POM EN BENG

Klik op de foto en deze wordt groot
Dit had ik waarlijk onderschat, de MRI-scan die vandaag van mijn voet gemaakt zou worden. Mèt de bevestiging van de afspraak had ik wel een informatieboekje ontvangen en ik had het ook wel een beetje doorgelezen, maar..... ik bleek toch niet helemaal goed op de hoogte te zijn. Bij het lezen, een aantal weken geleden, had ik zoiets van: ik ben niet bang, mijn hoofd hoeft er niet in; alleen mijn voet, dus ik hoef mij nergens druk om te maken. Sedatie, oftewel kalmerende middelen hoef ik al helemaal niet.

Keurig op tijd werd ik opgehaald. Ik moest mij van al het metaal ontdoen en mijn meegebrachte joggingbroek of iets dergelijks aandoen, want met blote benen in het apparaat was niet toegestaan. Maar ik had geen meegebrachte joggingbroek. Op de vraag of ik het infoboekje dan niet gelezen had, heb ik maar iets gemompeld van: het is al even geleden dat ik het gelezen heb en ik heb er misschien wel overheen gelezen. Ik kreeg een pyamabroek van het huis en gelukkig mocht ik de panty er onder aanhouden.

Ik staar naar het apparaat. Het lijkt wel heel erg futuristisch. Ik, die altijd  van alles via google opzoekt, had vergeten mij hierover te informeren. Een beetje bibberend nam ik plaats en ging ik liggen. Mijn voet werd vastgezet, ik kreeg een bel in mijn handen gedrukt, daar kon ik op drukken als het niet goed met mij zou gaan, er werd een koptelefoon op mijn hoofd geplaatst en ik werd tot aan mijn middel in het vreemde apparaat geschoven.

En toen begon het scannen. Het apparaat begint te brommen met POM POM POM vrij lang en hard. Een poosje later gaat het POM POM over in een nog harder BENG BENG BENG. Via de koptelefoonzou ik naar muziek kunnen luisteren, maar tijdens het POM POM en BENG BENG hoor ik geen noot.

Na een tijdje, het is weer even stil, hoor ik verbaasd een stem door de koptelefoon die vraagt hoe het met mij gaat. Ik brom iets van wel goed. Er wordt mij medegedeeld dat we ongeveer halverwege zijn. Er zullen nog een paar series genomen worden. Dat gaat nogmaals ruim acht minuten duren. Er hangt geen klok, ik kan het niet controleren. En weer een afwisseling van POM en BENG. Na een tijdje meldt de stem dat men over één serie niet zo tevreden is en dat deze opnieuw genomen zal worden. Het POM en BENG zet zich weer in.

Het duurt weer een tijdje en als het dan opnieuw stil is staat de (radioloog? een assistent of weet ik veel hoe deze uitvoerder genoemd moet worden) naast me. Verrassing, zegt hij. We geven u nu een injectie met contrastvloeistof en dan maken we opnieuw nog een paar series. Het duurt even voor ze een juiste ader gevonden hebben, maar als de vloeistof na drie keer prikken eindelijk geïnjecteerd is, wordt ik weer teruggeschoven in het apparaaat. Het POM en BENG gaat bijna vertrouwd worden.

Eindelijk mag ik mij weer aankleden en mezelf weer optuigen met het (edel)metaal. Als ik terug in de wachtkamer ben, begrijp ik de verbazing van P. Al met al heeft het meer dan een uur geduurd. Terwijl ik dacht dat twintig minuten wel erg lang zou zijn voor één simpel voetje.

