GETROUW


Ook ik heb natuurlijk een mening over Obama. Bij de kandidaatstelling heb ik even getwijfeld voor wie ik nu moest kiezen, voor de vrouw, Hillary in dit geval, of voor de gekleurde man Obama. Toentertijd heb ik gekozen voor Obama en ik heb daar geen spijt van.

De verdere campagne heb ik niet zo gevolgd, ik heb dan ook weing toespraken van hem gehoord of gezien. Zowel zijn verschijning als zijn toespraak tijdens de inauguratie spraken mij wel aan. Ik vind het een charmant ogende man. Hij weet bij mij het gevoel over te brengen naast behoorlijke kennis ook zeker over enige levenservaring te beschikken.

Er waren weinig applausmomenten, maar zijn speech stond dan ook niet bol van de demagogische uitspraken. Het laatste houdt zeker verband met het eerste. Bij mij scoorde hij zeker toen hij  aan het rijtje moslim, boedhist, joods, christen ook de groepering niet-gelovige toevoegde. Volgens mij is dit de eerste keer dat laatsgenoemden ook als een groep aangemerkt worden en volgens mij terecht. Amerika is een smeltkroes van vele culturen en geloven, maar dat geldt ook voor Nederland. Er zal voor iedere stroming of signatuur ruimte en respect moeten zijn om in vrijheid datgene te kunnen beleven waaartoe men zich aangesproken voelt zonder hierin belemmerd te worden en zonder dat men overtuigd moet worden het bij het verkeerde eind te hebben.

En ach, dat Obama de eed voor een tweede keer heeft af moeten leggen maakt, dat hij voor mij alleen maar menselijker wordt. Ik had bijna willen schrijven: gelukkig ook iemand die fouten maakt, maar dat doe ik toch maar niet. Ik mag toch echt hopen dat hij weinig foute beslissingen gaat nemen, want één foute beslissing van hem kan hele grote gevolgen voor de rest van de wereld hebben.

hanscke Donderdag 22 Januari 2009 - 7:30 pm | | Actueel

negentien reacties

Willemvk

Ik heb toentertijd zo’n stemwijzer ingevuld om ‘mijn’ kandidaat te selecteren. Ik kwam toen op de een of andere vent uit die verreweg het liberaalste was, en dan nog zaten er punten in het programma van die vent die mij veel en veel te ver gingen.
Ik moet nog zien of wij Europeanen zoveel plezier aan Obama gaan krijgen. Het blijft een Amerikaan.

Maar ik gun hem alle succes van de wereld. Veel erger dan Bush kan het niet worden ;)

Willemvk, (E-mail ) (URL) - 22-01-’09 21:23
Me!

Mensen maken fouten, dat maakt hem weer een beetje mens.

Me!, (E-mail ) (URL) - 22-01-’09 21:28
Merlijn

Tja, vergeet niet dat hij slechts het instrument van (een stroming binnen) zijn partij is, de toespraak niet door hemzelf is geschreven (maar door Jon Favereau) en hij alle beslissingen echt niet helemaal zelf gaat nemen. Hoe dan ook; zijn eerst beslissing is een juiste, dicht dat Guantanamo Bay !

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 22-01-’09 21:41
Thérèse

Ja, in ieder geval voor mij de beste kandidaat. Verder…ik hoop er het beste van.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 22-01-’09 22:49
Goentah

Dat gestuntel vond ik ook wel grappig. Verder lijkt ie me heel sterk en standvastig.

Goentah, (E-mail ) (URL) - 22-01-’09 22:54
Michiel

Het is heel mooi dat er nu iemand in het witte huis zit die niet blank is. Maar voor mij zal er pas ècht iets veranderd zijn als er een atheist gekozen wordt.

Michiel, (URL) - 22-01-’09 23:59
Hanny

Het blijkt dat hij haperde doordat de opperrechter wat woorden had omgedraaid. Hij was wel goed voorgeprogrammeerd, maar die rechter niet.
Ik hoop dat hij nu eens een politicus is, die zijn beloften gestand doet. Dan zal hij misschien een goede president zijn.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 23-01-’09 00:07
Renesmurf

Ik heb er weinig van meegekregen.
Wel leuk dat ongelovige mensen eindelijk ook eens meetellen.
En het was inderdaad zo dat de afnemer/ voorzegger een fout maakte, en Obama niet.

