ZIEKELIJK


Hoe ziek kun je zijn? Nee, ik bedoel niet de man Pedro Horillo van de Raboploeg die in een ravijn gestort is. Hij zal zeker erg ziek zijn en ik hoop voor hem op een gunstig herstel. Ook denk ik niet aan de Toppers, die misschien een beetje misselijk zijn van de teleurstelling. Als songfestivalfan had ik hen best een plekje in de finale gegund, maar een echt winnend lied was hun inzending toch niet. En Gordon die met de gaydemonstratie in Moskou had mee willen doen maar besloot hier van af te zien wil ik ook niet ziek noemen, eerder verstandig.

Nee, ziek wil ik wel die Katinka van Bruggen noemen die haar, weliswaar, depressieve kat doodde, haar vilde om van het velletje een handtas te maken. Ziek vind ik ook Jeroen Pauw en Paul Witterman om de beelden daarvan in de uitzending te laten zien. Ziek vind ik ook de leugens van die Katinka. In de uitzending vertelde ze dat de kat nog niet zo heel lang bij haar woonde. Op het vorige adres zou de kat zodanig mishandeld zijn waardoor herstel eigenlijk niet meer mogelijk was.

Ik ben wat op onderzoek uitgegaan en op een website van haar, nee ik ga hier geen link van plaatsen,  werd ik met deze uitspraak geconfronteerd:  Enkele jaren geleden besloot Katinka van Bruggen, die toen als studente ingeschreven stond bij het Sandberg Instituut in Amsterdam, haar ,,depressieve'' kat eigenhandig te doden en van de vacht een tas te maken. ,,Normaal gesproken brengen mensen hun ziek dier naar de dierenarts voor een spuitje, maar mijn kat vond het afschuwelijk om naar de arts te gaan. Het was vreselijk om te doen, maar voor mijn gevoel heb ik het heel netjes gedaan.'' En waarom dan de tas? ,,De kat wilde altijd het liefst bij me zijn. Als handtas kon dat. Pinkeltje heeft als kat een heel goed leven gehad en van het villen heeft het dier niets gevoeld . Ze haalt in dit stukje haar gevoel er bij. Ik wil niet zover gaan om te stellen dat deze dame geen gevoel heeft maar mijn gevoel zegt dat deze dame niet deugt. Niet in haar daden en niet in haar woorden. Zoiets zou ik ziek willen noemen, maar of er voor haar een kans van genezen bestaat waag ik te betwijfelen. Jeroen en Paul gaan nu eerst met vakantie. Misschien is er voor hen nog hoop op herstel waardoor ze zich een volgend jaar niet meer verslikken in dit soort ziekmakende onderwerpen.

hanscke Zondag 17 Mei 2009 - 5:15 pm | | Actueel

twaalf reacties

Me!

Rijp voor opname en TBS

Me!, (E-mail ) (URL) - 17-05-’09 18:52
marjolijn

Ja, dan zitten er wel een flink aantal schroefjes los bij haar.

marjolijn, (URL) - 17-05-’09 19:46
nanos

Ik heb haar al eerder gezien en haar verhaal gehoord. Die meid is volkomen geschift.
Het ging bij P&W om de haatmails, ook volkomen geschift maar dan wel weer heel anders.
Er lopen wel heel veel rare mensen vrij rond.

nanos, (URL) - 17-05-’09 21:58
Willemvk

Ik weet niet hoe ze haar kat om zeep heeft gebracht.
Als het bij wijze van spreken ‘snel, als op een hakblok’ is gegaan, heb ik er niet eens veel problemen mee. Zo’n beestje voor ‘veel geld’ bij een dierenarts brengen om in te laten slapen gaat mij ook weer wat ver eigenlijk.

Hoe het zal gaan met mijn eigen katten weet ik niet. Waarschijnlijk ben in ‘niet man genoeg’ om het zelf snel een ‘humaan’ te doen, dus kom ik wel bij de dierenarts uit….

Maar om er een handtasje van te maken… Dan is er toch wel ergens een steekje los.

Willemvk, (E-mail ) (URL) - 17-05-’09 22:57
Elmar

Dat je een kat in moet laten slapen is al erg genoeg, maar om hem dan eigen handig aan zijn einde te brengen en er vervolgens er een tasje van te maken getuigd toch niet echt van dierenliefde.
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 17-05-’09 23:51
Renesmurf

Zelf een kat ombrengen is niet nodig.
Een dierenarts kan ook bij je thuiskomen.

Die vrouw ken ik niet, dus ik kan er geen oordeel over uitspreken, maar zo te lezen lijkt ze me niet goed snik.

Renesmurf, (URL) - 18-05-’09 00:16
Hanny

Blijkbaar heb ik wat gemist. Maar je bent inderdaad hartstikke krankjorum als je zoiets met je kat doet. Dat getuigt niet van respect voor je huisdier.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 18-05-’09 01:43
mysterycouple

Ben blij dat ik de uitzending niet gezien heb.
Ondenkbaar dat mensen dit doen… nog ondenkbaarder dat men dit in een uitzending haalt.

Ik denk dat ik er letterlijk van over me nek was gegaan..
om het maar even over ziek te hebben!!!!

mysterycouple, (E-mail ) (URL) - 18-05-’09 11:44
ton

Zij presenteert zichzelf dan ook nog kunstenaar. Ze zal dus wel beroepsmatig kunstjes flikken. Bah!

ton, (E-mail ) (URL) - 18-05-’09 12:30
Joke

Gatver! das eigenlijk alles wat ik ervan kan zeggen…

Joke, (E-mail ) (URL) - 18-05-’09 12:38
f r e d

misschien loopt er ergens iemand rond met een schoonmoedertasje….. (ooooohhhhhhh!!!)

f r e d, (URL) - 18-05-’09 17:14
nans

walgelijk, blij dat ik die uitzending niet heb gezien…. er zijn rare mensen in de wereld, ook dichtbij, in ons kikkerlandje..brrrrr

nans, - 20-05-’09 09:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.