HET GAAT ZOALS HET LOOPT


Het mooie van het leven is, dat het loopt zoals het gaat. Ruim vijf weken loop ik al met pijn in mijn rechtervoet rond. Met drie maal daags 2 paracetamoltabletjes kan ik mij aardig staande houden en een groot deel van mijn dagelijkse verplichtingen, jazeker, ook mijn werk, nakomen. Echt uitzicht op verbetering is er voorlopig nog niet. De orthopeed heeft opdracht gegeven om een scan van de voet te laten maken, maar dat duurt ook weer twee weken voor ik daar terecht kan. Ik heb maar een paar nieuwe schoenen gekocht, waarvan ik denk dat ze een goed voetbed hebben en lekker zitten. En verder ga ik dus maar gewoon door. Alles went en dat geldt voor meerdere dingen.

Was het een tijdlang hot om een vrouw aan het roer van een regering te hebben zoals bondskanselier Angela Merkel, er schijnen nu toch steeds meer geluiden te komen dat men begint te snakken naar een haantje. Het CDU schijnt genoeg te hebben van de vrouwelijke touch en verlangt meer en meer naar stoere taal. Met het begin van de financiële crisis heeft Merkel iets te lang geaarzeld om maatregelen te nemen zoal bijvoorbeeld bij Opel. Geen staatssteun betekent standvastigheid, maar ook tienduizenden ontslagen. Naast de financiële crisis heeft Merkel ook nog met twee andere 'natuurverschijnselen' te maken. Naast de twee horken als George Bush en Vladimir Poetin was Merkel met haar vrouwelijke touch een ster op het internationale toneel, maar Obama Barak lijkt haar ster wat doen te verbleken.

Toen ik gisteravond na de algemene ledenvergadering van onze tennisclub naar huis reed moest ik opeens weer aan dit artikel denken. Ik ben de eerste vrouwelijke voorzitter van de club die meer dan honderd jaar bestaat. Tot nu toe is men altijd heel tevreden over mijn taakopvatting geweest. Eén clublid liet in de pauze aan mij weten, een naam van een goede opvolger voor mij te hebben als ik het voorzitterschap zou willen neerleggen. Een "echte" man met vele capaciteiten zo beweerde hij in stellige overtuiging. Ik heb fijntjes geantwoord, dat ik aannam dit niet persoonlijk op te moeten vatten en dat ik dit jaar nog niet zal aftreden omdat ik volgens de statuten nog een jaar te gaan heb.

Al rijdend naar huis trok ik de conclusie, dat het voor een aantal mannen toch moeilijk blijkt te zijn om het stuur aan een vrouw over te laten. Ik kan dat niet anders zien dan "haantjesgedrag". Gelukkig zijn niet alle mannen zo. Na afloop hebben verscheidene mannen mij de hand gedrukt en mij gecomplimenteerd met het goede verloop van de vergadering en voor het vele werk wat er het afgelopen jaar weer door het bestuur verzet is. Het gaat goed zoals het loopt en dat  houden we nog een jaar zo.

hanscke Dinsdag 17 Maart 2009 - 4:45 pm | | Standaard

twaalf reacties

ggk

Tja er blijven “Haantjes”.

ggk, - 17-03-’09 19:23
Michiel

Ik weet niet hoe ik zou reageren op een vrouw als baas. Nooit meegemaakt. Maar wat ik wel heb is een vrouwelijke tandarts. Ik heb mij vanmorgen met het grootste vertrouwen als spoedgeval een wortelkanaalbehandeling laten ondergaan. Ze is nu een jaar of twintig mijn tandarts en ik heb er echt nooit moeite mee gehad.

Michiel, (URL) - 17-03-’09 20:29
Elmar

Das ook toevallig vandaag ging het in de tweede kamer ook over pluimvee. Hanen, kippen, leggen en broeden de ene na de andere woordspeling werd uit de mouw geschud.:-)
Er zullen vrees ik altijd wel mannen blijven die moeite hebben met vrouwen aan het roer. Maar gelukig zijn er veel mannen die het wél kunnen waarderen!
groetjes,
Elmar
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 17-03-’09 20:42
Thérèse

Ja, dan hebben ‘we’ nog steeds geen echte gelijkheid, in geestelijk opzicht dan. Zouden we nu weer moeten gaan ‘femineren’?
Het duurt wel lang, hè, met je voet? Ik hoop op een beterschap in de niet al te verre toekomst.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 17-03-’09 22:22
Hanny

Naar mijn idee zou de wereld er een stuk beter uitzien als er meer vrouwen aan de macht zijn, waardoor haantjesgedrag minder kansen krijgt.
Merkel is niet de enige die aarzelt met het nemen van maatregelen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 18-03-’09 01:35
marjolijn

Wat denk je van die mannen bij ons, zijn al meer dan weken aan het bakkeleinen wat te doen, Merkel is zo langzaam nog niet.
Van mij mogen haantjes wel een toontje lager kukelen.

marjolijn, (URL) - 18-03-’09 03:41
Vrouwke

Haantjesgedrag is niet prettig, maar vlak de pikorde onder de dames ook niet uit.

Overigens, eenmaal op je plek, moet je je daar beslist niet vanaf laten jagen. Of je nu haan of kip bent.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 18-03-’09 10:12
Carola

Heb een paar jaar een vrouwelijke baas gehad maar dat vond ik drie keer nix. Zo veel jalousie, ‘wijven’ onder elkaar. Zij had altijd een lievelingetje op kantoor en een voetveeg. Meestal werd na een bepaalde periode de lieveling tot voetveeg gedegradeerd en koos ze weer een nieuwe lieveling. Maar dat was maar 1 vrouwelijk baas, dus ik mag niet generaliseren. Maar als ik mag kiezen doe dan voor de zekerheid toch maar een mannelijke baas.

Carola, (URL) - 18-03-’09 13:42
Redstar

Het erge is dat ons kabinet ook nog niets gedaan heeft. EN ik vrees dat als ze wat gaan doen, het niet leuk zal zijn.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 18-03-’09 23:05
Renesmurf

Of een man of vrouw de leiding heeft moet niks uitmaken, het gaat tenslotte om het resultaat.
Elk mens heeft zijn plus en minpunten, ongeacht wat het geslacht is.

Renesmurf, (URL) - 18-03-’09 23:51
f r e d

kukelekukukukuku………….

f r e d , (URL) - 19-03-’09 15:24
Me!

Ieder antwoord is hier verkeerd, want is gebaseerd op meningen. Ik heb als directeur gewerkt in een organisatie met alleen maar vrouwen(200 stuks) en ik was blij mijn stokje te mogen overdragen na een 6tal jaren…

Me!, (E-mail ) (URL) - 19-03-’09 21:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.