STILLER


Stil. Het is even een beetje stil. En over een niet al te lange tijd is het voorgoed stil. Nee niet schrikken, of voor degenen die het van de andere kant bekijken en nu opgelucht ademhalen, nogmaals nee, ik houd er niet mee op. Althans ik niet, maar mijn computer wel. Deze tenminste. Geruime tijd staat er al een nieuwe op mij te wachten. Misschien al wel drie weken. Ik heb het even stil gehouden, maar vandaag zijn we er even mee bezig geweest en mag iedereen het weten,

In de twee weken dat ik met mijn pijnlijke voet thuis op de bank zat, (het gaat overigens ietsje beter; per dag lijkt het aantal monenten dat ik geen pijn meer voel zich uit te breiden) had ik natuurlijk tijd genoeg om elk blaadje en foldertje aan een diepgaand onderzoek te onderwerpen. Zo bleef ik wel in verbinding met de buitenwereld staan en nam ik kennis van de éne aanbieding na de andere waaronder een mooi aanbod van Lidl. Een nieuwe computer voor nog geen 400 euro. Daar mijn computer erg luidruchtig en heel erg traag is, trok deze advertentie natuurlijk mijn aandacht en ik liet hem aan P. zien

Hij werd op zijn beurt ook weer enthousiast en was bereid om op de dag waarop de aanbieding geldig zou zijn, een maandag dus,  bij de winkel te gaan kijken om te zien of hij een kans maakte, nadat hij zaterdags geïnformeerd had òf er computers kwamen, hoeveel en hoe laat. Hij ging die bewuste maandagmorgen vroeg op pad. Nee, niet midden in de nacht, gewoon iets voor achten. Hij bleek de tweede belangstellende zijn. Om half negen ging de deur open en toen bleken er precies twee computers aanwezig te zijn. De rij was wel wat aangegroeid, maar het waren allemaal nette mensen, want hoewel men en masse naar binnen stormde, corrigeerde men elkaar. Hij daar was één en die man met de pet, P dus, was nummer twee. Hoera, P. kon beslag leggen op een pc. Niet iedereen achter hem was teleurgesteld, want er waren ook wat mensen gekomen voor de laptops en beeldschermen...

Omdat ik dit keer betrokken wil zijn met het installeren van allles en nog wat, zal het nog wel even duren voor het ding helemaal operationeel is, maar vandaag hebben we een begin gemaakt. En stil dat-ie is..... Je hoort niets, geen fluitende toon, geen gegrom, geen gegorgel, helemaal niets! En snel, ik krijg per dag uren meer te besteden omdat ik het oude lijk niet meer hoef te begeleiden. O ja, ga me nu niet vragen wat de computer nu allemaal kan en hoe groot het vermogen is enzv enzv. Ik vergelijk het met een auto. Ik rijd auto maar ook daarvan weet ik niet hoog de acceleratie is, de trekkracht en andere prietpraat. Een auto heeft vier wielen, gas een rem en een stuur en ik ben in staat om dat ding te besturen.

Zo zie ik ook een computer, het heeft een aan- en uitknop, een scherm een muis en een toetsenbord, daar kan ik mee omgaan en verder hoef ik niet van alle ins en outs op de hoogte te zijn. Maar net zoals in een garage, zo af en toe wil ik, als het zo uit komt wel eens met de monteur meekijken naar wat er allemaal onder die motorkap zit. Zo wil ik nu een heel klein beetje begrijpen, wat er allemaal gebeuren moet om zo'n klein kastje, wat toegang geeft tot de wijde wereld, aan de praat te krijgen 

hanscke Zaterdag 14 Maart 2009 - 8:15 pm | | Standaard

dertien reacties

Hanny

Gefeliciteerd met je fluistercomputer. Heerlijk als je van het gebrom af bent. Zo heb ik het tenminste ervaren. Wat betreft de kennis van het computergebeuren kan ik helemaal met je mee gaan. Ik vind het nergens voor nodig om precies te weten wat de computer doet, als hij mij doet wat ik wil. ;-) Hetzelfde inderdaad als met een auto.
Fijn voor je dat de pijn in je voet afneemt. Hopelijk snel helemaal!
Als nu het weer echt beter gaat worden, kun je misschien lekker buiten gaan zitten en genieten voordat je weer aan het werk kunt gaan.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 14-03-’09 20:49
marjolijn

Proficiat, met je nieuwe maatje, want dat is een pc toch wel.
Heerlijk he, zo’n nieuwe, stille, dat geluk heb ik een dik jaar terug ook mogen ervaren, toen ik mijn hele oude laptop in ruilde voor een spiksplinter nieuwe.
Fijn dat het met je voet steeds beter gaat en ik hoop van harte dat het snel helemaal over is.
Fijne zondag, geniet er maar lekker van!!

marjolijn, (URL) - 14-03-’09 21:00
f r e d

maak ‘m eens open…..

f r e d , (URL) - 14-03-’09 22:01
Me!

Het eerste wat ik met een nieuwe computer doe is open schroeven en alles eruit halen wat erin zit. Daarna gaat hij weer in elkaar en start ik hem voor de eerste keer op…. Maar goed, het is mijn vak, computers.

Me!, (E-mail ) (URL) - 14-03-’09 22:13
Elmar

Gefeliciteerd met je nieuwe zwijgzame pc! :-)
Ik kan me voostellen dat je betrokken wil zijn bij de installatie.
Fijn dat het langzaam beter gaat met je voet!
groetjes en een fijn weekend!
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 14-03-’09 22:27
Elmar

Oeps, ik bedoelde natuurlijk: groetjes en een fijne zondag!

Elmar, (E-mail ) (URL) - 14-03-’09 22:28
mikelodeon

fijn te lezen dat de pijn in je voet afneemt en met die pc moet je gewoon even tijd nemen, is allemaal niet zo ingewikkeld. Ik hoop wel dat alles het doet ;-)
Succes in elk geval!

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 14-03-’09 22:33
nanos

Dat is niet gek!
De mijne bromt en wordt steeds trager ondanks de opschoonsessies en defragmentatie.
En hulde voor de man met de pet. Ik weet zeker dat ik er zelf voor de deur had moeten gaan liggen.

nanos, (URL) - 14-03-’09 22:47
Vrouwke

Een nieuwe computer! Heerlijk!
Dat is altijd weer een feestje. Meestal kan hij weer meer dan de vorige (zo niet dan heb je het niet goed gedaan) en nodigt hij uit tot nieuwe prestaties en presentaties.

Dat belooft nog wat!

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 15-03-’09 11:50
Redstar

Een pc die lawaai maakt is een stoorzender vind ik. Veel plezier met je nieuwe aanwinst dus. De oordopjes kunnen uit.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 15-03-’09 12:52
Renesmurf

ja, leuk altijd die aanbiedingen, en dan zijn er maar een paar.
En voor die prijs kan je ook niet echt topkwaliteit verwachten, maar we zullen zien.

Renesmurf, (URL) - 15-03-’09 14:37
Carola

Veel plezier met de nieuwe pc, dat is wel een genot, als het allemaal wat sneller gaat!! En lekker de tijd om alles uit te vogelen nu, da’s dan weer een voordeel!

Carola, (URL) - 16-03-’09 09:57
nans

Mooi verhaal weer!! grin Hoop dat ie het ook helemaal goed doet en dat je er nog veel letters op mag verwerken!!
grtz…

nans, - 16-03-’09 19:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.