COLLEGA'S


"Ringggggg", de telefoon. P. neemt 'm op en aan zijn reactie merk ik dat het telefoontje voor mij bedoeld is. Ik loop naar hem toe en ondertussen herken ik de stem, hoe ver weg die dan ook is. Je bent per slot van rekening niet voor niets al jarenlang collega's. 

Na wederzijds de nieuwjaarswens uitgesproken te hebben vraagt ze mij of ik de advertentie gelezen heb. "Ja", antwoord ik, "ik heb al een condoleancekaart gestuurd, maar ik ben ook van plan om donderdagmiddag naar de afscheidsdienst te gaan waarbij er gelegenheid is om O. persoonlijk te condoleren met het overlijden van haar moeder".

"Zal ik met je mee gaan?" "Graag", antwoord ik en we maken een afspraak waar we elkaar zullen ontmoeten.

Collega's, hiermee heb je toch weer heel andere relaties dan met vrienden of familie. De hoedanigheid is anders, maar of de kwaliteit ook minder is waag ik te betwijfelen. Ik weet bijna zeker dat O. zich een heel klein beetje getroost zal voelen door de aanwezigheid van ons.

hanscke Donderdag 05 Januari 2006 - 11:05 am | | Standaard

vijf reacties

Rose

Je kunt best een vriendschap opbouwen met mensen waarmee je samenwerkt, ook al zie je ze in de meeste gevallen inderdaad alléén op de werkvloer. En die aanwezigheid zal zeker gewaardeerd worden..

Rose, (URL) - 05-01-’06 16:02
M@nfred

Daar ben ik het helemaal mee eens. Een blijk van medeleven van collega’s is een goede zaak, zeker als je een dergelijk groot verlies hebt geleden.

M@nfred, (URL) - 05-01-’06 16:22
Neneh

een heel klein beetje troost? Misschien. In ieder geval ben je er geweest en dat is het belangrijkste…

Neneh, (URL) - 05-01-’06 22:01
momoniek

rar is dat hè. het zij toch de mesnen waar je een groot deel van je dag mee doorbrengt. soms zie je ze zelf vaker dan je partner. Ik vind mijn collega’s gelukkig heel erg leuk, dus ze veel zien is geen probleem.

momoniek, (URL) - 06-01-’06 21:47
Liv

hey thanks….jij ook een goed 2006 met veel gezondheid en humor.

Liv, (URL) - 06-01-’06 21:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.