DE WET
Er zijn mensen die nog steeds niets van de digitale snelweg moeten hebben. De boekhouding wordt door sommigen nog met een pen en een echt heus kasboek bijgehouden. Via internet bankieren is volgens hen zeer onbetrouwbaar en ook het belastingformulier wordt nog handmatig ingevuld en per post verstuurd. Toch gaan deze mensen meer en meer terrein verliezen. Sinds vandaag is een wetswijziging rechtsgeldig als deze via het internet digitaal gepubliceerd is. Na de Tweede Kamer heeft de Eerste Kamer hieraan ook haar goedkeuring verleend. In het verleden was een wet niet eerder rechtsgeldig dan dat deze op papier was afgedrukt. Maar dat hoeft niet meer. Dit kan dus beschouwd worden als het definitieve einde van het papieren tijdperk.
elf reacties

En dat werd tijd, moeten ze wel gaan verplichten dat op iedere kamer in een bejaardenhuis een internetaansluiting komt…

Zolang als voor sommige zaken nog een handtekening met echte inkt op echt papier nodig is, is het papieren tijdperk nog niet ten einde. Nog niet dus.
Dat gezegd hebbende: er gaat voor mij nog steeds niets boven een krant op echt papier. Veel prettiger dan de krant op het scherm lezen. En dat geldt ook voor een boek.

Er blijven dingen die op papier fijner leesbaar zijn.
Voor mij mag veel digitaal, maar niet alles hoeft.

Het liefste heb ik alles digitaal, daar valt makkelijker in te zoeken. Als in naar een woord in de krant papierenzoek en dat woord schrijf ik in de kantlijn en ik druk er op, dan gebeurt er vrijwel niets.
Daarbij heb ik mijn scherm en lettertypes zo aangepast dat m’n scherm lekkerder leest dan een papieren krant of boek.
Toch stuur ik mijn belastingformulier op papier per post. Als ze het financieel aantrekkelijker maken en de troep niet zoekmaken, dan begin ik wel eens aan de digitale versie.
Het gekke is, dat in het digitale tijdperk het papierverbruik niet drastisch vermindert.