GEEN TOPPING


De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Had ik met dat sollicitatiegesprek gedacht hoge ogen te gooien naar die vacature, helaas, dit blijkt niet zo te zijn. Uit meerdere goede kandidaten is er iemand gekozen, waarvan zij denken, dat deze persoon het beste in hun profiel past, zo luidde de tekst van de afschrijving. Een teleurstelling? Ja een beetje wel. Mede omdat ik van de onderwijsorganisatie veel begrip en een toezegging tot volldedige medewerking had gekregen. Ik was daar heel blij mee geweest. Omdat het langer duurde dan ik gedacht had voordat ik bericht kreeg, zag ik de afwijzing al een beetje aankomen.

Eerlijk is eerlijk, ik had het aanvankelijk anders ingeschat. Ik zou ook niet weten hoe ik het gesprek anders had moeten voeren. Ik had er een heel goed gevoel over. Tsja, dit hoort ook bij het leven en ik heb gelukkig geleerd om met tegenslagen om te gaan. Ik vind het jammer, maar het is niet zo dat ik nu zum toten betrübt ben. Nee, gelukkig heb ik het redelijk goed naar mijn zin in mijn huidige werksituatie. Wanneer ik die baan wel gekregen had, zou ik dat ervaren hebben als een diner met twee lekkere hoofgerechten. Of als een lekkere dot slagroom op een bolletje yoghurtbosvruchtenijs.  MMm, heerlijk, maar Ã©Ã©n smakelijk hoofdgerecht of een bolletje ijs zonder slagroom is ook lekker en zeker de moeite waard. 

Mijn collega's vinden het jammer voor mij, maar zijn tegelijkertijd ook opgelucht en blij dat, hoewel ik daar nog maar een korte tijd ben, alles gewoon bij "het oude" blijft. Om dat van hen te horen geeft mij dan ook wel weer een goed gevoel. Ik ga dus gewoon verheugd verder met waar ik gebleven was.

hanscke Donderdag 20 November 2008 - 8:21 pm | | Standaard

elf reacties

ggk

Zie een oplossing! Misschien niet helemaal wat je wenste maar ik denk dat altijd maar het zal wel een bedoeling hebben, er komt wat beters of ik heb hier weer van geleerd. Misschien wat fatalistisch maar voor mij werkt het. Je hebt je best gedaan en meer kun je niet. Komt vast iets anders langs!

ggk, - 20-11-’08 21:38
f r e d

eens komt de kans……. zo maar uit het niets!

f r e d, (E-mail ) (URL) - 20-11-’08 21:54
Me!

Je moet uit alle situaties het beste halen. Een ervaring rijker, en collega’s die laten zien dat ze je waarderen.

Me!, (E-mail ) (URL) - 20-11-’08 22:57
Michiel

Jammer voor je. Maar gelukkig kun je het wel relativeren.

Michiel, (URL) - 21-11-’08 00:30
Hanny

Jammer dat het niet doorgaat. Maar wie weet komt er binnenkort iets anders op je pad dat minstens zo leuk is.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 21-11-’08 01:47
marjolijn

Jammer voor je, maar weer een goede ervaring rijker en wie weet is het volgende veel beter wat er op jouw paadje komt.
Hou goede moed.

marjolijn, (URL) - 21-11-’08 05:30
Carola

Goh dat zal een teleurstelling zijn! Maar misschien ook een zorg minder, die van het combineren met de andere baan. Al lees ik dat ze je alle medewerking gingen geven. Dat is alvast heel fijn om te weten toch, dat ze achter je staan. Misschien komt er nog zo iets moois op je pad en heb je dan meer geluk..

Carola, (URL) - 21-11-’08 09:04
Goentah

Jammer zeg. Wie weet komt er nog wat anders langs wat goed te combineren valt.

Goentah, (E-mail ) (URL) - 21-11-’08 19:06
Geertje

jammer.
Maar knap zoals je zegt, een ijsje zonder slagroom is ook de moeite waard.
Rust is ergens ook wel lekker; een neiuwe start heeft ook zo zijn stress ;-)
Wens je vast een fijn weekend!

Geertje, (E-mail ) (URL) - 21-11-’08 20:36
Redstar

Ik ga niet zeggen dat het jammer is. ALs je de baan niet het gekregen was hij niet voor jouw. ZO simpel is het.. er komt wel watr anders op je pad als je echt wat anders wil ;-)

Redstar, (E-mail ) (URL) - 21-11-’08 22:41
fialas

die waardering van je huidige collega’s is weer een mooie opsteker!!

fialas, (E-mail ) (URL) - 21-11-’08 23:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.