SEIZOENSGENOT


Als het zomer is geniet ik als het mooi weer is.  Een lekkere zonnige dag en een temperatuur tussen de 25 en 30 graden en ik beleef de zomer in optima forma. Heerlijk. Lekker met een glas witte wijn op een terrasje zitten, of op het terras achter het huis met een ijsje of een biertje, dat is genieten in optima forma.

Vandaag was het herfst. Veel wind, vele felle buien met striemende regen en gekletter van hagel. Vroeg donker, gordijnen dicht, een paar kaarsen aan en een lekker? glas wijn. Want of de wijn echt smaakt moet nog maar blijken. Gisteren was het de derde donderdag van november. DE dag dat de nieuwe Beaujolais Primeur voor het eerst te koop is. Dit jaar lijkt het wat minder in de belangstelling te staan, maar toen ik de flessen wijn vanmiddag in de winkel in het oog kreeg, heb ik er direct een paar in het winkelwagentje gelegd. Voor mij is het een traditie om eind november een aantal van die flessen wijn te kopen en te nuttigen.

Vanavond geniet ik van de herfst, van de gierende wind om het huis, van het getik van de regen tegen mijn ruiten en van mijn traditionele glas Beaujolais. Ook in de herfst kunnen zo genoeg gezellige momenten gecreëerd worden.

hanscke Zaterdag 22 November 2008 - 12:00 am | | Actueel

tien reacties

Michiel

“Gisteren was het de derde dinsdag van november”

Eh… hoezo? Vandaag is het al zaterdag. Nu wil ik aannemen dat je dit een paar uur eerder schreef, dus op vrijdag, maar dan nog was “gisteren” donderdag, niet dinsdag. ;-)

Michiel, (URL) - 22-11-’08 01:01
marjolijn

Zo is het, af en toe mag je jezelf best eens verwennen.
Nu maar lekker genieten van het weekend.

marjolijn, (URL) - 22-11-’08 05:15
mikelodeon

Ja heerlijk, en als het nog wat jouder wordt houd ik me aanbevolen voor een glas echte gluhwein :-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 22-11-’08 09:40
mikelodeon

jouder is natuurlijk kouder ;-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 22-11-’08 09:41
hanscke

@Mischiel: De scherpte bij jou is er nog. Bij mij dus niet. Gedachtenloos “derde” met dinsdag geassocieerd. Geen kwestie van (te veel) Beaujolais, maar meerdere dingen tegelijk doen zoals op afstand de tv volgen en met P. zo af en toe een woordje wisselen. “k Heb het intussen veranderd.(blush)

hanscke, (E-mail ) (URL) - 22-11-’08 11:38
hanscke

@Michiel: het blijft dus fout gaan. De s hoort niet in je naam, sorry. Mijn tempo ligt denk ik even een ietsje aan de hoge kant

hanscke, (E-mail ) (URL) - 22-11-’08 13:06
Renesmurf

Ik heb toch liever de zomer, dit duurt altijd zo lang, tot maart/april, en dan nog kan het guur zijn.
Maar goed, we maken er maar het beste van, en dan lukt het allemaal aardig.

Renesmurf, (URL) - 22-11-’08 16:44
Me!

Tjonge, je kunt reacties toch zeker ook wijzigen.

Me!, (E-mail ) (URL) - 22-11-’08 16:53
Redstar

Dit weer is heerlijk. De zomer ook, maar die heeft gewoon een breek nodig. En al het ongedierte wat de winter niet kan overleven moet ook gewoon weg… Geniet ze! ;-)

Redstar, (E-mail ) (URL) - 23-11-’08 12:49
Monique

De herfst, een prachtig jaargetijde, ook al kan het soms zo guur en nat zijn. Beaujolais vind ik niet echt lekkere wijn, maar geniet er lekker van :)
Ik drink vanavond een glas chardonnay.

Groeten van Monique

Monique, (E-mail ) (URL) - 23-11-’08 14:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.