ZWEVERIG


Op het gevaar af dat het een zeverig blogje wordt, probeer ik het gebeuren toch in woorden te vatten. Ik kom er steeds meer achter dat pijn in de voet meer omvattender is dan dat ik bij het begin van die ellende had ingeschat. Als ik in het boek 'Elena's vlucht van Susan Smit' over de jicht van mevrouw Valerius lees dan weet ik dat die mevrouw inderdaad met erg veel pijn van doen heeft. Wat dat betreft is er een wereld voor mij open gegaan en ben ik  weer heel wat wijzer geworden.

Jicht, pseudo jicht, Norton's neuroma, artrose, tunnelsyndroom, dat allemaal kan er met mijn voet aan de hand zijn. Ik snap nu zelf ook wel dat de huisarts niet zo maar een diagnose kan stellen. Ik weet het ook niet meer. Gelukkig heb  ik gelezen dat bij diverse van de genoemde kwalen de pijn te zijner tijd vanzelf ook weer schijnt te verdwijnen. Dat ervaar ik zelf ook, want de pijn is aardig aan het verminderen, maar van wat mij zaterdag overkwam sta ik nog steeds versteld.

Ik zat heerlijk in het zonnetje naar een tenniswedstrijd te kijken. Mia kwam naast mij zitten en vroeg zo terloops hoe het met mijn voet ging. Ik wees haar aan waar de pijn voornamelijk had gezeten. Ze plaatste mijn voet op haar been, voelde even met haar vingers. Ze zei een knoopje te voelen, legdde haar hand op de zere plek en ineens voelde ik weer de hele heftige pijn die ik gehad had. Het was alsof zij het met haar hand naar boven haalde. Ineens voelde ik de hevige pijn weer die ik tijdens de vakantie gehad had en ik begon spontaan te huilen. De tranen liepen me over de wangen. Mia doet iets met Reiki, maar daar had ik op dat moment even helemaal  niet aan gedacht. Mia schrok zelf ook van mijn reactie.

De verdere dag heb ik geen pijn meer gevoeld aan mijn voet. Ik heb zelfs mijn rondje weer gelopen. Ik weet niet wat ik er mee aan moet. Naar Mia toe gaan en haar om een verdere behandeling vragen en haar daarvoor betalen? Dat laatste vind ik namelijk een vervelend punt. Ik begrijp niet dat als iemand bijzondere gaven schijnt te hebben, men zich daarvoor laat betalen. Misschien moet ik er niet zo'n punt van maken en onder het mom van baat het niet, het schaadt ook niet, over dit punt heen stappen. Ik weet het nog niet. Ik ben er nog niet uit. Het blijft wat zweverig.

hanscke Maandag 23 Maart 2009 - 10:24 am | | Standaard

achttien reacties

Vrouwke

Je moet pas actie ondernemen als je er voor jezelf vrede mee hebt.
Zolang dat niet het geval is, zal je met dat vervelende gevoel blijven zitten.
Misschien moet je dus wel afwegen wat je het meest onaangenaam vindt, lichamelijke of psychische ‘pijn’.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 23-03-’09 10:34
Xiwel

Zolang het geen bezoepn bedrag is kan je het allicht een keertje proberen. Maar dan natuurlijk wel 50% vooruit en 50% achteraf als het geholpen heeft. :-)

Maar consumeer je wel genoeg vis(olie)? Dat is een uitstekend middel tegen zowat alles wat je hierboven opnoemt. 2x per week geen vlees maar viseten is al voldoende en anders gewoon van die visoliepilletjes.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 23-03-’09 11:09
mikelodeon

Reiki is wis en zeker geen ‘gave’ het is iets wat je leert en hoe goed je in Reiki bent maakt je hele wezen uit. Misschien wat lastig maar wel te begrijpen met het verschil tussen een bakker en een echte warme bakker of misschien wel een bakker die biologische grondproducten gebruikt. Voor brood moet je ook betalen en voor ambachtelijk gebakken biobrood betaal je meer. Reiki zit in de zweverige hoek maar dat is absoluut onterecht. iedereen heeft een zelfhelend vermogen, denk maar aan de hand en het kusje op de zere knie van een gevallen kind en hoe snel die pijn verdwenen lijkt te zijn. Als je ingewijd bent in de reiki ‘leer’ je hoe deze energie te gebruiken en kan het je helende vermogen versterken. Dat maakt dat sommige mensen ‘gaven’ in hun handen hebben. In mijn ogen geen zweverig gedoe dus, we zijn het alleen ‘vergeten’. Ik vind het opvallend dat zo’n aanraking je zo kan ‘aanraken’. ga er eens wat over lezen en je ontdekt een hele nieuwe wereld :-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 23-03-’09 12:54
Elmar

Ik heb weinig verstand van Reiki, dus kan je er eigenlijk ook niet in raden. Maar je kunt natuurlijk wel contact opnemen met Mia en van je ervaring vertellen, misschien wil ze niet eens dat jij als goede bekende voor haar diensten betaald.
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 23-03-’09 14:36
marjolijn

Ja, dat is een lastige.
Ik kan je er ook geen raad over geven, maar als ik voor mezelf zou moeten kiezen, zou me die 50/50 van Xiwel niet tegenstaan.
Suc6 met alle overdenkingen.

marjolijn, (URL) - 23-03-’09 16:31
Renesmurf

Ik moet daar niks van hebben, ik wil precies weten wat ze doen en hoe het werkt.
Maar ja, als je echt pijn hebt zal dat vast anders zijn.

