VERGETEN?


Had ik mij voorgenomen om iets over Barbie te gaan schrijven, gooit de plotselinge dood van Hans Beck, de ontwerper van Playmobil roet in het eten. Over Barbie kan ik wel uit eigen ervaring schrijven en dat komt dan ook nog wel. Uiteindelijk wordt zij in maart pas 50 jaar. Dat heeft dus nog de tijd. Nu vragen de playmobilpoppetjes even de aandacht, alleen  staat dit veel verder van mij af. Hoe goed en veel ik mij ook uit het verleden kan herinneren, ik heb grote moeite om het één of het ander over dit speelgoed terug te halen. Ik had er niets mee. Ik heb het toentertijd heus wel gekocht en ook van deze en gene wel gekregen voor mijn kinderen, ik vond het ook mooi, maar daar stokt mijn herinnering. Er kleeft geen belevingswaarde aan dit speelgoed. Dit in tegenstelling tot Lego. Ik kan mij niet herinneren hoe mijn kinderen hier mee gespeeld hebben. Nogmaals, ik vond het mooi, het leken mij hele leuke hebbedingetjes voor mijn kinderen, maar nogmaals, ik heb er geen beelden bij hoe zij met dit speelgoed speelden. Ik heb de poppetjes, net als de lego, wel bewaard en het zit tegenwoordig ook in de speelgoeddoos van de kleinkinderen. En zie daar, tijdens het verjaardagsetentje van mijn vader in december, (ik had een linkje kunnen maken, maar dat was me op dit moment even iets te veel werk)  had ik een paar stuks voor kleindochter Nina meegenomen voor het geval dat haar vader en moeder er zelf niet aan gedacht zouden hebben om iets van speelgoed paraat te mee te nemen. Sowieso is het speelgoed, meegebracht door een oma, in heel veel gevallen aantrekkelijker dan het eigen speelgoed, omdat het een andere lading heeft dan het meegebrachte spul van thuis. Het is speelgoed wat je als kind niet altijd tot je beschikking hebt, waardoor het als vanzelf heel aantrekkelijk wordt. Ze heeft er dan ook volop mee gespeeld. En dat beeld heb ik nu voor ogen en daarmee zal ik oud worden. Ik heb dus geen beelden van hoe mijn kinderen met deze poppetjes speelden, maar het spel van Nina zal ik niet gauw vergeten. Het zijn die beelden die ik koester. Nina woont nu (even) heel ver van mij vandaan en mede daarom is die herinnering is mij dierbaar. Dat was dan ook het eerste wat ik voor ogen had toen ik in het nieuws hoorde dat de maker van dit speelgoed overleden was.
hanscke Woensdag 04 Februari 2009 - 11:50 pm | | Familie

twaalf reacties

Me!

Met playmonbiel heb ik ook helemaal niets. Voor mij was het sowieso meisjesspeelgoed. Mijn kinderen hebben zich meer bezig gehouden met Lego.

Me!, (E-mail ) (URL) - 05-02-’09 06:37
f r e d

tegenwoordig speelt men toch met nokia mobiel….??

f r e d, (URL) - 05-02-’09 08:39
Carola

Toch een mooie herinnering dus als is ie dan niet van erg lang geleden. Onze neefjes uit Belgie zijn nu wat groter en sturen alle playmobiel naar Spanje, tot grote piratenboot aan toe en Fran vindt het prachtig! Zit uren zoet alleen te spelen..

Carola, (URL) - 05-02-’09 09:50
marjolijn

Nee, met playmobiel, heb ik ook niets, ik ben nog uit de tijd van mecano.

marjolijn, (URL) - 05-02-’09 16:22
Elmar

Fijn dat je zo’n leuke herinnering hebt aan het spel van Nina!
Ik heb ook niets met playmobiel hier werd er ook eigenlijk alleen met lego gespeeld.
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 05-02-’09 17:33
madammeke

Mijn kleinzoontjes vinden het prachtig. Vooral ridders en politie en brandweer Playmobil.

madammeke, - 05-02-’09 21:31
ggk

Soms ontmoet je mensen die meer hebben meegemaakt dan mogelijk is in dit leven, dat gevoel heb ik als ik naar mijn kleine neefje kijk, hoewel hij ook in dit jonge leventje al behoorlijk wat heeft meegemaakt.

ggk, - 05-02-’09 23:05
Renesmurf

Ik had zowel lego als playmobiel.
En daar heb ik erg veel mee gespeeld, en elke verjaardag en sinterklaas kwam er weer wat bij!

Goede herinneringen.

Renesmurf, (URL) - 05-02-’09 23:59
redstar

Ik heb heel wat van die poppetjes gehad vroeger. Net zoals Lego trouwens.

redstar, (E-mail ) - 06-02-’09 11:22
Merlijn

Playmobiel, tja, na mijn kindertijd. Ik speelde met lego en meccano …

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 07-02-’09 16:05
Hanny

Dochterlief speelde met Legopoppetjes. Want in tegenstelling tot Me! vonden wij Playmobiel iets voor jongens door de ridders, politie etc. etc.

Hanny, - 07-02-’09 19:35
Willemvk

Voor mij was het vroeger Lego en dus voor mijn eigen kids is het ook Lego, aangezien ik de Lego van mijn jeugd hier in huis heb ;)

Willemvk, (E-mail ) (URL) - 09-02-’09 22:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.