DE BESLISSING


Meestal gaan we op één van de dagen tussen kerst en oud en nieuw een morgen of een middagje shoppen. Ik wilde het maar over laten gaan, want er viel vandaag behoorlijk wat sneeuw, maar P. wist van geen wijken. We zouden ons oriënteren op een nieuw vloerkleed, maar dat is iets wat wij eigenlijk niet kunnen. Bij ons is zien meestal ook kopen, alleen dat viel vanmiddag niet mee. Welk vloerkleed moest het worden? In de eerste winkel vonden we er één die we hééééél erg mooi vonden en in de tweede winkel zagen we een vloerkleed, sterk lijkend op het vloerkleed wat we enkele maanden geleden de kamer uitgemikt hadden, omdat de gaten er in zaten.

Goede raad was niet goedkoop. We besloten eerst maar een kop koffie te gaan drinken. Geen van ons beiden kwam terug op het voornemen om alleen maar ter oriëntatie te gaan, nee we waren ons er pijnlijk van bewust dat er een keuze gemaakt moest worden. Er zou een beslissing genomen moeten worden (en niet een "beslissing maken" zoals je tegenwoordig nogal eens hoort). Zouden we gaan voor het relatieve goedkope tapijt wat als twee druppels water leek op ons vorige of zouden we voor iets nieuws gaan?

Een beslissing over dergelijke zaken nemen kost mij grote moeite, maar gelukkig had ik steun aan het deze morgen gelezen artikel BESLISSEN in het maandblad PSYCHOLOGIE. Strekking van het betoog was dat beslissingen meer aan het onbewuste over gelaten moet worden. Onbewust wilde ik wel graag iets nieuws in ons interieur. We spraken met elkaar af dat we nog eens naar de eerste zaak zouden gaan. Als we dat kleed dan nog steeds mooi vonden, zou de koop gesloten worden. Aldus geschiedde en ik ben echt blij voor het nieuwe gekozen te hebben. Het staat echt mooi.

hanscke Donderdag 29 December 2005 - 9:36 pm | | Standaard

vier reacties

corine

Foto?

En wat is er anders ivm het vorige kleed?

corine, (URL) - 29-12-’05 22:10
momoniek

Jippie, terwijl ik je stuk aan het lezen was zat ik al te hopen dat je de nieuwe zou nemen. Hihi fijn.

momoniek, (URL) - 30-12-’05 14:07
Snoo

Precies, goede beslissingen worden meestal snel genomen maar enige overweging is niet geheel overbodig ;-)

Snoo, (URL) - 30-12-’05 21:10
Rose

Ik heb het niet zo op dat maandblad. Maar er is uit meerdere, relatief valide onderzoeken gebleken dat on(der)bewust GENOMEN beslissingen later minder spijt opleveren. Goed gedaan dus!! :D

Rose, (URL) - 30-12-’05 22:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.