FASTFOODAFVAL


Nooit gedacht dat ik nog eens een positief stukje over McDonald's zou schrijven. Maar goed de wonderen zijn de wereld nog niet uit.  En misschien is het waar wat ik onlangs las, vrouwen zouden milder worden naarmate ze in leeftijd vorderen. Dat belooft dus nog wat voor de toekomst. Dit even terzijde.

McDonald hanteert tegenwoordg een nieuwe manier om zwerfafval tegen te gaan. Bij het McDriveloket wordt het kenteken van de auto van de klant op de papieren zak geschreven. Als men na het verorberen van het "overheerlijke" maal de verpakking in de berm achterlaat, dan is het mogelijk om de vervuiler te achterhalen.

De dichtstbijzijnde McDonald is bij ons dertig kilometer rijden en toch zie ik zo nu en dan McDonald's verpakkingen. Ik ruik mijn kans. Ik wil hier wel als vrijwilliger aan meewerken, mits de gemeente en politie ook haar mederwerking verleent. Ik wil, als dat mogelijk is, best de gevonden zakjes bij de politie afgeven. Er is een proef (niet deze) in Amersfoort begonnen en daar is het fastfoodafval met 70 procent afgenomen. Nog even en de fastfood mensen worden vanzelf nette mensen.

Misschien heeft dit dan wel weer tot effect dat ook het andere zwerfvuil zoals het blik waar ik in dit blogje  http://hanscke.b-cool.nl/pivot/entry.php?id=276  over schreef, met 70% afneemt. Jippie, dan wordt het hier weer schoon. Goed idee McDonald, zo komen we een beetje op goede voet te staan met elkaar. Echt vrienden zullen we wel nooit worden.

hanscke Dinsdag 18 November 2008 - 9:21 pm | | Actueel

tien reacties

Me!

Het mag toch niet zo’n moeite zijn om dat thuis gewoon in de vuilnisbak te deponeren.

Me!, (E-mail ) (URL) - 18-11-’08 21:48
Renesmurf

Als het werkt is dat een goed idee.
Maar nog beter is het om te kappen met de mc`s.

Renesmurf, (URL) - 18-11-’08 21:52
Merlijn

Kleine moeite ook om dat stukje met het kentekennummer te verwijderen, dat past tenslotte gewoon in je asbak. Nee, dit blijft gewoon symptoom bestrijding, gewoon bij de bron aanpakken die zooi, alle McDonalds vestigingen afschaffen …..

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 18-11-’08 23:43
marjolijn

Statiegeld laten betalen en teruggeven als het afval weer ingeleverd wordt.

marjolijn, (URL) - 19-11-’08 05:24
mikelodeon

Ik denk dat het begint bij de opvoeding en zoals het nu gaat worden kinderen niet meer echt opgevoed, daar hebben de ouders geen tijd meer voor om dat er gewerkt moet worden.

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 19-11-’08 06:24
Redstar

De McDonalds zou geheel niet moeten bestaan natuurlijk. U bent op de hoogte van de hoeveelheid regenwoud dat er gesloopt wordt voor de runderen te laten grazen die de Mc gebruikt voor zijn stukje vlees…
Verder is het een regelrechte aanslag op het lichaam om dat spul te eten :-)

Redstar, (E-mail ) (URL) - 19-11-’08 11:50
sebbo

Ik kom niet bij zo’n mac Donald. Misschien is het een goed idee maar waar blijven we dan met de privacy? Beter is het om de mensen bewust te maken dat ze geen zwerfvuil moeten achterlaten!!!!!!!! En eventueel strenge boetes uitdelen aan de kwaadwillenden.

sebbo, (E-mail ) (URL) - 19-11-’08 19:59
roosnans

niet mijn favo plek om te eten, maar 1 x in het jaar ontkom ik er niet aan, vrees ik. Normaal toch, om je afval gewoon in de afvalbak te doen?? Nee?? blijkbaar niet. Triest.
70 procent minder, daar kunnen we toch alleen maar voor zijn?!
Grtz

roosnans, (E-mail ) (URL) - 19-11-’08 20:29
Hanny

Ik had nog niets gelezen over dit initiatief. Goed idee. Zouden meer zaken dan alleen Mc Donalds moeten doen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 21-11-’08 01:49
Xiwel

Het probleem schuilt bij mcDonald. Zij bedenken meeneemvoedsel in weggooiverpakking. Bij een mcDrive krijg je geen info waar na een kilometer of 5 eten de afvalbakken staan. Gelukkig is het goed zichtbaar vanwege de opvallende shirtreclame die mcDonald gebruikt. Als gemeente zou ik de mcDonalders naar zo’n wegwerpplek slepen en ze de rommel op laten ruimen. Dit in de hoop dat ze betere (en vooral kleinere) verpakkingen bedenken en ze hun klanten beter opvoeden, al dan niet met een statiegeldsysteem.

We hebben hier ook een mcDonald in de stad waar je niet met de auto of de brommer kan komen. De enige kentekens die ze daar bij kunnen houden zijn die van de scootmobielen. Rond die zaak ligt altijd een berg mcDonald-afval. De schoolkinderen smijten er van alles op de straat. Iets dat bij een normale snackbar veel minder gebeurt. (McDonald-verpakking blijken dus slechtgedrag uit te lokken.) Daar zou gewoon een mcDonald-medewerker af en toe de omgeving (hooguit 50 meter) schoon kunnen houden.

Overigens staan bij mij sigarettenpeuken en -pakjes nog altijd ruim bovenaan als het om zwerfvuil gaat. En ook daar gaat het vooral om automobilisten die het nodig vinden om al rijdende troep uit hun raampje te kieperen. Dergelijke malloten mag de politie van me aanhouden en naar een opvoedkampje sturen.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 22-11-’08 10:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.