SHIT STINKT


Vanmorgen wist ik al heel vroeg wat ik vandaag wilde schrijven. Rond half acht maakte Radio 2 het nieuws wereldkundig. Direct na het horen van dit bericht ben ik naar buiten gegaan om de bijbehorende foto's te maken. In Leeuwarden komt er een opruimverplichting voor paardenpoep. Ruiters moeten de uitwerpselen van hun paard voortaan opvegen en meenemen. Burgermeester en wethouders willen deze regel invoeren op verzoek van hondeneigenaren. Die vinden het niet eerlijk dat hun huisdier niet op straat mag poepen, terwijl de veel grotere paardenhopen wel blijven liggen. Dat hondeneigenaren het niet eerlijk vinden, vind ik geen argument. Ik vond en ik vind het ook vies als honden overal maar hun drol achterlaten. Sjors mag niet eerder zijn behoefte doen, dan dat wij de bebouwde kom uit zijn en wij bij de bermen grenzend aan de weilanden zijn gekomen. Sommige dorpsgenoten willen ons hondenbezitters laten geloven, dat het op dat straatje naar hondenpoep zou stinken. En de keutels van de schapen en de koeienflatsen dan, die nog geen 5 meter verderop in de weilanden liggen, denk ik dan. En echt, ik laat Sjors heus niet direct voor één van de huizen, die aan dat doodlopende straatje staan, poepen. Er is ruimte genoeg. Maar men, of in ieder geval één bewoner, maakt er geen geheim van niet zo op honden gesteld te zijn. Een ieder heeft zo zijn voorkeur, zo heb ik niet zoveel met paarden. En al helemaal niet als ze door mijn straat komen en voor ons huis hun poep laten vallen. Het kan bijna niet anders dan dat ik met de grote auto (niet in beeld) door de poep moet rijden om bij de garage te kunnen komen. Het gevolg is dat de auto buiten op de oprit blijft staan en niet naar binnen wordt gereden. Het is geen doen om de auto met stinkende banden in de garage te hebben. Dat kan wel een paar weken duren, want paardenpoep is niet zomaar weg. Dat wat op de foto's te zien is ligt er ook al meer dan een week. Als ik daar eens een opmerking tegen deze of gene over maak, krijg ik te horen: 'dat hoort een beetje bij het leven op het platte land.' Ja dáàg. Ik vind het echt vies en ik meen toch echt te mogen stellen dat mede doordat er bijna geen paardenpoep meer op de straten ligt er ook heel veel vieze ziektes zijn verdwenen. Wat mij betreft mag elke gemeente deze opruimverplichting invoeren, maar dan niet met het argument dat hondenbezitters het niet eerlijk vinden. Nee, het is gewoon smerig en ik vind het echt niet normaal om wekenlang deze shit voor mijn huis te hebben. Door op de foto's te klikken wordt de smerigheid vergroot.

hanscke Woensdag 11 Maart 2009 - 10:24 pm | | Actueel

zestien reacties

Elmar

Je hebt helemaal gelijk Hanscke!
Het is gewoon smerig en dat is reden genoeg!
Daar hoeven ze zogenaamde klagende honden bezitters niet bij te slepen!
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 11-03-’09 23:31
nanos

Ik heb geen hond en ik heb ook geen paard. Welke poep het ook is, het is vies (ook in de berm!).

nanos, (URL) - 11-03-’09 23:35
Hanny

Je ziet steeds meer paardenpoep. Niet alleen op straat, ook op de fietspaden. Ook daar is het niet leuk als je daar doorheen moet rijden omdat er niet genoeg ruimte is. Ik ben er voor dat alle gemeenten zo’n verplichting gaan instellen. En dan moeten ze niet gaan zeuren dat dat niet nodig is omdat paardenpoep veel sneller afbreekt dan hondenpoep. Het blijft vies.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 11-03-’09 23:46
mikelodeon

Alle poep is vervelend, zelf heb ik 2 katten die niet binnen op de bak hun behoefte willen doen. Deze katten die ik nu heb zou ik nooit binnen kunnen houden, dan worden ze gek. Anderzijds vind ik het vervelend dat ze soms in eigen tuin maar ook vaak elders hun behoefte doen. Dit is best een lastig probleem waar ik (behalve ze binnen houden) geen oplossing voor weet. Persoonlijk zie ik trouwens liever een keutel dan zwerfafval op straat, dat is dan weer iets waar ik erg op let.

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 12-03-’09 08:17
Me!

Dat zou ik ook niet meer dan een week voor mijn huis willen hebben.