Vervolgens wilde ik met de assistente van de behandelend arts een afspraak maken voor het bespreken van de scan, maar dat duurt nog even. Vrijdag is de assistente aanwezig en dan kan ik bellen. Het duurt dus nog even voordat ik een uitslag heb.
hanscke Woensdag 01 April 2009 - 10:04 pm | | Standaard

zestien reacties

Elmar

Wat een lang durig gedoe zeg!
Dat het zolang moet duren voor je de uitslag hebt is ook vervelend lijkt me!
Maar gelukkig is het weer mooi en dus kun je heerlijk in de zon zittend op de uitslag wachten! :-)
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 01-04-’09 23:27
nanos

Ze moeten ook veel bekijken in een voet. Geen wonder dat het tijd kost.
Hoeveel zie je eigenlijk op een MRI-scan van die 28 botjes en vele tientallen spieren en pezen en dan nog bloedvaten en zenuwen en van wat ik nog vergeet te melden?

nanos, (URL) - 02-04-’09 00:11
Hanny

Heftig, zo lang. En dan ook nog een injectie. Er is dus zeer serieus naar je voet gekeken. De uitslag duurt altijd wel een tijdje. Voor mijn nek moest ik indertijd nog 2 weken wachten. Ik hoop dat jij hem sneller hebt. Geniet ondertussen maar van de zon.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 02-04-’09 01:24
marjolijn

Ja meis, je bent even in een hele bijzondere wereld beland.
Maar wel ff nodig om jouw voet weer in orde te krijgen.
Goede moed he!!

marjolijn, (URL) - 02-04-’09 05:43
ton

En als je dan een uitslag hebt, moeten ze weer over de behandeling daarvan overleggen.

ton, (E-mail ) (URL) - 02-04-’09 10:05
Redstar

Ik lig er elk jaar een keer in voor mijn rug, maar wat is nu 20 minuten op een mensen leven? En morgen is het al weer vrijdag

Redstar, (E-mail ) (URL) - 02-04-’09 11:01
Me!

Volgens mij ga jij nooit meer onvoorbereid naar het ziekenhuis

Me!, (E-mail ) (URL) - 02-04-’09 12:10
geertje

Oef!
Dat lijkt me een vreemde gewaarwording!
Heb er ook een keer ingelegen voor mijn rug, maar dat ging toch wel iets anders.
Hoefde alleen het metaal uit te doen en er was ok geen sprake van contrastvloeistof.
Jammer dat de uitslag even op zich laat wachten; hoop dat er iets uitkomt voor je. Want de onzekerheid is ook niks.
Sterkte!

geertje, (URL) - 02-04-’09 15:44
Ster

Ik heb er één keer met mijn hele lijf ongeveer 40 minuten in gelegen. Het was voor onderzoek van mijn nek dus helemaal erin en dat ding kwam tot aan mijn neus. Sindsdien ben ik licht claustrofobisch geworden terwijl ik daarvoor mijn hele leven daar geen last van had. Zelfs nu ik dit zat te lezen en te typen, krijg ik het al weer een beetje benauwd…..

Ster, (URL) - 02-04-’09 19:10
Renesmurf

Ik ben ook altijd heel slecht in voorbereiden, ik zie het altijd allemaal wel.
Want alles weten maakt alleen maar nerveus, een joggingbroek zou ik dus vast ook vergeten.

Renesmurf, (URL) - 02-04-’09 22:27
f r e d

mijn scanner ziet er toch anders uit.

f r e d , (URL) - 03-04-’09 11:30
nans

Hoop dat na al dat pom en beng het ook meer duidelijkheid geeft over de klacht van je voet….en dat je daarna 9event. na behandeling) weer heerlijk door het leven kan stappen….
Wellicht op je crocs…die heerlijk zitten (in de zomer) en er niet uit zien (vind ik)…grinn

grtz

nans, - 03-04-’09 20:42
Soofy

Dat is een heel gedegen aanpak. Wist je trouwens van te voren dat er contrastvloeistof ingespoten zou worden?

Soofy, (URL) - 03-04-’09 20:52
mikelodeon

toch een goede zaak dat je dit zo laat onderzoeken. Sterkte met het (af)wachten

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 03-04-’09 21:22
mysterycouple

Tss ik dacht ook altijd dat als het een voet zou zijn dat het dan sneller klaar was.. dus niet.
Boy heeft ook destijds een MRI gehad van zijn hoofd… dat duurde ook zo belachelijk lang.

mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 04-04-’09 12:02
ggk

Bij House duurt het altijd maar heel even zo’n MRI-scan!

ggk, - 05-04-’09 18:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.