraagd of P. mij wilde vergezellen, hoewel ik het vermoeden had dat het niet echt een film van zijn genre was. Dat laatste viel reuze mee. Ook hij vond de film alleszins de moeite waard om deze te bekijken. Het was voor mij echt een film waar ik eens lekker ontspannen naar kon kijken. Dit keer geen enge beelden. Of toch?  Zo heel af en toe voelde ik nog een beetje angst. Bijvoorbeeld, toen er in de film ter sprake werd gebracht dat haar hele familie in een Jappenkamp omgekomen was. Het flitste door mij heen: "Oh nee he, dat hoef ik toch alsjeblieft niet als een flashback te zien ?" Kennelijk zit de angst voor die vreselijke beelden nog heel diep in mij....Maar nee, gelukkig was dit niet in het filmverhaal opgenomen en hoefde ik dat niet te zien. En zo staat deze film als een mooie film in mijn geheugen.

hanscke Zaterdag 25 Oktober 2008 - 09:47 am | | Actueel

acht reacties

Me!

Meestal hoorde je alleen de succesverhalen. Ik ken ook een stel dat diep ongelukkig en zo arm als een kerkrat terugkwamen.

Me!, (E-mail ) (URL) - 25-10-’08 11:51
Redstar

Naar de Bios hoef ik niet meer. er zijn hele websites die streaming films uitzenden. De nieuwste van de neuwste staan er tussen. Top kwaliteit.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 25-10-’08 11:59
marjolijn

Nee, in de bios kom ik ook bijna nooit meer, er is zoveel te zien op tv en dvd. Maar fijn dat je er een goed gevoel aan over gehouden hebt.
Fijn weekend he!

marjolijn, (URL) - 25-10-’08 13:10
f r e d

ik ben niet zo filmisch…..; geen geduld!

f r e d, (E-mail ) (URL) - 25-10-’08 14:56
Renesmurf

Als ik een film kijk laat ik het gewoon over me heen komen.
Naar de bios ga ik niet.
En thuis kijk ik meer tv programma`s dan films.

Renesmurf, (URL) - 25-10-’08 17:33
mikelodeon

Ik ben al jaren niet meer naar de bios geweest, veel te indringend die beelden, je zou er een trauma van oplopen

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 25-10-’08 19:00
nanos

Ik was al jaren niet meer in de bioscoop. Op tv zie ik ook nauwelijks films.
We namen vaak films op uit de serie wereldcinema, maar die bestaat geloof ik niet meer of de uitzendtijd is zodanig gewijzigd dat we hem kwijt zijn. Er zaten heel mooie films bij.

nanos, (URL) - 25-10-’08 23:35
Hanny

Zwartboek heb ik wel uitgekeken. Maar er waren inderdaad vreselijke beelden te zien. Toevallig keken een kleindochter en haar vriendin (bieden 13 jaar) afgelopen vrijdag tijdens ons “babysitten” naar deze video. Het viel me op dat ze totaal geen moeite hadden met de beelden. Ik vind het prima dat zij dit zien en er hopelijk lering uit trekken.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 25-10-’08 23:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.