BLOEMEN


Natuurlijk is het voorjaar nog niet voorbij, maar toen ik vanmorgen naar school reed, kwam de gedachte aan de wittebroodsweken bij mij op. De eerste weken na de trouwdag worden wittebroodsweken genoemd. Als ik terugdenk aan die eerste weken, dan ontstaat er vanzelf een lach om mijn mond. Wat waren we nog pril en wat genoten we van onze nieuwe status. Getrouwd, een echt-paar. Samen opstaan, samen ontbijten, samen koffie drinken, samen eten en samen weer naar bed. Die intensiteit van het samen doen verdwijnt op den duur. En zo zie ik ook het voorjaar. Het voorjaar is nog niet voorbij, maar de intensiteit waarmee ik het beleef lijkt te gaan inboeten. Het wordt gewoon weer een beetje gewoon.

Maar deze laatste dag voor de voorjaarsvakantie was helemaal niet gewoon. Het is nog maar meivakantie, maar het leek wel of het het einde van het schooljaar was. Na de vakantie is de groepsindeling van de leerlingen veranderd omdat ze dus op stage zullen gaan. De laatste les werd besteed aan lekker op een terrasje iets met elkaar drinken. De leerlingen wilden dit graag als een soort afscheid van het eerste jaar zien en elkaar verrassen met een klein aandenken in de vorm van een kaart of iets dergelijks.

Toen ik iets later dan zij aankwam, ik moest nog een les aan een tweedejaarsgroep verzorgen, zat de club vrolijk te babbelen, maar onmiddellijk stond er iemand op, pakte iets van onder de tafel, dat bleek een enorme bos bloemen voor mij te zijn, overhandigde dit aan mij en bracht mij vervolgens naar de stoel die voor mij was vrij gehouden. Wat heb ik genoten van dat uurtje op dat terras en niet alleen omdat het zonnetje zo lekker scheen, maar vooral door dit hartverwarmende gebaar van "mijn" leerlingen.

Voor de bloemen is het jammer dat ik morgen een weekje op vakantie naar de Betuwe ga, maar ik heb heel even nagedacht en er een goede bestemming voor gevonden. Iemand in de buurt die op onze poes, planten en vissen past gaat van deze mooie bos bloemen genieten. Maar ik wil de bloemen ook niet vergeten. Natuurlijk heb ik er een foto van gemaakt, want geloof me, dit lijkt een heel oppervlakkig logje, voor mij heeft het wel terdege diepgang. Ik ben echt ongelooflijk blij met dit gebaar, met dit boeket, met deze bloemen. Ik ga dan ook met een heel goed gevoel deze vakantie in en ik geef de bloemen de plek die ze verdienen. In ieder geval ook een plaatsje op deze site zodat ze in de komende week door de bezoekers bekeken kunnen worden. Tot volgende week.
(klik)
hanscke Vrijdag 24 April 2009 - 11:04 pm | | School perikelen

veertien reacties

Renesmurf

Die bloemen zijn in elk geval mooi vereeuwigd.

Ik geniet elk jaar weer volop van het voorjaar, en de zomer.
Ik vind het prachtig allemaal.
En ik zie de aftakeling ook erg goed, dat vind ik jammer altijd.

Renesmurf, (URL) - 24-04-’09 23:52
Hanny

Een bos bloemen krijg je niet iedere dag van leerlingen. Daarom is deze bos zeker speciaal. Jammer dat je er deze week niet zelf van kunt genieten. De oppas zal er vast blij mee zijn.
Een heel goede week toegewenst. Hopelijk kun je weer prachtige wandelingen maken.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 25-04-’09 01:14
marjolijn

Fijn om op zo’n manier aan de vakantie te beginnen. En een goede periode met jouw leerlingen weer afgesloten.
Geniet van de week op de Betuwe, de lente zal daar ook bijzonder zijn.

marjolijn, (URL) - 25-04-’09 06:35
Me!

Ik kan me voorstellen dat deze bloemen extra fijn aangekomen zijn na de afgelopen tijden. Voor de leerlingen doe je het toch ook…

Me!, (E-mail ) (URL) - 25-04-’09 15:29
Elmar

gewelig lief en attent van ‘je’ leerlingen!
Ik kan me voorstellen dat je er heel blij mee bent!
Op deze manier zijn ze in ieder geval vereeuwigd en zo hebben jij en de ontvanger er plezier van!
groetjes en een fijne vakantie!
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 25-04-’09 16:58
Vrouwke

Het is totaal niet oppervlakkig, integendeel. Ik heb het zelfs als ontroerend ervaren.

En nu kan je dan misschien wel extra lekker genieten van wat mei te bieden heeft.
Een fijne week gewenst.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 25-04-’09 19:38
f r e d

ik heb zoveel maal wittebroodsweken gehad, dat ik voor de variatie maar bruin brood ben gaan eten.

f r e d, (URL) - 26-04-’09 09:12
mikelodeon

Oppervlakkig? Integendeel! Ik kan het me helemaal voorstellen dat deze warme reactie je raakt. Je hebt jouw leerlingen bereikt, je hebt ze wat meegegeven

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 26-04-’09 09:39
mysterycouple

Ahh wittebroodsweken, wij zijn er pas uit, maar ik heb er weinig van gemerkt hihi.. Tja na 8 jaar samenwonen heb je dat wittebroodweekgevoel wel een beetje gehad.. Wij moesten natuurlijk ook gewoon doorhobbelen omdat mijn moeder hier was en verzorgd moest worden wat ik met heel veel liefde heb gedaan natuurlijk. Tja best zielig voor ons he?? niet eens een huwelijksreisje hihi.. Maar het allerbelangrijkste is dat we gelukkig zijn en mijn moeder op een waardige manier afscheid hebben kunnen laten nemen van haar leven.

Wat een lief gebaar die bloemen en prima opgelost zo toch door ze op je log te zetten kan iedereen meegenieten.

mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 27-04-’09 12:39
Carola

Wat leuk van de leerlingen zo’n lief gebaar! Dus je kunt met een goed gevoel naar de Betuwe. Fijn! Geniet er van daar. Hoe is t met de voet, al weer in vorm om te wandelen?

Carola, (URL) - 28-04-’09 10:10
Thérèse

Mooi stukje, Hanscke! Heel erg leuk van je leerlingen; ik kan mij voorstellen dat je er buitengewoon blij mee bent. Tot ziens!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 28-04-’09 19:10
Gonda

Een mooi gebaar! Fijne vakantie gewenst!

Gonda, (URL) - 28-04-’09 19:10
nans

als je kijkt hoe je nog niet zo lang geleden weer terug het werk in bent gestapt is dit een prachtig gebaar. Je hebt de dames weten te raken! Geweldig om te lezen!
grtzzz

nans, - 28-04-’09 22:46
geertje

Wat een intens lief gebaar!
En zo blijven ze “eeuwig” staan.
Heerlijk er tussenuit.
Dit jaar vieren wij ons zilveren huwelijksfeest. Ik moet eerlijk bekennen dat er wel een beetje gevoel doorkomt van het begin!

geertje, (URL) - 01-05-’09 21:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.