Renesmurf, (URL) - 23-03-’09 17:00
Monique

Neem contact op met Mia en laat haar vertellen wat ze kan en wat ze eventueel kan doen. Samen kom je er wel uit. Zegt jouw gevoel dat je het beter niet kan doen, dan zou ik naar de dokter gaan als ik jou was. Praat eerst met Mia en Hanscke, als ze echt goed is vind ik het normaal dat zij er geld voor vraagt. Bij de arts moet je ook consult betalen. Maar goed, wat wij ook zeggen, het is jouw lichaam, jouw keuze.

Monique, (E-mail ) (URL) - 23-03-’09 19:29
Redstar

Hmmm, jicht is denk ik wat anders. Dit heeft te maken met een te hoog urinezuur gehalte in je bloed. Is dat onderzocht? Artrose kan wel veel pijn geven, en zorgt vaak voor verminderende weerstand. Er zijn goede natuurlijke producten voor te koop die de pijn een eind wegnemen!
Tunnelsyndroom kan waargenomen worden op een mri scan. Je kunt om dit soort onderzoeken vragen als je 100% zeker wilt zijn

Redstar, (E-mail ) (URL) - 23-03-’09 20:52
Hanny

Je kunt altijd een tweesporenbeleid volgen. Onderzoek bij de reguliere geneeskunde. En als extra Reiki bij Mia. Uit ervaring weet ik dat mensen buiten het reguliere circuit uitstekend werk kunnen verrichten. Daar zou ik dankbaar gebruik van maken. Over de betaling kun je het vast wel eens worden. Maar het is toch niet gek om iemand die je kent en die jou helpt daar een vergoeding voor te geven. Als zij een goede behandelaarster is, zal ze zeggen dat ze stopt met behandelen als er geen vooruitgang is. Dan kunnen er nooit scheve gezichten komen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 23-03-’09 21:45
Me!

Als het helpt meteen doen… Je hebt ervaren hoe het is en het lijkt me heerlijk als je dat nog eens mee maakt.

Me!, (E-mail ) (URL) - 23-03-’09 21:51
Soofy

Je kunt denken: “de ene dienst is de andere waard” of: “time is money”.Een bijzondere gave is een talent. Jouw talent is lesgeven. Daar laat jij je toch ook voor betalen? Bovendien heeft haar opleiding geld gekost. Dat mag je respecteren door daar iets tegenover te stellen.
Maar!.. Vandaag was een spontane actie van Mia, er was geen hulpvraag. Als je onder behandeling bij haar gaat, dien je gewoon het tarief te betalen dat er voor staat. Directer dan nu kan ik niet zijn, en ik lees met pijn in mijn hart sommige reacties. Als je mij mijn woorden kwalijk neemt, zeg het gerust. Daar zal ik niet boos over zijn. Heel veel sterkte Hanscke

Soofy, (URL) - 23-03-’09 23:51
madammeke

Ik sluit me bij Soofy aan…sterkte!

madammeke, (URL) - 24-03-’09 09:21
Michiel

Blijf weg van het alternatieve circuit. “Baat het niet dan schaadt het niet” is bakerpraat.

Michiel, (URL) - 24-03-’09 10:42
f r e d

that’s life. nadenken nadenken nadenken nadenken nadenken……………………..

f r e d , (URL) - 24-03-’09 16:32
ggk

Ik sluit me aan bij Mikelodeon. Brood betaal je ook en de doctor ook waarom iemand die Reiki geleerd heeft niet? En verder zou ik me niet afwenden van de reguliere geneeskunde. De alternatieve geneeskunde (zoals die onterecht heet) en de reguliere geneeskundebehoren eigenlijk complementair aan elkaar te werken. De alternatieve geneeskunde ondersteund vooral het zelfgenezende vermogen en de reguliere geneeskunde zijn monteurs (bblindedarmmoet er echt uit als die ontstoken is dus dat doet de monteur de alternatieve geneeskunde kan ertoe bijdrage dat je sneller van die operatie hersteld). Sterkte met je voet!

ggk, - 25-03-’09 09:27
Merlijn

Dokter zijn is ook een bijzondere (op)gave toch ? En die moet je ook betalen … ;-)

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 25-03-’09 21:15
Carola

Dat iemand zich laat betalen voor wat hij presteert lijkt me logisch, we kunnen tenslotte niet alleen van lucht leven. En ik denk dat als zoiets zo bij toeval op je pad komt en je reageert er zo sterk op dat je daar dan iets mee zou moeten doen, want toeval bestaat niet.

Carola, (URL) - 25-03-’09 22:20
nans

niks engs aan reiki….mijn ex moest niks hebben van spirituele of alternatieve zaken, maar als hij hoofdpijn had, had hij liever een portie reiki van me dan een pilletje… Maar het kan nooit kwaad je goed te verdiepen in zaken en de voeten op de grond te houden!
grtz

nans, - 03-04-’09 20:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.