VRIJDENKEND


Na twee keer een klein berichtje uit de krant bekommentarieerd te hebben, zal ik weer overgaan tot het produceren van eigen tekst. Opmerkelijk is echter wel, dat wanneer er in een blog een actualiteit verwerkt wordt, het aantal bezoekers omhoog schiet. Sinds gisteren heb ik mijn eigen kleine heksje weer op de site staan. Bijna elke dag staat ze in de lettersoep te roeren om er een juist woordenpapje uit te voorschijn te krijgen. Ik had iets van, "nee, heksjes mag je niet verplaatsen", maar toen ik mijn "eigenste" toegeëigende heksje elders tegenkwam, ging bij mij de knop om. Ze hoort bij me. Ik begin ook steeds meer woorden te krijgen waarin ik kan uitleggen waarom ik enige affiniteit met heksen voel. De Da Vinci Code heeft daar ook weer een klein steentje toe bijgedragen. Op bladzijde 122 geeft de schrijver een beschrijving over Malleus Maleficarum (Heksenkamer). De Kerk had de wereld de gevaren van de vrijdenkende vrouwen getoond. Alle vrouwelijke geleerden, priesteressen, mystici, natuurminnaars en kruidenverzamelaars werden als "heksen" beschouwd. Ik weet al heel lang dat ik een vrijdenkende vrouw wil zijn.

hanscke Donderdag 12 Januari 2006 - 7:40 pm | | Standaard

vier reacties

AnneMarieke

Dat is ook de reden waarom ik een heksenlog wilde. Vindt je het vervelend dat ik “jouw” heksje de mooiste vind en op mijn weblog heb?

AnneMarieke, (URL) - 12-01-’06 22:11
momoniek

Ik heks gezellig met je mee. Ik ben ook liever vrijdenkend. :)

momoniek, (URL) - 13-01-’06 15:19
M@nfred

Maareh toen mensen eenmaal als heks werden gezien liep het toch vaak niet goed met hen af. Velen moesten toen toch zwemmen met een molensteen om hun nek… Het is maar goed dat het tegenwoordig toch andere tijden zijn.

M@nfred, (URL) - 14-01-’06 10:07
Snoo

Ach ja de kerk ziet ze vliegen. Al eeuwen ;-) Gelukkig worden vrijdenkenden tegenwoordig niet meer verbrand of met een molensteen in het diepe gegooid…

Snoo, (URL) - 14-01-’06 20:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.