LENTEKRIEBELS


Hoewel de lente, omdat we een wat koudere winter dan de afgelopen jaren achter de rug hebben, dit jaar later zichtbaar zal zijn, zo is de verwachting, begon deze dag, de eerste maart, stralend. (wat een zin niet?) Ik dacht: Een nieuwe Lente, Een nieuw Geluid. Ik was er helemaal klaar voor. Weg met mijn kwalen en weg met mijn pijntjes. Gewoon met grote vaart het voorjaar in. Morgen gewoon weer lekker aan het werk en vandaag voor het eerst weer een klein eindje lopen. We hadden net iets te lang gewacht met het naar buiten gaan, want toen wij er aan toe waren om een eindje te gaan wandelen met onze Sjors, was de zon helaas al weer verdwenen. Maar dat mocht de pret niet drukken, eindelijk was ik weer in staat om te lopen in plaats van te fietsen. Met de auto zijn we naar een mooi plekje gereden. Het zou een klein heen en weertje van een paar kilomter worden. En het ging goed, de eerste kilometer. Daarna niet meer. Het was alsof mijn rechtervoet van het één op het andere moment weer vol liep met "iets". Het afwikkelen van de voet ging daardoor niet meer en het voelde bijna als van ouds, de vertrouwd geworden stekende pijnen waren er ook weer. Net als in Duitsland. Alsof ik niet bijna twee weken zittend doorgebracht had. Strompelend ben ik teruggekomen bij de auto. Nee, met die voet is het nog lang niet in orde, en dat terwijl ik in de startblokken sta om mij in allerlei lenteachtige activiteiten te storten. Maar behalve dat ik sta te trappelen, begin ik mij toch ook wel wat zorgen te maken. Wat kan dit nu zijn. Er is wel wat verbetering, de pijn zakte na een paar uur wel af, maar met de diagnose van de huisarts, het zou gekneusd kunnen zijn, kan ik het niet eens zijn. Ik kan mij geen echte misstap of iets dergelijks herinneren. Al zoekend ben ik op het internet wel het één en ander tegengekomen waar ik wat overeenkomsten bij zie. Bij de beschrijving van de verschijnselen zoals die beschreven worden bij "Morton's Neuroma" zie ik heel veel overeenkomsten met wat ik voel. Ik denk dat ik toch maar weer terug moet naar de huisarts en hem duidelijk moet maken, dat ik graag een verder onderzoek wil hebben, want dit schiet niet op, ook al weet ik heus wel dat ik misschien te snel wil......Ik kan heus geduld hebben maar dan moet ik wel de overtuiging hebben dat het goed komt en daar ben ik in dit geval helemaal niet zeker van.
hanscke Zondag 01 Maart 2009 - 8:19 pm | | Standaard

dertien reacties

Hanny

Wat vervelend is dit voor je. Lijkt me een goede zaak dat je weer naar de huisarts gaat. Ik hoop dat hij je kan helpen (met verwijzen) en dat de pijn nu echt snel weg is. Sterkte!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 01-03-’09 21:19
Me!

Soms moet je inderdaad heel geduldig zijn en niets forceren…

Me!, (E-mail ) (URL) - 01-03-’09 21:41
Merlijn

Als het gekneusd is ben je er niet met 2 weken rust, neem dat maar aan van internetdokter Merlijn … ;-) Maar als je denkt dat het wat anders is moet je zeker naar de dokter gaan. Wat hebben die dokters het trouwens moeilijk in deze tijd, de patienten doen tegenwoordig aan zelfdiagnose via internet, dat maakt dat de dokter wel heel erg overtuigend in zijn diagnose moet zijn …

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 01-03-’09 21:57
Elmar

Kneuzingen duren meestal langer en veroorzaken vaak ook meer pijn dan breuken, als dus mijn oom die arts is.
Dus geduld is een schone zaak en probeer niets forceren.
Maar vertrouw je het echt niet, ga dan op je intuïtie af en breng nog een bezoekje aan je huisarts.
groetjes en sterkte ermee!
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 01-03-’09 23:10
Renesmurf

Zelf gaan googlen kan je ook op verkeerde ideeen brengen.
Gewoon maar weer naar de dokter, ik neem aan dat die een tijd heeft afgesproken waneer het verbetert zou moeten zijn.

Renesmurf, (URL) - 02-03-’09 00:19
marjolijn

He, dat is jammer, en heel vervelend.
Dan maar ff terug gaan he! Veel meer zit er niet op, denk ik.
Sterkte!!

marjolijn, (URL) - 02-03-’09 05:37
f r e d

trappelen bij lentekriebels zou ik sowieso maar niet doen, nu……

f r e d, (URL) - 02-03-’09 08:19
mysterycouple

Au au .. ik hoop dat de dokter je niet laat trappelen van ongeduld want dat kan je er nu echt niet bij hebben lijkt me.

mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 02-03-’09 11:24
Monique

Altijd naar de huisarts gaan als je het niet vertrouwd. Ik hoop dat hij/zij je doorstuurt naar het ziekenhuis voor onderzoek. Sterkte ermee.

Monique, (E-mail ) (URL) - 02-03-’09 16:07
Michiel

Ik kan er niet aan wennen, voor mij begint de echte lente nog steeds op 21 maart. Voor mij heeft de astronomie voorrang op de metereologie. Maar ik heb wel gisteren voor het eerst van het jaar de motor weer uitgelaten.

Jammer dat je nog steeds problemen met je voet hebt. Ik hoop voor je dat het toch over is als de echte lente aanbreekt.

Michiel, (URL) - 02-03-’09 17:36
Thérèse

Verdorie, wat een teleurstelling weer. Hop nog een keertje naar je dokter en 21 maart is het vast beter!! (hoop ik dan voor je)

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 02-03-’09 17:58
Redstar

Uhm, de lente begint normaal gesproken later als de afgelopen jaren. Het was puur door de zachte winters natuurlijk dat de lenete eerder begon .. volgens mij dan toch

Redstar, (E-mail ) (URL) - 02-03-’09 18:54
nans

mmmmm… das nou wel heel vervelend, zeker na twee weken rust houden, dat je nu nog niet lekker uit de voeten kunt, zeker als je vrolijke lentekriebels krijgt en er op uit wilt trekken….
Ik ga volgende week naar de podotherapie, vermoelijk een zooltje nodig voor hielspoor…Dus ja hoor, ben eindelijk eens bij de huisarts geweest met mijn voet….
Sterkte en succes met assertief de huisarts aanspreken…grin…

nans, - 02-03-’09 20:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.