HET LIEP NIET


Het is niet anders, maar na twee dagen kon ik geen andere conclusie trekken dan dat het vrij zinloos was om in Het Zwarte Woud te blijven. Het is daar mooi, dat leidt geen twijfel, maar ik leed wel. Ik heb het geprobeerd, maar het gaat niet. Zaterdagmiddag waren we na een voorspoedige reis lekker vroeg aan. Tijd genoeg om voor dat het donker werd nog een mooi stapje door het witte dal te maken. Het zal niet langer dan een kleine drie kilometer zijn geweest, maar ik was blij dat we rond waren.

Na een lekkere lange nacht was de zon ook al op toen ik naar buiten keek. Een strak blauwe lucht, de bomen prachtig gestoffeerd met mooie witte sneeuw, kortom een droomwereld. (foto's volgen nog) Na een lekker ontbijtje met Duitse kaiserbrötchen, thee, koffie, een ei en andere heerlijkheden trokken we de wandelschoenen aan. Het hotel bood geen informatie over de omgeving, maar een eerste dag zonder wandelkaarten is niet erg. In het dorp stonden wat afstanden over wanderwegen vermeld en wij besloten de blauwe route te nemen. We klommen om op hoogte te komen en het uitzicht was mooi. Na anderhalf uur besloten we niet nog verder weg te draaien van het dal en het pad maar te nemen dat naar beneden leek te gaan. Na bijna drie uur waren we weer bij het hotel en ik was helemaal op. 's Middags hebben we maar een autoritje gemaakt. Ik vond het jammer van het mooie weer, maar het was niet anders. 's Avonds was ik totaal op. Ik had geen enkele aspiratie meer om ook maar één letter op het toetsenbord in te typen.

De volgende dag hebben we info bij de toeristinformation gehaald. Daarop hebben we een wandeltocht naar Hausach gepland en gemaakt. En toen was het helemaal op. We zijn met de bus teruggegaan en maar weer een autoritje gemaakt. En weer was ik aan het einde van de dag helemaal total los. Had ik de laptop mee en was er een internetbereik, maar doordat ik totaal uitgeput door de pijn was, kon ik er niets mee doen. Zelfs de foto's even op het scherm zetten was me nog te veel moeite. 's Nachts kon ik niet meer slapen vanwege de pijnlijke kloppende voet en toen ik gistermorgen opstond wilde ik maar één ding: Naar huis! Dat hebben we gedaan en toen we de grens gepasseerd waren heb ik de huisarts gebeld en een afspraak gemaakt.

Vanmorgen om half negen kon ik daar terecht. Dat is vroeg, maar als je pijn hebt wil je wel. Het zou toch om een ontstoken pees kunnen gaan maar om een gebroken middenvoetsbeentje uit te sluiten heb ik vanmiddag een foto laten maken. Vooralsnog was hier geen breuk op te zien, vrijdag hoor ik hier meer over. Het advies is so wie so breukje of ontsteking: twee weken rust houden. Zitten met het been omhoog en lopen met behulp van krukken. Klaar ben je.

hanscke Woensdag 18 Februari 2009 - 1:05 pm | | Standaard

veertien reacties

Hanny

Teveel zeggen zal ik niet, want het is al waardeloos genoeg. Ik hoop dat de pijn snel minder wordt en dat gevonden wordt waar het aan ligt. Sterkte.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 18-02-’09 17:21
marjolijn

Dat is balen, maar als je jezelf niet goed voelt is het thuis het beste.
Braaf blijven he, en alleen maar dingen doen die goed voor je zijn.
Hou goede moed!!

marjolijn, (URL) - 18-02-’09 18:21
Michiel

Heel jammer dat jullie vakantie in het water viel. De les voor de volgende keer: niet zo lang rond blijven lopen, maar eerder naar de dokter gaan…

Michiel, (URL) - 18-02-’09 18:28
Carola

O wat zonde van jullie mooie winterlandvakantie!!! Beterschap

Carola, (URL) - 18-02-’09 18:36
Me!

Snips, dat was toch zeker niet de bedoeling. Beterschap en hopelijk snel weer pijnloos op de been.

Me!, (E-mail ) (URL) - 18-02-’09 19:16
nans

Wat jammer dat je je reis hebt moeten afbreken, het klonk toch echt wel of er veel te genieten viel. Maar als je zo’n pijn hebt en op bent, kan ik me heel goed voorstellend dat je inderdaad alleen maar naar huis wilt! Sterkte met je voet en beterschap!
grtz

nans, - 18-02-’09 19:21
Merlijn

Dat is balen zeg ! Zonde van die vrije tijd, hopelijk is die ellende snel voorbij. Beterschap! En neem die broodnodige rust he!

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 18-02-’09 20:51
Joke

Zitten met het been omhoog en lopen met krukken? dat klinkt niet best! Daarna heb je wel een vakantie verdiend, kon je nog iets regelen met een reisverzekering ofzo? Want het afbreken van de vakantie is wel erg jammer natuurlijk. (maar wel begrijpelijk…)
Ik wens je veel beterschap en hoop dat je stilzittend toch genoeg inspiratie vindt om een leuk stukje te schrijven…

Joke, - 18-02-’09 22:31
Elmar

Das vervelend en jammer van je vakantie.
Mijn dochter had ook een middenvoetsbeentje gebroken maar dat schijnt heel moeilijk vast te stellen te zijn.
Hopelijk komt er snel duidelijkheid over de oorzaak van de pijn zodat er iets aan gedaan kan worden.
groetjes en beterschap!
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 18-02-’09 23:05
nanos

Optimisme is goed, teveel ervan niet. Toch teveel gelopen dus. Maar deze ontwikkeling ga je wel weer van de zonnige kant zien. We krijgen veel filosofische stukjes de komende twee weken, en leuke herinneringen en anekdotes die al hersenspinnend bij je opkomen. Vast wel.

nanos, (URL) - 18-02-’09 23:29
Renesmurf

he, wat vervelend nou.
Dit is geen keus, je had geen keus, je moest wel en kon niet anders.
Jezelf nog meer kwellen is dan ook geen optie.
Beterschap er mee.

Renesmurf, (URL) - 18-02-’09 23:34
Redstar

Dat is best balen ja, maar je had al last van die voet, en dan vraag ik me af of het verstandig was om zo’n stuk te lopen..
Beterschap er mee iig!

Redstar, (E-mail ) (URL) - 18-02-’09 23:38
fialas

wat heb jij een domme dokter! Spuiten zetten tegen de pijn, jou een fijne week toewensen en gewoon de berg op laten lopen, dat is toch niet wijs…. dat soort ellende wordt topsporters aangedaan, maar die zitten aan een kontrakt vast. Jij niet!
een mens moet naar zijn lijf luisteren, pijn is een waarschuwing, net als een rood verkeerslicht, dan stop je toch ook?

fialas, (E-mail ) (URL) - 18-02-’09 23:45
f r e d

krukken met ontstoken pezen, da’s pas lastig…….

f r e d, (URL) - 19-02-’09 10:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.