GIPSVOET


De laatste maal dat ik echt over mijn voet geschreven heb is dertien april en bij de reacties op dat blog "Ik weet het niet" heb ik iedereen voor de steun bedankt en vermeld dat ik niet meer over de pijn wilde schrijven, maar dat ik wanneer er iets nieuws zou zijn ik dit zou vermelden. Welnu, de botscan heeft inmiddels plaats gevonden, ruim twee weken geleden. Tijdens die scan was al duidelijk waarneembaar dat er wel iets aan de hand was. Tussen de rechter en de linker voet was er heel goed een verschil te zien. Het bot in de pijnlijke rechtervoet gaf aan dat daar onrust is, dat daar een te grote activiteit is waar te nemen. Vanmorgen om tien over acht kon ik bij de arts terecht die met mij de uitslag van de scan zou bespreken. Op grond van de scan vermoedt men dat het een ontsteking in één van de gewrichtjes zal zijn. De behandeling is: de voet immobiliseren door middel van gips, rust en het innemen van medicijnen die ontstekingsremmend zijn. Over drie en een halve week kan ik terugkomen. Dan mag het gips er af en hoopt men dat de ontsteking over is en ik dus van de pijn af ben. Om negen uur vanmorgen zat het gips erom. Ik mocht  een mooi kleurtje uitkiezen. Daar ik in het voorjaar gek van groen ben heb ik die kleur maar gekozen. Ik kreeg er ook nog een mooie schoen bijgeleverd. Niet dat ik er veel mee kan want het is de bedoeling dat ik niet ga lopen. Autorijden met gipsvoet valt buiten de verzekering, dus dat kan ook niet. De komende weken kan er domweg niet gewerkt worden, ook niet met de tanden op elkaar onder het motto ff doorbijten. Nee, ik zit de komende weken echt aan huis gekluisterd en u zult nog wel van mij horen. Misschien wel tot vervelens toe.......
hanscke Maandag 11 Mei 2009 - 2:29 pm | | Standaard

zeventien reacties

Elmar

Fijn dat nu eindelijk de oorzaak van alle ellende is gevinden Hanscke! :-)
Het is natuurlijk wel enorm vervelend dat je 3,5 weken aan huis gekluisterd zit, maar als het goed is ben je dan eindelijk van de pijn verlost.
Dat we de komende tijd veel van je zullen horen is alleen maar leuk! :-)
Het weer blijft voorlopig goed dus kun je heerlijk genieten van de tuin!
Mooi groen voetje trouwens!
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 11-05-’09 16:11
Elmar

‘gevinden’ oeps, gevonden natuurlijk!

Elmar, (E-mail ) (URL) - 11-05-’09 16:12
Gonda

Aan de ene kant balen dat je aan huis gekluisterd zit, maar aan de andere kant heel prettig dat er wel degelijk iets gevonden is! Het zit niet tussen je oren! Het is gewoon iets lichamelijks, wat over gaat! Fijn!
Sterkte met luieren ;-)

Gonda, (URL) - 11-05-’09 19:10
Me!

Oh jee… Wat zul jij je vervelen na een paar dagen.

Me!, (E-mail ) (URL) - 11-05-’09 20:38
Thérèse

Hopelijk komt het nu goed!!! Welnee, je gaat je vast niet vervelen. Zittend kan je ook ontzettend veel doen en tegelijk heerlijk uitrusten. Ik wens je het allerbeste!!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 11-05-’09 22:25
Renesmurf

Het is niet anders en het moet maar even.
Hopelijk komt het nu eindelijk eens goed, dan doe je het niet voor niks allemaal.

Renesmurf, (URL) - 11-05-’09 22:38
nanos

Hopelijk is het de komende weken heerlijk tuinweer. En hopelijk heb je nog veel mooie boeken in voorraad. De rest van de tijd schrijf je dan mooie logjes over alles wat je gefilosofeerd hebt.

nanos, (URL) - 11-05-’09 22:56
Hanny

Ik hoop van harte dat een ontsteking de boosdoener is en dat met rust en medicatie de onsteking verdwijnt. Je vindt vast genoeg leuke dingen thuis om te doen. Een leesachterstand wegwerken, in de zon zitten (als die tenminste schijnt), wat op internet rondstruinen. Je zult zien, de drie en een halve week vliegen om. Sterkte!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 12-05-’09 02:05
marjolijn

Niet leuk, meis…maar wel gelukkig dat nu de boosdoener gevonden is, en er wat aangedaan kan worden.
Gelukkig is de Giro in Italië pas net begonnen.
Die weken, dat je met je mooie pootje omhoog moet krijg je wel om. Sterkte…!!

marjolijn, (URL) - 12-05-’09 04:40
ggk

Fijn dat nu eindelijk gevonden is wat er aan de hand is! Sterkte ermee!

ggk, - 12-05-’09 08:48
Carola

Gelukkig weet je nu wat er aan de hand is. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Veel boeken lezen dan maar de komende weken. Of misschien wel een nieuw boek schrijven??

Carola, (URL) - 12-05-’09 10:49
Xiwel

Vandaag is het in elk geval heerlijk weer om buiten te zitten, mits een beetje uit de wind. :-)

Hopen dat dit goed gaat uitpakken.

Zelf kreeg ik een maand terug flinke scheuten in mij binnenhiel, als ik opstond of door mijn hurken zakte. Geen flauw idee hoe ik dat opgelopen heb en ik herinner me ook niet dat ik deze pijn ooit eerder gehad heb. Met gewoon lopen of fietsen had ik vrijwel geen last. Ik had een methode bedacht om die hurk- en opsta-bewegingen te ondervangen. Maar na 2 weken duurde het me toch te lang. De huisarts vertelde wat ik al vermoedde; een peesontsteking. Hij vond dat ik er goed mee omging en stelde voor dat ik daar nog een maand mee doorging. Als het niet verbeterde wilde hij overstappen op medicijnen e.d. Dat hoefde dus niet, want het is voor die tijd vanzelf vertrokken.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 12-05-’09 15:08
Hannah

Door tijdgebrek dus de eerdere info over de voet gemist. Dat valt tegen dat gips. Gedwongen rust. Zou niets voor mij zijn.

Fijn is dat je wel weet wat er aan de hand is. Veel sterkte met alles!

Hannah, (E-mail ) - 13-05-’09 00:09
Vrouwke

Ga je nu aan een vervolgverhaal beginnen? Dat lijkt me namelijk echt wat voor jou.

Dank voor je reactie bij het log over mijn vader. Die opmerking over zuurstofgebrek heeft bij mij wel een belletje doen rinkelen. Daar ga ik zeker achteraan.

Sterkte met je voet.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 13-05-’09 09:24
mikelodeon

Fijn dat er nu duidelijkheid is! Tja en even pas op de plaats is niet fijn maar ik denk dat je je wel zult vermaken. Beeldig muiltje trouwens :-D

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 13-05-’09 21:46
geertje

Wat fijn dat er iets is gevonden!
Gelukkig dat je niet weer werd weggestuurd met het het idee dat het wel tussen de zal oren zitten.
Hoop dat het inderdaad met 3 weken achter de rug is en je weer kan mobiliseren.
Sterkte!

geertje, (URL) - 14-05-’09 08:30
Ster

Fijn dat er nu wel iets ontdekt is en hopelijk goed behandelbaar zal blijken te zijn. Wel een leuk kleurtje!

Ster, - 17-05-’09 15:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.