Renesmurf, (URL) - 23-01-’09 00:09
marjolijn

Ja, heb het ook gezien, wel indrukwekkend hoor, zo’n mensenmassa wat erbij was.Ik wens hem ook alle goeds.

marjolijn, (URL) - 23-01-’09 05:51
Neneh

Off Topic: de MOL is hier te zien
http://www.avro.nl/tv/programmas_a-z/wie..

Neneh, (E-mail ) - 23-01-’09 20:55
ton

Primair koos ik voor Hilary als president met Barack als vice-president. De eerste indrukken van Barack op de presidentsstoel zijn echter zonder meer positief: het lijkt wel een mens!

ton, (E-mail ) (URL) - 23-01-’09 21:16
Carola

Hij klinkt in ieder geval heel menselijk en alsof hij hele goede bedoelingen heeft. Ik hoop dat zijn slogan waarheid wordt..
OT; Heb je boek uit. Wat grappig dat er zoveel weblog doorheen geweven zit. In het begin vond ik het (inderdaad) een beetje ingewikkeld, alle uitleg over de teams. Door Simon en Lydia erin te verweven wordt het leuker leesbaar en begrijpelijker. Petje af hoor, je kunt hartstikke trots op jezelf zijn!

Carola, (URL) - 23-01-’09 22:29
Xiwel

Mijn voorkeur ging en gaat uit naar een vertegenwoordiger van de Democratische partij, aangezien ik de Republikeinse partij als een nationalistische partij beschouw die lak heeft aan de wereld ten gunste van eigen gewin. Wie het uit die partij zou worden vond ik niet zo belangrijk. Hillary en Edwards leken me ook geschikt. Alleen vond ik dat Hillary niet een 3de Clinton-termijn hoorde te hebben en zij was beschadigd door een zorgfiasco tijdens het presidentscap van Bill. Edwards en vooral Obama waren echter veel minder ervaren. Maar dat kan ook een groot voordeel hebben. De manier waarop de onbekende Obama won was groots aangezien hij zich niet verkocht heeft aan grote lobbygroepen zoals de Clintons en de Bushen. Eigenlijk is dat ongekend in de USA en dat maakt hem misschien wel de beste winnaar ooit. Nu alleen zien wat hij er van bakt. Hij weet in elk geval de bevolking goed te betrekken en heeft enorm veel stemmers op de been gebracht. Die slag heeft ie al gewonnen.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 23-01-’09 23:44
f r e d

je zou een keertje met ‘m kunnen gaan golfen……

f r e d, (URL) - 24-01-’09 02:11
Carola

OT; bookazines zijn ‘should read’ boeken die ze van libelle uitgeven in tijdschrift vorm. Goedkoop en makkelijk om mee te nemen naar het strand/in het vliegtuig/op vakantie/in bad hier)/.do?isQuery=no&sp=ZESTER&it=product&tt=Libelle&qt=titlepage-category-query&ct=Alle+producten&th=VROUW. kun je ze vinden.

Carola, (URL) - 24-01-’09 08:43
Carola

Sorry er ging iets niet goed, ik wilde een link toevoegen waar je ze kunt bestellen..

Carola, (URL) - 24-01-’09 08:44
madammeke

Ik wilde graag een vrouw als president. Obama won en bij nader inzien denk ik dat hij de beste kandidaat is/was. De erfenis waarmee Bush hem opzadelde is niet gering. Ik heb de indruk dat Obama een sterkte, krachtige persoonlijkheid is en ben niet jaloers op alles wat de wereld van hem verwachr…

madammeke, (URL) - 24-01-’09 11:30
fialas

Hannie heeft gelijk, ik heb het ook gehoord, het was de opperrechter die stuntelde. Jammer dat Hillary niet op Gezondheid zit,daar weet ze alles van. Haar plan indertijd was goed maar het werd getorpedeerd door conservatieve meerderheid in het Huis van Afgevaardigden .
Buitenlands Zaken is in VS hèt domein van de president himself.Soms klinkt ze als een havik.

fialas, (E-mail ) (URL) - 24-01-’09 12:00
fialas

ja dat deed ons ook deugd, dat non-beleivers werden genoemd, we vielen zowat van onze stoel!!

fialas, (E-mail ) (URL) - 24-01-’09 12:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.