RADIOGAST


Vandaag was ik opnieuw bij een radiouitzending, maar dit maal als gast. Omrop Fryslân had mij een dag of tien geleden uitgenodigd voor een gesprek over mijn boek in het radioprogramma Omnium. Dit programma wordt dagelijks van 11 uur tot 12 uur live uitgezonden.

Daar ik iets aan de vroege kant was werd ik even met een kopje koffie ergens terzijde neergezet, maar dat vond ik helemaal niet erg. Op deze manier kon ik even acclimatiseren. Misschien, zo dacht ik ,zou er nog een voorgesprekje zijn, maar nee, niets van dit alles. Om iets voor elven kwam presentatrice Sippie Tichelaar naar mij toe. Ze liet mij de keuze of ik direct mee wilde lopen naar de studio of dat ik zou wachten op een seintje wanneer ik aan de beurt zou zijn. Natuurlijk wilde ik direct mee. Opnieuw een kans om heel dirct achter de schermen te kunnen kijken.

Het is toch een heel wonderlijk wereldje hoor. Al lopend verontschuldigde Sippie zich voor het gemompel in zichzelf. Ze was bezig alvast wat teksten in te oefenen zo liet ze mij weten. Ik kon even plaats nemen in de ruimte van de technicus en zelf ging ze naar de aangrenzende opnamestudio. Oh, paniek bij haar, de playlist scheen niet aanwezig te zijn. Ter elfde ure, tijdens de nieuwsuitzending werd die dan alsnog bezorgd.

En toen begon de uitzending. Na het nieuws eerst muziek en toen de aankondiging met de onderwerpen van die morgen. Het eerste onderwerp was een telefoongesprek over de keuze van ziekenhuizen. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik daar niet zoveel van kan navertellen. Na nog weer een plaatje (tijdens de muziek hebben technicus en presentator over van alles en nog wat contact met elkaar, maar ze weten precies wanneer ze deze smalltalk moeten stoppen) was het mijn beurt. Dus inderdaad, niet eerst een voorgesprek of een inpraten of zo, nee direct boem bats, het gesprek.

Volgens P. en een enthousiaste kennis die direct na de uitzending belde, heb ik het er heel behoorlijk afgebracht. Nieuwsgierig? ga naar Omrop Fryslân, zoek bij uitzending gemist het programma Omnium van vandaag, 28 oktober en de uitzending is, wanner hij geplaatst is en dat duurt een dag of twee, alsnog te beluisteren.

Later toegevoegd: de link http://www1.omropfryslan.nl/Radio_Omnium.aspx

hanscke Dinsdag 28 Oktober 2008 - 6:12 pm | | Actueel

elf reacties

mikelodeon

Maak er even een linkje van dan kom ik zeker even terug :-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 28-10-’08 20:16
Me!

Dat lijkt me een belevenis op zich…

Me!, (E-mail ) (URL) - 28-10-’08 20:21
Geertje

Leuk Hanscke!
Lijkt me best eng om zo zonder voorgesprek te meoten praten.
Fijn dat het goed ging; ben ook best benieuwd!

Geertje, (E-mail ) (URL) - 28-10-’08 20:59
Hanny

Gelukkig dat je gehoord hebt dat het goed gegaan is. Zelf luisteren is niet mogelijk, daarvoor is mijn verbinding met internet hier in Zeeland te slecht.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 29-10-’08 01:56
marjolijn

Zo maak je nog eens wat mee!
Dat is weer een leuke ervaring.

marjolijn, (URL) - 29-10-’08 05:17
Goentah

Spannende zaken zeg! Wie weet waar je nog terecht komt ;-)

Goentah, (E-mail ) (URL) - 29-10-’08 09:06
Redstar

Ik was ook ooit in een radiouitzending vanwege een en ander aan creatie van van hand. Het was een hele ervaring, en ik vond het redelijk spannend.. Had je ook dat plankenkoortsgevoel?

Redstar, (E-mail ) (URL) - 29-10-’08 21:06
Thérèse

Ik heb het zelf een paar keer meegemaakt; het is eerst doodeng, maar gek genoeg went het wel. Je hebt het vast goed gedaan.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 29-10-’08 23:23
Carola

Nou zeg, maandag staat erop, en woensdag staat erop maar dinsdag 28 is nog steeds niet online…Wat goed zo’n promotie van je boek!

Carola, (URL) - 30-10-’08 12:41
mysterycouple

Dinsdag klapte internet er hier af .. ntauurlijk precies rond de tijd dat jij in de uitzending zat grrrrr. Dus dacht ik dan maar uitzending gemist.. een goede link van je.. maar Dinsdag staat er niet op.. Het is niet eerlijk!!!!! :-(

mysterycouple, (E-mail ) - 31-10-’08 10:18
Hanscke

@belangstellenden: Het programma is eindelijk geplaatst. Het is het 2e onderwerp, ongeveer op een derde van de band.

Hanscke, (E-mail ) (URL) - 31-10-’08 20:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.