BOTERVLOOT.


Het gaat niet echt heel snel, maar vandaag ben ik dan toch op het punt aangekomen, dat ik halverwege de voorgeschreven rustperiode ten behoeve van mijn rechtervoet ben aangekomen. Hoewel de ene dag wat langer duurt dan de andere is er niet echt sprake van verveling. Meer van even geen zin hebben in de mogelijkheden die er zijn. Toen ik vanmorgen bij P. in de auto zat, op weg naar de bibliotheek, besefte ik opeens dat ik het altijd wel als heel vanzelfsprekend heb gevonden dat ik gezond was en kon gaan en staan waar ik wilde.  Dat, wanneer er niets aan de hand, je je er niet eens van bewust bent dat het zo fijn is om gezond te zijn en helemaal niets te mankeren.

De bibliotheek heeft tegenwoordig al heel snel de nieuwste boeken in haar collectie zoals:  "alles te verliezen" van Esther Verhoef. Het boek moet dan binnen 14 dagen teruggebracht worden. Met mijn zeeën van tijd is dat natuurlijk geen punt. Het was een aardig boek, maar niet meer dan dat. Rendez Vous kon mij toentertijd meer bekoren. Maar goed, na dit boek heb ik "Broei" van Loes den Hollander gelezen en daarachteraan "Daglicht" van Marion Pauw. Om ook eens een iets andersoortig boek te lezen om mij op wat andere gedachten te brengen, ben ik begonnen met een boek over Angela Merkel. Daarnaast probeer ik "De tragische geschiedenis van mijn succes" geschreven door Elle van Rijn tot het einde toe uit te lezen. Het boeit niet zo heel erg, maar net genoeg om er niet mee op te houden. Zo af en toe lees ik hele leuke uitspraken zoals: 'liegbeest, botervloot, je moeder steekt je vader dood! Liegbeest, liegbeest!'

Dit rijmpje kende ik niet, maar het heeft wel tot gevolg dat mijn gedachten afdwalen door het woordje botervloot. Vroeger stond zoiets bij elke broodmaaltijd op tafel. Tegenwoordig zitten alle smeerselen in een kuipje. Opeens zie ik het gele plastic botervlootje wat ik voor 79 cent als moederdagcadeautje voor mijn moeder kocht weer voor me. Wat is dat lang geleden. Ik heb het boek weggelegd en ik ben voor een wijle in mijn herinneringen gaan vertoeven. Op zo'n moment is het opeens wel fijn om daar gewoon eens even de tijd voor te hebben. Herinneringen zijn soms net privefilms en nu het kan neem ik de tijd om er in op te gaan.

hanscke Zaterdag 23 Mei 2009 - 7:20 pm | | boeken

zes reacties

marjolijn

Ja meis een goede gezondheid hebben is een groot goed. En gelukkig maar dat je daar de meeste tijd gewoon mee leeft, zonder er al te veel bij stil te staan. Zo hoort het toch ook.
Fijn dat je nu op de helft van deze verplichte rusttijd bent en dat het je niet al te zwaar valt.
Succes met de tweede helft. Met een paar goede boeken, af en toe naar de Giro kijken, genieten van het prachtige weer, kom je die ook wel door.
Goede moed he en een fijne zondag!

marjolijn, (URL) - 24-05-’09 05:53
mikelodeon

Ik heb nog steeds een botervloot, in een pakje wordt de boter toch gauw minder appetijtelijk. Nog even volhouden met je pootje

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 24-05-’09 09:54
geertje

Helemaal met jouw boekbeschrijving eens: Ik vond Elle van Rijns boek ook maar zozo… Ik heb genoten trouwens van het zeer aparte boek van Herman Koch, Het Diner. Misschien ga ik er een weblog over schrijven. Sterkte met je voet!

geertje, (URL) - 24-05-’09 17:31
Renesmurf

Lekker he, als je gedachten afdwalen.
Beseffen wat je allemaal wel kan doe ik niet vaak, omdat het allemaal als vanzelfsprekend lijkt.

Renesmurf, (URL) - 24-05-’09 23:41
Thérèse

Ik ken al die boeken helemaal niet, Hanscke. Zijn het thrillers of zo?
Wij hebben nog steeds een botervloot, omdat echtgenoot H./Kwaster persé echte boter wil en dat zit in een pakje; vandaar. Ik eet keurig Bécel wat mij aangeraden is.
Ik hoop wel dat het gauw beter met je gaat; verplicht rusten is ook niet alles.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 25-05-’09 23:12
Xiwel

Ik vind boter in die weggooikuipen er vaak vies uitzien. Rond de kant wordt het heel senl geel, alsof de weekmakers in het plastic en de boter een reactie met elkaar aangaan. Zelf gebruik ik boter uit een pakje. Doe die netjes aan de kopsekant open neem genoeg boter en vouw het weer dicht voor de volgende dag. Aangezien ik alleen ben en dus vrij lang met boter doe, is dit de gunstigste methode. Geen botervloten afwassen en de boter blijft er tot het eind toe perect uitzien.

Xiwel, (URL) - 28-05-’09 16:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.