DE DIAGNOSE


Ik had met mijzelf de afspraak gemaakt dat als ik op woensdagmorgen, gisteren dus, nog pijn had, ik een afspraak bij de huisarts zou maken. Maar.....Gistermorgen dacht ik dat de pijn aan mijn voet minder werd, of anders gezegd, dat het beter ging met mijn zere pootje. Ik liep dapper door school en ik probeerde tijdens het lopen door de gangen met aandacht mijn gehele voet af te wikkelen. Halverwege de middag ging ik naar huis en aan het eind van de middag voelde ik dat de pijn in alle hevigheid weer terug was. Maar..... Toen was het te laat om de huisarts nog te bellen.

Vanmorgen had ik andere plannen. Ik had eerst een afspraak bij de kapper en daarna zou ik naar school om ijn lessen te gaan geven. Terwijl ik even in huis rondredderde alvorens te vertrekken, herinnerde ik mij opeens een verhaal over de klapvoet. De symptomen die beschreven worden op een site over een klapvoet, waren voor mij heel herkenbaar.  Dat zou het dus wel zijn.....

Na de kapper reed ik naar school. Daar aangekomen kon ik in mijn lopen niet meer verbergen dat ik echt veel pijn had. Ik was zelfs misselijk van de pijn. Onderweg naar mijn afdeling nam ik het besluit om de huisarts te bellen. Heel verstandig vonden mijn collega's. En met een beetje assertiviteit kreeg ik het voor elkaar om aan het eind van deze middag nog even langs te mogen komen.

De huisarts legde mij het begrip klapvoet uit. Dat heeft te maken met verlammingsverschijnselen en dat was het dus niet. Na wat wroeten drukken en duwen AU AU stelde ze vast dat het niet kon gaan om een gebroken middenvoetsbeentje, maar daar was wel wat aan de hand. Waarschijnlijk een ontstoken pees bij de aanhechting. Ze bood aan om er een spuit "in te zetten". Dat is weliswaar een paardenmiddel, maar als het werkt,  zal ik op een vrij snelle manier van de pijn afkomen èn zal ik als het een beetje mee zit, na een paar dagen wat rustig aan doen, weer gewoon kunnen lopen. En dat is toch nooit weg als je op vakantie gaat, zo was haar commentaar. "Een fijne week" waren haar laatste woorden toen ik de spreekkamer verliet. 

Mijn eigen diagnose was weer niet juist, maar dat is niet erg. Ik ben geen arts.  Maar  als het moet kan ik dus wel doorpakken om bij een dokter terecht te komen

hanscke Donderdag 12 Februari 2009 - 8:36 pm | | Standaard

vijftien reacties

Carola

Goed zo! Had dat nou maar eerder gedaan, dan was je er nu misschien al helemaal klaar mee… (zegt Carola die zelf ook altijd afwacht)..Ik wens je een hele fijne vakantie!!!

Carola, (URL) - 12-02-’09 21:04
Merlijn

Ik zou gewoon gewacht hebben tot die eraf viel, ik hou niet zo van naalden … ;-)

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 12-02-’09 21:20
Me!

Geen commentaar…

Me!, (E-mail ) (URL) - 12-02-’09 22:18
Elmar

Goed van je dat je hebt doorgepakt!
Hopelijk gaat het nu snel beter met je voet!
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 13-02-’09 00:01
Hanny

Maar je schrijft niet of je die spuit ook gekregen hebt. En zo ja, of je er erg last van hebt gehad. Want ik weet uit ervaring dat dat het geval kan zijn de eerste dagen.
Beterschap. Ik hoop dat je volgende week pijnvrij kunt rondhuppelen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 13-02-’09 00:31
Soofy

Hanny spreekt uit wat ik zou willen doen. Heb je je laten behandelen? Overigens respect dat je naar de H.A. bent gegaan.

Soofy, - 13-02-’09 02:01
marjolijn

Goed dat je gegaan bent…!!
Nu op naar beter.

marjolijn, (URL) - 13-02-’09 04:07
mikelodeon

Jouw symptomen lijken erg op de mijne. Bij mij is de aanhechting van de pees op het bot onder mijn hiel naar de gallemiezen. Heb nu speciale zooltjes met dempers erin maar zelfs dat is bij lopen langer dan 30 minuten niet meer afdoende :-( gelukkig heb ik met fietsen geen last.
Sterkte en beterschap!

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 13-02-’09 08:24
Thérèse

Ja, een fijne vakantie met zo min mogelijk pijn. Deed het pijn? Oei, eng!!!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 13-02-’09 22:56
Renesmurf

Ja, zo zou ik het ook doen, pas als het echt niet anders kan uiteindelijk maar naar de dokter, en beslist niet eerder.

Beterschap er mee!

Renesmurf, (URL) - 13-02-’09 23:48
sebbo

Mijn reactie is niet geplaatst. Ik volsta dan nu maar met jou betreschap toe te wensen en natuurlijk een fijn weekend!!! uit .

sebbo, (E-mail ) (URL) - 14-02-’09 16:54
f r e d

met een klapvoet stapvoets lopen gaat dus niet, denk ik.

f r e d, (URL) - 14-02-’09 21:58
geertje

Oef, hoop dat je er nu snel vanaf bent!
Rust; moeilijk hoor.
Maar het vooruitzicht vakantie moet niet verkeerd zijn :-)

geertje, (URL) - 15-02-’09 20:23
marjolijn

Ik denk dat je nu lekker aan het wintersporten bent, have fun he!!

marjolijn, (URL) - 16-02-’09 12:39
Gonda

Spuit in je voet?? Wat een horror! Deed ‘t zeer? Ik hoop dat ‘t geholpen heeft.

Gonda, (E-mail ) (URL) - 16-02-’09 23:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.