DIPPERTJE


Echt een dip wil ik het niet noemen, meer een gevoel van "het zou wel wat beter kunnen". De echte passie is er even niet. Oh. ik vind het heerlijk weer aan het werk te zijn. Na dat ik thuis heel veel op de computer voor het werk bezig ben geweest, is het toch ook wel prettig van tijd tot tijd weer op de echte werkvloer te verschijnen. Daar mankeert het niet aan. En toch, als ik niet aan het werk ben is er een vorm van enige landerigheid. Ik kan wel een aantal redenen opsommen. Het weer werkt niet echt mee, Roland Carros is weer afgelopen en heeft niet de winnaar die ik had willen hebben. Het clubfeest van de tennisclub waar ik voorzitter van ben zal waarschijnlijk niet dat hoogtepunt worden waarop ik gehoopt had. Na een jaar op bestuurlijk niveau hard gewerkt te hebben om de renovatie van de twee betonbanen te realiseren, blijkt nu dat de werkzaamheden niet op tijd afgerond zullen zijn. Ik kan mij ook even niet verliezen in het bestuderen van de Duitse kaart, dit in het kader van de vakantieplannen. Dit jaar zou de reis richting Weimar, Erfurt, Jena, Gera en mogelijk Dresden gaan. Ik heb het in deze afgelopen winter al helemaal uitgeplozen. Deze vakantie zou een lekkere afwisseling gaan worden van de ene dag oude steden bezoeken en een volgende dag een mooie wandeltocht maken. Allengs zijn de plannen al wat bijgesteld. Er is een fietsenrek op de caravan gemonteerd, zodat de fietsen dit jaar mee zouden kunnen. Als lopen dan niet zou lukken, zou er gefietst kunnen worden. Maar de laatste dagen begin ik mij steeds meer af te vragen of er dit jaar überhaupt wel een vakantie in zal gaan zitten. Nadat we ons uitje tijdens het hemelvaartweekend hebben moeten schrappen, begin ik steeds meer een bang vermoeden te krijgen, dat er misschien ook niet zo veel van de zomervakantie terecht zal komen. De voet wil tot nu toe niet echt opknappen. Leek het aanvankelijk de eerste dagen goed te gaan toen het gips eraf was, de laatste twee dagen neemt de pijn alleen maar toe. Ik houd mij nu nog vast aan de gedachte als hang ik aan een zwiepende tak, dat het een kwestie van gewenning is. Dat het mogelijk spierpijn kan zijn. De spieren en zenuwen moeten immers weer in hun gewone doen komen....Eerlijk is eerlijk, de twijfel wordt met de dag groter en dat zal wel de grootste oorzaak van mijn niet helemaal welbevinden zijn. Om moed te houden heb ik met dit blog maar geprobeerd woorden aan mijn gevoel te geven. Ik wil (nog) niet bij de pakken neer gaan zitten.
hanscke Woensdag 10 Juni 2009 - 10:14 pm | | Standaard

twaalf reacties

Gonda

Geef je voet nog even het voordeel van de twijfel. Beetje geduld nog… Ik hoop echt dat het beter wordt.

Gonda, (URL) - 10-06-’09 23:14
Elmar

Ik ben het met Gonda eens, geef je voet even de tijd, rusig aan, dan komt het vast goed!
Hopelijk knapt het weer ook weer snel op!
We gaan nu snel richting Wimbledon en dat wordt helemaal een feestje! :-)
groetjes,

Elmar, (E-mail ) (URL) - 10-06-’09 23:50
mikelodeon

onderstaande gedachte ontving ik vanochtend met de mail, ik wil m graag met je delen: Wie verwachtingen met zich meedraagt, is als een reiziger die gebukt gaat onder zijn bagage. Hij komt amper vooruit. Zonder verwachtingen ligt de wereld voor je open.
Arthur Samuels, boek Krassen op je Ziel
ot, na mijn vakantie neem ik contact met je op over toezende DVD

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 11-06-’09 04:04
marjolijn

Sluit me aan bij de vorige spreeksters.
Hou goede moed.

marjolijn, (URL) - 11-06-’09 06:13
Me!

Bij de pakken neer gaan zitten is geen oplossing. Gewoon positief blijven. Als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan.

Me!, (E-mail ) (URL) - 11-06-’09 07:18
f r e d

kop op… voet behoedzaam neer…..

f r e d, (URL) - 11-06-’09 09:07
Renesmurf

Ja, dat is wel voor te stellen, met zo`n vervelende voet verpest dat alles. Maar ja, we zullen wel zien.
Houdt moed!

Renesmurf, (URL) - 11-06-’09 22:23
fialas

Niet zelf achter het stuur gaan zitten, dat kan niet met zo’n voet. En waarom bljif je niet in Nederland. Ons Mergelland is vandaag veranderd in een drassig gebied doorkliefd met kolkende stromen,.

fialas, (E-mail ) (URL) - 11-06-’09 23:31
fialas

best mooi om te zien!

fialas, (E-mail ) (URL) - 11-06-’09 23:31
Carola

Al kun je misschien niet veel wandelen, om nu de vakantie helemaal te schrappen..de afwisseling van een andere omgeving maakt het leven ook al wat fleuriger toch? Al zit je maar met een goed boek voor de tent tegen een berg aan te kijken terwijl de vogeltjes fluiten, of op een terrasje in Dresden met een lekkere sorbet voor je neus…Sterkte met de voet, hopelijk gaat t gauw beter!

Carola, (URL) - 12-06-’09 10:07
Xiwel

De Buddhavaart heeft dus niet echt geholpen. :-)

Voor de rest kan ik me vinden in de reactie van Mikelodeon. Alhoewel ik op moet passen, want echt persoonlijk kennen doe ik je niet. Ik weet wel dat doelen najagen prima kan zijn, maar het najagen moet geen doel worden om jezelf lekker te voelen.

De Bakkeveense bossen zijn ook prachtig.

Xiwel, (URL) - 13-06-’09 10:35
Geertje

He, wat leuk dat je bij me lans komt in de vakantie! :-)
(Ik heet Gera ;-) )
Kan het me voorstellen; zit eigenlijk met hetzelfde gevoel.
Aan de ene kant wil ik dolgraag met vakantie, aan de andere kant zie ik er vreselijk tegenop.
Het zal zo anders zijn nu mijn vader er niet meer is.
En ook alle voorbereidingen; ik kan er maar niet de energie voor opbrengen om eraan te beginnen.

Sterkte Hanscke!!

Zal vast wel vanzelf komen ;-)

Geertje, (URL) - 15-06-’09 19:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.