ZIEKTE VAN DEUX
klik
tien reacties
ja dat is het, je houdt van symmetrie, symmetrie geeft evenwicht. M.
en G. hebben hun hele enorme tuin op symmetrische grondslagen aangelegd.
Maar de vorst heeft er lelijk de klad in gebracht. Eén palm is doodgevroen de andere staat er nog. Nu kantelt de tuin, zegt M.
En daarna willen veel mensen weer van elkaar af, zijn de kinderen groot en slaat de verveling toe. Ne pas de deux wordt het dan.
Ik heb er nooit zo over nagedacht, maar nu je het zegt. Ook hier in huis zijn symptomen van deze ziekte zichtbaar.
Heb me er ook wel eens over verwonderd, dat uiteindelijk elk blaadje aan de zelfde boom toch anders is…prachtig idee vind ik dat. Ieder is toch een eigen uniek wezen.
En je plaatjes van de tuin zijn heerlijk kleurijk, of ze nou in grote aantallen of liefelijk met zijn tweeen komen…
grtz
De symmetrie heeft Jan des Bouvries niet uitgevonden, hoor! Het bestaat al heel lang in tuinen, bv in die klassieke ‘Versailles-tuinen en in oude Engelse tuinen. Men vond het gewoon mooi en dat mag.
Alleen als alles symmetrisch moet worden, dan tja…zet ik wel eens mijn vraagtekens.
Ik ben al meer dan 40 jaar getrouwd met dezelfde persoon. We denken vaak opeens hetzelfde, maar we blijven totaal verschillend, gelukkig!
Een uitgebreid antwoord, hè? Heb je wat te lezen onder het rusten. Nee, dat zal niet meevallen. Het beste met je!!!
Alles twee aan twee en dan nog onderling symmetrisch ook, ach als Berlage kenner kan ik er geen bezwaar tegen hebben natuurlijk!
Inmiddels zijn mijn man en ik twintig jaar getrouwd en bijna dertig jaar bijelkaar, we zijn langer bij elkaar dan dat we dat niet zijn, we zijn een eenheid, maar blijven onze eigen dingen doen!
groetjes,
Elmar