DRUK ONDERWEG

Prunus yedoensis

Dit voorjaar zie ik weer veel meer van alle door de lente versierde bomen dan in de vele voorgaande jaren. Nu ik een stuk verder moet reizen om op mijn werk te komen en daardoor ook in andere contreien kom dan alleen op het Friese vlakke land, geniet ik van alles wat bloeit en mij altijd weer boeit. Het lijkt wel of het feest is buiten en dat alle bomen versierd zijn. De één is lichtrose, de ander wat donkerder rose gekleurd, de gele forsythia drukt haar stempel en de prachtige magnolia's staan overal volop in bloei. Het frisse groen lijkt de basiskleur te zijn aangevuld met de vele verschillende witte bloemetjes van de verschillende bomen die ik niet allemaal bij naam ken.

Gewoonlijk luister ik onderweg naar het voorlezen van een boek, dat bevalt me heel goed. Suezkade van Jan Siebelink was een heerlijk boek om via de CDspeler voorgelezen te krijgen. Onderdehand ben ik ook van de inhoud van het tweede Harry Potterboek op de hoogte en Gloed van Sandor Marai was zeker de moeite waard om te horen, maar dit laatste boek zou ik zelf als leesboek nooit uitgelezen hebben. Momenteel leest Suzan Smit, zelf een heks, mij "Brida" van Paulo Coelho, een boek handelend over een meisje dat ingewijd wil worden in de grote mysteriën van de heksen, voor.

Vanmiddag op de terugrit werd er een hele verhandeling over een bos in de regen gegeven en op dat moment heb ik er de voorkeur aan gegeven om het boek uit te zetten. De voorkeur ging echt uit om van de mooie strakke blauwe lucht te genieten en de bomen die ik zojuist beschreven heb te zien. Gele narcissen, rode tulpen, hier en daar al een rode rododendron, het kan niet op. Het bijzondere boek over hekserij mag dan heel interessant zijn, het gewone buiten heeft het vandaag toch maar mooi even gewonnen.

hanscke Donderdag 16 April 2009 - 10:36 pm | | Standaard

acht reacties

Elmar

Wekrijgen helaas weer regen de komende dagen dus groot gelijk dat je gekozen hebt voor de strak blauwe lucht!
Het is echt genieten van alles dat zo uitbundig bloeit!
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 16-04-’09 23:54
Hanny

Het is veel te prachtig buiten om je te verdiepen in een boek, al dan niet voorgelezen. Het lijkt wel of dit jaar de bomen veel meer bloesem hebben dan voorgaande jaren.
Ik wens je een heel fijn en hopelijk zonnig weekend!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 17-04-’09 01:21
marjolijn

Zo is het Hanscke, eerst de belangrijke dingen en daarna de rest.
Op naar een heerlijk weekend, geniet volop!!

marjolijn, (URL) - 17-04-’09 05:41
Me!

Ik vind dit ook de mooiste tijd van het jaar om door de omgeving te rijden en alles te zien ontluiken.

Me!, (E-mail ) (URL) - 17-04-’09 07:12
ton

Ik heb nog nooit een luisterboek in mijn oor ontvangen. Het doet mij denken aan een hoorspel met één stem. Je maakt mij nieuwsgierig naar zo’n ervaring.

ton, (E-mail ) (URL) - 17-04-’09 09:22
Thérèse

Het is inderdaad prachtig nu. Ik wou dat het maar een tijd zo bleef…..het mag best regenen af en toe, maar al die bloesem en al het andere!!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 17-04-’09 16:46
Renesmurf

De natuur is elk jaar weer overweldigend.
Beginnend in het voorjaar, en als het eerste alweer uitgebloeid is moet de zomer nog beginnen.

Prachtig altijd, elk jaar weer!

Renesmurf, (URL) - 17-04-’09 19:44
Soofy

Het is vandaag voor het eerst sinds ik je lees dat je over wicca schrijft. Aanstipt.
Dat is – naast je mooie lentekleuren- ook een boeiend onderwerp. We zitten in het aquariustijdperk, toch?

Soofy, (URL) - 18-04-’09 00:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.