KLACHTENPATROON


Stukje bij beetje begin ik de symptomen te herkennen. Het begint als een klein krampje onder in de buik. Het is een beetje vergelijkbaar met de krampjes die horen bij de ongemakjes van de maandelijkse stonden, maar toch net weer wat anders. Tegelijkertijd neemt de gasvorming in de buik toe. Soms verdwijnen deze klachten na een paar dagen en dan haal ik weer opgelucht adem, maar soms verergeren deze klachten zodanig, waardoor het een paar dagen onmogelijk is om een gewoon dagelijks leven te kunnen leiden. Deze week was dat "soms" de vierde maal binnen een half jaar. En ervaring doet leren.

Eergisteravond kreeg ik het op een onverklaarbare wijze heel erg koud. De volgende morgen merkte ik bij het opstaan dat ik nog steeds erg gevoelig was voor kou. De krampjes in de buik groeiden die dag uit tot een stevige pijn in de onderbuik en om mij niet steeds in een ongewenste geur te hullen bezocht ik regelmatig het toilet. In de loop van de dag merkte ik dat ik erg moe was en weinig van anderen kon verdragen. Het neuriën van een collega werkte op mijn zenuwen en ik besloot vroeg naar huis te gaan. Onderweg maakte ik het plan om de volgende dag, vandaag dus, toch maar een afspraak met de huisarts te maken, want bij elk stap die ik zette had ik behoorlijk pijn. Het hele gedoe was vergelijkbaar met eind november en ergens in oktober. Ik had toen de huisarts de belofte gedaan dat ik bij pijnklachten terug zou komen. Hij geloofde toen al niet zo in bekkenistabililteit.......

Vannacht werd ik wakker van hevige pijn in de onderbuik. Even maakte ik mij zorgen dat het misschien een blindedarmontsteking was. Dan zou het gevaarlijk kunnen zijn als deze door zou breken, maar omdat dit nu al de vierde keer was dat ik deze hevige pijnen had, was het niet zo moeilijk die gedachte te verwerpen en gewoon rustig te wachten tot het weer dag werd. Er zat niets anders op dan mij vanmorgen maar ziek te melden, werken was gewoon onmogelijk. Na de ziekmelding maakte ik een afspraak met de huisarts en ik werd in de loop van de morgen bij hem verwacht.

Ook hij begon er zo langzamerhand een patroon in te ontdekken. Het zou een darmprobleem kunnen zijn. Van tijd tot tijd kon ik last hebben dat er een uitstulping van de dikke darm ontstond en dat dit een kleine ontsteking veroorzaakte waardoor ik iedere keer geplaagd werd door een hevige pijnaanval die na het verdwijnen van de ontsteking weer verdween. Onschuldig maar wel erg lastig zo was zijn commentaar. Hij heeft medicijnen voorgeschreven en hij had goede hoop dat ik hiermee de kwaal aardig kan beteugelen. Zeker als er zich weer zo'n pijnaanval voordoet. Op dit moment is de pijn weer grotendeels verdwenen, alleen ben ik dan een paar dagen nog wel heel erg moe. Maar als dat voorbij is dartel ik weer als een gewoon gezond mens rond zo is gebleken. Dus ik denk zondag gewoon naar de verjaardag van dochterlief te kunnen gaan om vervolgens maandag weer aan het werk te gaan. 

Ik hoop dat de medicatie inderdaad aanslaat, zodat ik over veertien dagen, bij controle van de huisarts, niet naar de internist doorverwezen hoef te worden, want de onderzoeken bij zo'n specialist zijn meestal geen pretje.

hanscke Vrijdag 09 Januari 2009 - 3:18 pm | | Standaard

dertien reacties

Geertje

Hoop dat het werkt Hanscke!
Waardeloos voor je…

Geertje, (URL) - 09-01-’09 19:46
Redstar

idd erg lastig. Er kan gelukkig wat aan gedaan worden met medicatie. Dat scheelt een berg

Redstar, (E-mail ) (URL) - 09-01-’09 20:54
Hanny

Hopelijk heeft de huisarts het bij het rechte eind en dartel je binnen de kortste keren weer als een wat ouder veulen rond. ;-)
Ondanks alles wens ik je een fijn winters weekend!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 09-01-’09 20:57
Renesmurf

Zo, dit jaar begint slecht.
Hopelijk blijft het hierbij, en ben je snel weer de oude!

Renesmurf, (URL) - 09-01-’09 20:59
Neneh

Gelukkig heb jij een huisarts die er een patroon in ziet, die nadenkt en met je mee denkt. Dat is in zo’n geval wel heel handig ook. Die darmen moeten echt nog wel even mee. Beterschap en sterkte ermee.

Neneh, (E-mail ) - 09-01-’09 21:32
marjolijn

He, meis, dat zijn vervelende dingen voor je.
Hoop dat de medicatie snel zijn werk goed gaat doen,en jij weer snel probleemloos verder kunt.

marjolijn, (URL) - 09-01-’09 21:35
Me!

Ik hoop voor je dat het helpt. Beterschap

Me!, (E-mail ) (URL) - 09-01-’09 21:46
Goentah

Wat het ook is (misschien wel een gewoon virus) ik hoop dat je er snel van af bent en dat het niet terug komt! Beterschap.

Goentah, (E-mail ) (URL) - 10-01-’09 09:21
mikelodeon

Misschien kun je ook opletten op wat je eet. je kunt soms een voedselallergie opbouwen. Een collega van mij had sortgelijke klachten en bleek na ellenlange onderzoeken coeliaci (weet niet je je het schrijft)in elk geval had ze een intolerantie van bepaalde stoffen in granen. Nu heeft ze een bepaald dieet en voelt ze zich een stuk beter.
Beterschap in elk geval!

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 10-01-’09 12:01
f r e d

zulks komt toch niet in detail op tv, mag ik hopen……

f r e d, (URL) - 10-01-’09 21:04
Carola

Ik hoop het met je mee want het klinkt heel naar. Beterschap!

Carola, (URL) - 10-01-’09 22:12
gala

oooh vervelend voor je Hanscke, ik hoop inderdaad ook dat de medicijnen aanslaan!

gala, (URL) - 10-01-’09 23:28
Thérèse

Hè, wat naar. Ik hoop ook dat je maar gauw beter wordt.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 11-01-’09 13:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.