TOEKOMSTVERHAAL


Het schijnt, dat het er misschien een heel klein beetje op begint te  lijken dat het ergens in de verte met het geschrijf van mij toch iets gaat worden. Vandaag ben ik bij een grote uitgever in Utrecht op sollcitatiebezoek geweest. Een twee weken geleden had ik een mailtje van die "club" ontvangen met de vraag of ik belangstelling had voor de vacature redactionele begeleiding van een ontwikkelteam van studie materiaal voor MBOleerlingen.

Na enig aarzelen heb ik toch maar een mailtje en mijn curriculum vitae gestuurd. De aarzeling lag in het feit dat ik hiermee liever niet meer free lance aan de slag wil. Ik wil het graag doen in plaats van een stuk van de werkzaamheden die ik nu verricht, zodat de werkdruk niet gaat toenemen. Omdat er in de vacature uitdrukkelijk vermeld stond dat er eventueel ook mogelijkheden van detachering zouden zijn, heb ik de knoop doorgehakt en heb ik gesolliciteerd. Al heel snel ontving ik een uitnodiging voor een gesprek.

Vandaag was dat gesprek. Ter voorbereiding hiervan had ik een proefopdracht toegestuurd gekregen. Deze heb ik zondag uitgewerkt, ik heb er met plezier aan gewerkt en ik was redelijk zeker van mijn zaak. Dat bleek aardig te kloppen, want voor mijn gevoel klikte het aan alle kanten.

Eigenlijk maak ik mij geen zorgen dat men niet met mij in zee zou willen, ik zit er veel meer over in hoe het één en het ander in mijn huidige werk geregeld moet gaan worden. Wanneer men mij geschikt acht om dit werk te gaan doen, zal ik op heel korte termijn voor hen aan de slag moeten gaan. Maar ik zit ook met mijn verantwoordelijkheid naar mijn leerlingen toe, ik zal een deel van mijn werkzaamheden af moeten stoten en dat is het probleem. Vervanging regelen gaat maar niet zo één twee drie.

Dat hoef ik uiteraard niet zelf te regelen, maar het is moeilijk om aan mensen te komen en wat doe ik dan? Vele vragen komen bij mij boven. Welke ruimte krijg ik van de werkgever? Geeft de werkgever mij de kans om mij verder te ontwikkelen, ook als dat ten koste van het lesprogramma van nu gaat? Mag ik dat van een werkgever vragen, mag ik dat de leerlingen aandoen?

Ik ben er nog lang niet uit. Dat hoeft ook nog niet. Midden volgende week worden de plannen van de uitgever naar mij toe bekend gemaakt. Ik geloof dat ik het piekerwerk nog maar even op een laag pitje laat staan.

Voorlopig ga ik eerst maar even genieten van een recensie over mijn boek die ik op een site bij Bruna tegen kwam. Benieuwd? klik dan http://www.bruna.nl/boeken/9789089540430 hier (en dan een klein eindje naar beneden scrollen) 

hanscke Woensdag 12 November 2008 - 8:30 pm | | Actueel

twaalf reacties

Michiel

Ik begrijp dat het een lastige keuze is. Eigenlijk zou je dat nieuwe werk veel liever doen dan wat je nu doet, zo lees ik tussen de regels door. Maar je wilt de mensen – en vooral je leerlingen – ook niet in de steek laten.

Bedenk dat je misschien zo’n kans niet weer krijgt. En vraag je ook af in hoeverre je loyaliteit aan je huidige werkgever terecht is. Die heeft immers bij de problemen aan het begin van dit (kalender)jaar ook niet alleen jouw belangen op het oog gehad. Ik wens je veel sterkte met het afwegen van de belangen.

Michiel, (URL) - 12-11-’08 21:08
roosnans

Nog even niet piekeren, eerst eens kijken wat de uitgever van je gaat verwachten. Als dat duidelijk is, kun jij gaan afwegen wat je zelf wil en dan heb je misschien wel een heel duidelijk verhaal naar je werkgever? Maar ik kan me je dilemma goed voorstellen. Je wilt die leerlingen ook niet in de steek laten…En dat siert je!
grtz en sterkte met de afwegingen volgende week!

roosnans, (E-mail ) (URL) - 12-11-’08 21:39
Redstar

Je moet voor jezelf uitmaken wat je wil..! Als je die afweging hebt genomen, ga je met je werkgever praten en zeg je wat jij wil, en je gaat dus niet vragen of het mag of kan…

Redstar, (E-mail ) (URL) - 12-11-’08 21:54
Me!

Soms heb je te weinig en andere keren groeit het je boven de kop. Het maakt het leven wel spannend.

Me!, (E-mail ) (URL) - 12-11-’08 23:10
Renesmurf

Piekeren heeft op zich geen zin, je weet dat zelf ook wel.
Maar ja, je doet er weinig tegen.

Je weet wat je wilt, en anders moet je daar over nadenken nog, en dan volg je gewoon je hart! Doen hoor!

Renesmurf, (URL) - 12-11-’08 23:47
nanos

Als jij je verder wilt ontwikkelen en hiervoor een goede kans geboden krijgt, is het de moeite waard die kans te pakken.
Wanneer komt er nog een? En hoe lang mag/wil/moet je nog?

nanos, (URL) - 13-11-’08 00:31
Hanny

Ik zou eerst maar eens rustig afwachten wat de uitgever beslist. Als hij jou, kun je met je huidige werkgever praten wat de mogelijkheden zijn. Maar ik zou me niet teveel voor zijn karretje laten spannen. Tenslotte ben je door hem niet al te netjes behandeld. Dat je je leerlingen niet in de steek wilt laten, siert je. Maar ik denk dat je nu aan jezelf moet denken.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 13-11-’08 01:31
marjolijn

Als jij er goed over nagedacht hebt, dan je hart volgen!!

marjolijn, (URL) - 13-11-’08 04:43
ggk

Niet piekeren, neem het als het komt, alles lost zich op en anders is het weer opnieuw een leermoment waar je je voordeel mee kan doen. Heb vertrouwen en kies voor jezelf want anderen zullen dat niet doen! Enne ik duim voor je!

ggk, - 13-11-’08 22:31
Carola

Spannend! En piekeren moet je inderdaad nog maar niet teveel doen. Komt tijd komt raad..

Carola, (URL) - 14-11-’08 10:49
f r e d

spannend…!!

f r e d, (E-mail ) (URL) - 14-11-’08 20:40
Thérèse

Ja, moeilijk zo iets, speciaal voor jou, denk ik.
Hé, ik heb de recensie gelezen; goed, hè?

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 14-11-’08 22:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.