Me!, (E-mail ) (URL) - 12-03-’09 12:35
ggk

Lekker ik ga fff een buitenritje maken, dan moet ik vervolgens meenemen een schop en een vuiliszak, hoe doe ik dat, mag ik wel een kar meenemen, of zo’n poepzak, lekker als ik rengalop door het bos cross (daar waar het mag en het ruiterpad niet naast een fiets- of wandelpad ligt, het ruiterpad het toelaat en niet bedolven is onder omgevallen bomen of wordt bevolkt door honderbezitters en kleine kinderen). Hondenpoep is veel viezer dan paardepoep omdat een hond een vleeseter is en een paard een planteneter. Van paardenpoep krijg je geen tetanus, alleen als je een open wond hebt is dat risico aanwezig, maar van honden kun je ook tetanus krijgen en van katten krijg je ook allemaal enge ziektes. Als je flink op straat gevallen bent (ook daar waar geen paarden lopen) wordt zowiezo altijd geadviseerd een tetanus prik te halen of als je je open haalt aan een willekeurige roestige spijker. Zo, ik kan nog even doorgaan hoor…

ggk, - 12-03-’09 13:40
Carola

Ik heb 10x liever een paardenhoop voor mijn deur als een hondedrol. Ik vind hondepoep vies en paardenpoep niet. Maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die het wel vies vinden. Nu lopen paarden ook niet zo vaak over straat, soms alleen een stukje om ergens op een ruiterpad te komen in de natuur, dáár zou ik een opruimplicht belachelijk vinden. Een woonwijk is inderdaad anders. Maar het is wel wat ingewikkeld om het op te ruimen als je op het paard zit. Hier wordt iedere dag, iedere straat geveegd door een gemeentewerker. Goed he!

Carola, (URL) - 12-03-’09 20:57
Carola

OT: Ja, ik denk vooral op hyves.

Carola, - 12-03-’09 21:06
Renesmurf

Ik vind het argument niet uitmaken, zolang ze de troep maar opruimen.
Stront hoort niet op straat!

Renesmurf, (URL) - 12-03-’09 22:17
Xiwel

Zoiets zou wel wat zijn voor de gemeente Bergen-NH. Daar raast het van de maneges en de weggetjes en fietspaden rondom die maneges liggen onder. Ik heb de gemeente al eens gewezen op een eigen pad voor de paarden die de duinen in gaan.

Zelf hou ik de maneges verantwoordelijk, net zoals ik McDonalds verantwoordelijk hou voor hun zwerfvuil. Een poepzak die omgehangen wordt zolang een paard op de openbare weg (fietspaden zijn ook openbare weg) loopt lijkt me een oplossing.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 12-03-’09 22:47
Soofy

Ik voel me verantwoordelijk voor de drolletjes van mijn buitenkat. Gelukkig is hier veel gemeentegroen en ws de oorzaak dat ik nooit klachten van de buren krijg :-)

Soofy, (URL) - 13-03-’09 11:56
Vrouwke

Het is vies, het stinkt, het trekt (stront)vliegen aan en ander gespuis.

Er zijn speciale zakken voor te krijgen. Dan kan je het na de schijterij zo opvangen en op een daarvoor bestemde plek brengen.

Kijk maar eens naar de paarden in Gent en Brugge… Die poepen net zo goed, maar er is geen drol te vinden daar.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 13-03-’09 12:22
marjolijn

Hoop dat de regen van gistermorgen veel van de troep heeft opgeruimd. En dat het zonnetje de rest doet drogen. Het blijft vies, waar de drol ook vandaan komt.
Fijn weekend.

marjolijn, (URL) - 13-03-’09 16:10
Thérèse

Ik vind hondenpoep ook viezer dan paardenpoep. Binnen de bebouwde kom opruimen; in een bos of op een ruiterpad vind ik het niet zo nodig.
Maar erger je niet zo; is niet gezond! Groetjes Th.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 13-03-’09 17:45
ggk

@Vrouwke, de paarden in Gent en Brugge lopen aangespannen, probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen als je in je up te paard naar buiten gaat.

ggk, - 13-03-’09 23:42
hanscke

@ggk en anderen. Ik heb niets tegen paarden op ruiterpaden of in het bos of id. Daar mag een paard wat mij betreft alles laten vallen, maar in een woonwijk heb ik zo langzamerhand wel bezwaar tegen, want het is zeker geen incident meer, het gebeurt meer en meer.

hanscke, (E-mail ) (URL) - 14-03-’09 20:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.