TWITTEREN


Misschien was het u al wel eens opgevallen, ik schrijf graag stukjes over mijn herinneringen uit het verleden. Dat vind ik makkelijker dan het over nieuwe ontwikkelingen te hebben. Dingen uit het verleden zijn voor mij herkenbaar. Ik hoef er niets over uit te vinden, niet mee te experimenteren en in de meeste gevallen heb ik mijn standpunt al bepaald of heb ik er al een mening over. Maar dat wil niet zeggen dat ik het nieuwe uit de weg ga.

Ik was een zeer vroege gebruiker van de mobiele telefoon, Ik heb het type koelkast nog gehad. Op aanraden van dochterlief ben ik (al weer een heel aantal jaren geleden) het weblogland is gaan verkennen. Zo heb ik een paar jaar geleden eens een MP3spelertje aangeschaft om uit te kunnen vinden wat de werking van zo'n apparaatje is en wat vele leerlingen toen om hun nekjes hadden hangen. Ik heb hyves uitgeprobeerd en weer afgevoerd en vanmorgen liep ik via de krant tegen twitteren aan. Had u er al van gehoord, van twitteren, of van tweeten? Ik niet, maar ik las vanmorgen in het artikel dat velen zich hiermee bezig houden. Ook Obama. Niet dat dit laatste gegeven nu echt gewicht in de schaal legde om op onderzoek uit te gaan, maar mijn nieuwsgierigheid was wel geprikkeld. Twitteren of tweeten zo las ik, is het plaatsen van een berichtje van maximaal 140 tekens. Het kan via de computer, het mobieltje of pda. Het heet ook wel microbloggen.

Tijd om op onderzoek uit te gaan en ik kwam hier terecht http://twitter.com/. Het echte leven, zo hoorde ik de stem bij het videootje (zie link) vertellen, speelt zich af tussen de smsjes en de chatboodschappen door en daar wil twitter op in spelen met de vraag: wat ben je nu aan het doen? Door deze vraag van tijd tot tijd en veelvuldig aan vrienden en familie te stellen zou je meer op de hoogte kunnen blijven van elkaar en daardoor het gevoel krijgen dichter bij elkaar te leven. Ik hoef er niet lang over na te denken. Voor mij is het min of meer een variant op hyves met de vele "vrienden"'.  Ik kan oprecht zeggen, aan mij niet besteed, ik ben al geweest. Maar nieuwe dingen, althans voor mij nieuwe dingen uitproberen, blijf ik wel leuk vinden. En ik zou het ook erg leuk vinden als ik wat reacties van u als lezer over dit fenomeen mag ontvangen.

hanscke Zaterdag 07 Februari 2009 - 4:13 pm | | Actueel

dertien reacties

mikelodeon

ja het twitteren is al enige tijd geleden bij mij langsgekomen maar ik vond het idd een zoveelste variant van Hyves en je kunt je nu eenmaal niet overal in storten. Ik blog en dat bevalt mij het beste.

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 07-02-’09 17:56
Me!

Laat ik nu toevallig dit vanmorgen ook hebben uitgeprobeerd… verder dan de eerste pagina ben ik ook nog niet. http://twitter.com/MeAtbVision

Me!, (E-mail ) (URL) - 07-02-’09 19:02
Hanny

Als ik me ook daarmee moet bezighouden, houd ik helemaal geen tijd meer over voor andere dingen. Ik kom nu al tijd tekort.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 07-02-’09 19:38
Brimstone

Ik vraag me af of twitteraars nog aan echt leven toekomen, als ze steeds maar iedereen moeten laten weten wat ze doen. En dan ook nog lezen wat anderen doen.
Ik kan het getwitter niet echt boeiend vinden.

Brimstone, (E-mail ) (URL) - 07-02-’09 22:05
Carola

Ik heb er wel over gelezen maar heb er verder nog niet naar gekeken. Lijkt me niet echt interessant. (voor mij dan)

Carola, (URL) - 07-02-’09 22:09
Elmar

Ik heb er wel van gehoord, Maxime Verhagen onze minister van BuZa schijnt het ook te doen. Ik sms, msn en ik blog en dat vind ik meer dan genoeg!
groetjes en een fijne zondag!
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 07-02-’09 22:23
nanos

Ik vind het anders dan Hyves, en er is net zo weinig aan. Het is ook heel anders dan chatten of sms. Ik heb het allemaal uitgeprobeerd, omdat ik ook altijd wil weten wat het is en waarover het gaat. Laatst heb ik er nog over geschreven.
Chatten kan leuk zijn, en sms is handig.
Alleen de mp3-speler is aan me voorbijgegaan. Ik hoef echt geen muziek onderweg, en al helemaal niet recht op mijn oren.

nanos, (URL) - 08-02-’09 00:15
redstar

Twitter is eigenlijk al best een poosje bezig. Ik vind het vrij hebben weinig alhoewel ik anoniem wel Twitter :-D Maar ik moet dit ivm werk

redstar, (E-mail ) - 08-02-’09 00:55
marjolijn

Nee, niet besteed aan mij, is me veel te vluchtig.
Uitgeprobeerd, en niet goed bevonden.
Hou het gewoon bij bloggen.
Fijne zondag.

marjolijn, (URL) - 08-02-’09 06:21
Merlijn

Tja, je moet maar geen raad weten met je tijd … Wie bedenkt de volgende sociale netwerk ?

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 08-02-’09 14:28
Renesmurf

Twitteren is aan mij niet besteed.
Het is te vluchtig, geef mij maar weblogs.
Ooit ook een hype, en nu groeit dat steeds meer toe naar mensen die hun draai gevonden hebben.

Dat zal met hyves en twitter vast ook gebeuren.

Renesmurf, (URL) - 08-02-’09 14:48
geertje

Heel, heel af en toe twitter ik, maar alleen via mijn laptop.
Eerlijk gezegd vind ik er niets aan; inderdaad, net als hyves en dat soort dingen (waar ik me nauwelijks meer mee bezig hou, maar wel makkelijk zo af en toe bijgehouden te worden. Sommige mensen bloggen alleen via Hyves en dat kan handig zijn voor Haagse nieuwtjes of in contact te blijven met familie die alleen via Hyves bloggen).
Ook aan mij is twitteren (nog?) niet besteed.

Dom, ook ik “mobiel” al zo’n 13 jaar; mijn eerste mobiel was een gigantisch apparaat; enorm modern en klein toen; nu lachwekkend. Heb er bijna spijt van dat ik die ooit heb weggedaan.
Zonder gsm ga ik de deur niet meer uit; blijf het ideaal vinden (ach, met 4 kinderen kan je ook haast niet anders; iedereen heeft “andere tijden”).

geertje, (URL) - 09-02-’09 21:43
Gonda

Ik twitter! Je zou het moeten proberen, best leuk. Vooral als je met familie twittert, zo blijf je een beetje op de hoogte. Maar los daarvan is het de moeite waard om te proberen.
https://twitter.com/Gondaaa Je bent welkom!

Gonda, (URL) - 10-02-’09 18:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.