HET BESLUIT


Verdwaasd kijk ik om mij heen. Het kan toch niet waar zijn, is het echt al morgen, is de dag echt begonnen? De lichtstreep onder de deur vertelt mij dat ik me niet vergis. De wekker geeft de juiste bijpassende tijd aan. Vreemd, ik ben vannacht niet één maal wakker geweest, maar toch heb ik het gevoel dat ik met vere vreemde reizen van doen gehad heb. Ik was in Engeland en hoewel ik nog nooit in spanje ben geweest heb ik opeens toch heel duidelijke beelden daarvan. Door de druk op mijn ogen, een nog grotere druk in mijn voorhoofd boven mijn neus en de stekende oren lijkt het of mijn hoofd veel te klein is geworden. Mijn keel zit dichtgeschroefd en als ik even naast het bed sta, heb ik moeite om mijn evenwicht te bewaren. Een aantal malen achter elkaar zeer heftig niezen doet mij weer op de rand van het bed belanden. "Dit lijkt echt een beetje mis ze zijn", denk ik, als ik vervolgens naar beneden loop. Terwijl ik in de gang een blik in de spiegel werp, zie ik iemand die ik niet echt herken. Ik twijfel, zal ik doorzetten of zal ik toegeven? Met een paar aspirines kun je best een eind komen, dat weet ik uit de ervaring met gisteren.

Dan neem ik het besluit. Ik zet de wekker op acht uur om mij vervolgens ziek te melden. Om 8 uur voer ik deze actie nauwgezet uit. Verder is de morgen aan mij voorbij gegaan. Ik heb tot na enen geslapen. Hierna heb ik een goede raad van mijn moeder in praktijk gebracht. Ook al ben je ziek, na een wasbeurt voel je je toch een stuk prettiger. Opgefrist ben ik daarna heerlijk onder een dekbed op de bank in de kamer gaan liggen. Om drie uur heb ik opnieuw de beslissing genomen om mijn werk te bellen en mij ook voor morgen af te melden. Na drie bladzijden lezen was het toen opeens zomaar vijf uur. Ik heb een beetje gegeten, weer wat geslapen, daarna een beetje kunnen lezen, dit stukje in mijn hoofd kunnen bedenken, nog net de energie kunnen opbrengen om deze woorden op het scherm te laten verschijnen, excuses voor de tikfouten als die er zijn, en nu is het op. Morgen beter.

hanscke Donderdag 30 Oktober 2008 - 10:26 pm | | Actueel

twaalf reacties

Goentah

Beterschap! Goed uitzieken hoor. Gelukkig heb je het weekend ook nog.

Goentah, (E-mail ) (URL) - 30-10-’08 22:44
Hanny

Klinkt niet gezond! ;-)
Beterschap! En niets overhaasten.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 31-10-’08 00:00
marjolijn

Beterschap..!!
De enige goede remedie tegen deze kwaal is gewoon goed uitzieken.

marjolijn, (URL) - 31-10-’08 05:20
mikelodeon

Verstandig besluit hanscke, lekker onder de wol en slapen.
Neem je tijd en beterschap

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 31-10-’08 08:21
Me!

Bij ons op het werk wordt je dan meteen versleten voor Watje. Maar ziek is ziek, daar valt weinig tegenin te brengen. Beterschap…

Me!, (E-mail ) (URL) - 31-10-’08 08:43
ggk

Beterschap!

ggk, - 31-10-’08 09:52
mysterycouple

Aggemejeetje Hanscke dat klinkt niet best.
Beterschap hoor en vooral goed uitzieken nu.

mysterycouple, (E-mail ) - 31-10-’08 10:15
Redstar

Ik herken mezelf nooit als ik net wakker ben..:-)
Beterschap

Redstar, (E-mail ) (URL) - 31-10-’08 10:39
gala

beterschap hanschke

gala, (URL) - 31-10-’08 15:51
Renesmurf

ja, schrijven gaat je nog behoorlijk goed af, ondanks je ziek zijn.
Beterschap!

Renesmurf, (URL) - 31-10-’08 17:30
sebbo

Beterschap Hanscke. Ondanks jouw ziek zijn toch een mooi logje.

sebbo, (E-mail ) (URL) - 31-10-’08 22:31
roosnans

dat klinkt als echt wel ziek..dus Beterschap! pas op jezelf…
grtz

roosnans, (URL) - 03-11-’08 11:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.