GEWOON GEWORDEN


Hoe een mens zo opeens aan haar of zijn gedachten komt is niet altijd duidelijk. Er zal heus wel ergens een trigger zijn en met een beetje pluizen is een gedachtengang misschien ook nog wel een beetje na te gaan, maar het echt verklaren is lang niet altijd mogelijk. Honderden keren rijd ik langs het asielzoekerscentrum, zonder er ooit een gedachte aan te wijden. Een paar dagen geleden reed ik er langs en toen schoot het opeens door mijn hoofd dat er de laatste tijd, nu de crisis hot item is, heel weinig over asielzoekers in het nieuws is. Niets over aantallen, niets over het verloop, niets over het beleid.

Omdat ik een beetje nieuwsgierig werd ben ik zelf maar eens op zoek gegaan. En dan blijkt uit harde cijfers dat de instroom nog in volle gang is, dat er in 2008 juist weer een forse toename van asielzoekers is geweest, maar dat er vorig jaar ook een hele forse uitstroom is geweest. Er zijn 14.632 asielzoekers in ons land aangekomen, dat zijn er ruim 5.500 meer dan in het jaar daarvoor, maar er zijn ook 16.120 mensen weer vertrokken. Voor wie er nieuwsgierig is naar de overige cijfers klikt hierKennelijk zijn we het met zijn allen zo gewoon gaan vinden, dat het op geen enkele wijze meer in het nieuws komt. En hoe zou het in politiek Den Haag zijn? Heeft men daar de belangstelling ook verloren of zou men vinden dat alles nu goed geregeld is?

hanscke Maandag 16 Maart 2009 - 11:10 am | | Actueel

tien reacties

Soofy

Elk item moet wachten tot het HOT is. Alles suddert…

Soofy, (URL) - 16-03-’09 14:31
Hanny

Ik heb altijd een dubbel gevoel bij asielzoekers. Als Nederland een paar honderd jaar geleden niet zo gastvrij was geweest voor mensen die moesten vluchten voor geweld, waren zowel Jan als ik niet in Nederland geboren. Daarom gun ik iedere echte vluchteling een goed tehuis in ons land. Gelukzoekers kunnen hun geluk beter elders zoeken.
Waarom het momenteel rustig is rond de berichtgeving, geen flauw idee.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 16-03-’09 15:25
Elmar

Er valt over dit onderwerp weinig nieuws te vertellen denk ik, en dan krijgen andere onderwerpen terrecht voorrang. Was er wel nieuws dan hadden Geert W. & Rita v. D. het vast allang aan de grote klok gehangen! Dat het onderwerp niet in het nieuws is maakt het natuurlijk niet minder belangrijk, alleen minder nieuwswaardig.
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 16-03-’09 16:48
sjors

dus we lopen leeg???? of is dat te voorbarig….

sjors, - 16-03-’09 19:20
Me!

Ik hoop dat het goed geregeld is nu…

Me!, (E-mail ) (URL) - 16-03-’09 20:16
Redstar

Nederland moet altijd open staan voor mensen in nood. Waarom het minder in het nieuws is weet ik niet. De crisis is nu hot, en die kelder opa ook natuurlijk.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 16-03-’09 21:37
Renesmurf

Ze regelen het nu allemaal gewoon.
Hoewel het natuurlijk niet goed is dat ze ook maar 1 persoon wegsturen.

Het kwam allemaal door Rita, die telkens stampei ging maken.
Degene die nu haar baantje doet, geen idee wie dat is, doet gewoon het werk, zoals het hoort, zonder stampei.

Renesmurf, (URL) - 16-03-’09 23:57
Vrouwke

Nou moet ik toch echt zeggen dat je dan de kranten niet helemaal goed gelezen hebt. Met name de volkskrant besteed er in haar internetkrant veel aandacht aan. Bijna dagelijks zelfs.
Vorige week hadden ze nog een heel item met alle cijfers en andere wetenswaardigheden.

Maar het is je vergeven… echt wel…

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 17-03-’09 06:25
f r e d

in den haag heerst maar één politiek; hoe word ik niet werkeloos en moet ik niet elders mijn asiel zoeken.

f r e d , (URL) - 17-03-’09 16:26
geertje

Ik denk dat alles om de crisis draait op het moment.
Ben blij dat er nog steeds een instroom is; ik vind dat voor werkelijk politieke vluchtelingen hier altijd een plakkie meot zijn.
In crisis of niet; zo slecht is het over het algemeent niet in Nederland.

geertje, (URL) - 17-03-’09 18:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.