HET BOEK


Als je al een paar jaar blogt, loop je het risico jezelf te herhalen. Nu vond ik dat met het vorige blogje eigenlijk wel leuk. Door in de tekst net een andere nuance aan te brengen, wordt het toch weer een origineel blogje. Dat moet niet te vaak gebeuren, want dan gaat de aardigheid er van af. Zo zou ik nu een blogje van twee jaar geleden weer tevoorschijn kunnen halen. Ik vraag mij af of mensen het zich zouden herinneren......Maar ik doe het niet. Ik probeer dit jaar om gewoon een nieuw stukje over een kerstpakket te schrijven.

Ik krijg er geen. Toen ik 22 jaar geleden bij deze onderwijsorganisatie begon kreeg ik ook niets. Opeens had men van hogerhand besloten dat iedere medewerker een fles wijn aangeboden kreeg. Na een jaar van de rollade, gevolgd door de amandelstaaf en zo nog wat, waren we als organisatie heel langzaam toegegroeid naar het kerstpakket. Mooie kerstpakketten in prachtige dozen. Het stond heel feestelijk als de kerstpakketten op naam op de lokatie waren aangekomen. Ook die tijd is al weer voorbij.

Nu moeten een keuze maken uit: het geld overmaken aan een goed doel, of kiezen uit twee boeken of kiezen voor een waardebon van een tuincentrum. Ik heb even gedubt tussen de cheque van het tuincentrum en een boek. Ik vond de cheque toch wel heel erg materialistisch en dat op een nieuwe werkplek. Daar moet je niet direct het achterste van je tong laten zien, dus koos ik voor een boek. Ik weet de keuze tusen de twee boeken niet mee, maar ik ben achteraf zeer content met mijn keuze.

OOGGETUIGEN van de vaderlandse geschiedenis, verzameld door Geert Mak blijkt een prachtig boek te zijn. Mooi uitgevoerd, leuk om te hebben. Ik zal dit jaar niet klagen, ik ben helemaal tevreden met deze kerstattentie. En zo verschilt dit blogje toch heel sterk met het artikel van twee jaar geleden.

hanscke Dinsdag 16 December 2008 - 6:39 pm | | School perikelen

acht reacties

Carola

Is een boek geen kerstpakket? Een pakket is toch een pakje? Of heeft een kerstpakket specifiek meerdere dingen erin?

Carola, (URL) - 16-12-’08 19:00
marjolijn

Toch altijd leuk zo’n kerstpakket aan het einde van het jaar.

marjolijn, (URL) - 16-12-’08 19:27
Me!

Voor mij mogen ze het geld besteed aan kerstpakketten wel aan een goed doe geven. De inhoud is meestal waardeloos.

Me!, (E-mail ) (URL) - 16-12-’08 20:29
mikelodeon

Helaas je jaardag gemist maar alsnog van harte! Ons kerstpakket was diep treurig. Dit jaar werd voor 5 december al een waardebon op het bureau gekwakt. De intentie van een leuke attentie omdat we met ons allen hard gewerkt hebben is ver te zoeken…

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 17-12-’08 08:02
f r e d

herhalen is prima…..; vooral als je wat ouder wordt.

f r e d, (E-mail ) (URL) - 17-12-’08 14:51
Redstar

Ik had gekozen voor het goede doel. Ik gaf voorheen altijd mijn pakket weg.

Hoe kom je erbij dat mijn lay-out opeens beter zou lezen trouwens?

Redstar, (E-mail ) (URL) - 17-12-’08 22:18
Thérèse

Nou, fijn dat je er blij mee bent. Je brengt mij op een log-idee. En nog van harte gefeliciteerd, zag ik net.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 17-12-’08 22:47
Merlijn

OT:
Hoi Hanscke, binnenkort houd mijn webhost op te bestaan, dit betekent dat de hele zooi (dus ook je blog) moet worden verhuisd naar een andere host. Uiteraard doe ik er alles aan dit zo geruisloos mogelijk te laten verlopen, maar je begrijpt : dit heb ik niet helemaal zelf in hand. Het kan zijn dat je blog tijdelijk niet bereikbaar is. Uiteraard veranderd er verder niets, je blog en blognaam blijven bestaan. Excuses voor het eventuele ongemak.

Ron.

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 18-12-’08 20:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.