OUBOLLIG


Aan de intonatie hoor ik, dat verschillende mensen het op zijn minst nogal merkwaardig vinden dat wij met vakantie naar Duitsland gaan. "Naar Duitsland?" wordt er dan gevraagd als ik dit antwoord heb gegeven, en dan wel op zo'n manier, dat je, zonder dat het echt uitgesproken wordt, hoort: dat meen je toch niet? er bij ingebakken zit. In de 60ger en 70ger jaren ging je op vakantie naar Duitsland, maar nu anno 2009 toch niet, zo placht iemand mij nog te verzekeren. Echt wel. Wij hebben er heel bewust voor gekozen om dit jaar wel naar Duitsland te gaan. De vroegere DDR wel te verstaan. Vorig jaar ben ik met behulp van de digitale weg virtueel met Xiwel meegereisd. Hij was al fietsend tot hier aan toe gekomen en toen is mijn belangstelling voor deze streek gewekt. Eisenach, Gotha, Jena, Gera, Weimar, Halle, het Thüringer Wald en misschien Dresden; en er is nog veel meer, we gaan het allemaal zien. Het leek mij van de winter een perfecte combinatie, mooie oude steden naast het wandelmekka van Duitsland. Wandelen zal waarschijnlijk nog even niet gaan, maar er schijnen ook hele mooie fietspaden te liggen. Het enige wat even niet mee lijkt te werken is het weer. Ik had de temperatuur daar wat hoger gedacht, vanwege het beginnend landklimaat, maar het echte lekkere Frankrijkweer zal ik daar niet aantreffen zo zijn de vooruitzichten. Maar ach, 20 graden is toch heel behoorlijk fietsweer. Oubollig of niet, ik heb er heel veel zin in en wij gaan.
hanscke Zaterdag 04 Juli 2009 - 9:56 pm | | Standaard

twintig reacties

nanos

Haha, misschien is het daar binnen een dag of wat zomaar bijna dertig graden. En oubollig? Welnee, dat is al weer voorbij.

nanos, (URL) - 04-07-’09 22:43
Me!

Daar is helemaal niets mis mee. Wij hadden er kennissen zitten in de tijd dat het nog onder Russisch regiem stond.

Me!, (E-mail ) (URL) - 04-07-’09 22:53
Hanny

Oubollig is het zeker niet om daar op vakantie te gaan. Het is heel anders dan Frankrijk, maar zeker mooi. En fietsen kun je daar volop.
Je zult er wel tegenstellingen tegenkomen. Gebouwen die prachtig gerestaureerd zijn en oude, vervallen huizen, waarvan je niet snapt dat daar niets aan gedaan wordt.
Heel fijne vakantie daar. Het weer kan daar hartstikke goed zijn.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 04-07-’09 22:59
Xiwel

Een goeie vakantie en vooral mooi weer. En als jullie wat willen bekijken en lekker willen rondfietsen dan vind ik 20 graden een stuk aantrekkelijker dan de 30 graden die we hier een paar dagen terug hadden.

(Onder m’n URL heb ik een directere link geplaatst.)

Xiwel, (URL) - 04-07-’09 23:40
Renesmurf

haha, ja, gelijk heb je.
Ik zou zelf niet snel op vakantie gaan naar Duitsland, dat trekt me op de een of andere manier niet.
Maar als ik daar eens moet overnachten, dan is dat wel altijd prachtig.

Renesmurf, (URL) - 04-07-’09 23:56
Michiel

Niks mis met Duitsland, prachtig vakantieland. Goede kans dat wij er ook weer met de sleurhut terecht komen. Er is daar nog heel veel te zien. Ik wou dat ik een manier kon bedenken om èn de sleurhut èn de motor mee te nemen. Maar ja, dat gaat niet.

Veel plezier.

(En bedankt voor je e-card)

Michiel, (URL) - 05-07-’09 01:31
marjolijn

Niks mis mee, het is daar prachtig….!!!
Veel plezier en geniet volop.

marjolijn, (URL) - 05-07-’09 09:15
f r e d

ik leef mee…….

f r e d, (URL) - 05-07-’09 11:18
mikelodeon

Joh, je laat je toch zeker niets aanpraten? Prachtig daar, staat nog op mijn verlanglijstje. Ik ben benieuwd naar je ervaringen :-)
Fijne vakantie!

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 05-07-’09 13:51
Thérèse

O, dat lijkt mij ook heel leuk om dat eens te gaan zien. Mijn 2e zoon gaat er over een paar weekjes ook heen. Ik dacht juist dat het erg ‘in’was…?? Niet dat dat mij wat kan schelen wat IN of UIT is. Veel plezier in ieder geval!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 05-07-’09 19:15
Annemarie

Duitsland is zo mooi! Niks oudbolligs aan…
Ze heeft haar schoonheden. Ja je moet van wandelen/fietsen houden.
En voor de jeugd niet geheel geschikt.. Maar dat maakt juist het ook wel weer geschikt!
Geniet van de tijd in duitsland

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 05-07-’09 21:38
willem0

Hanscke, trek je er maar niets van aan. De steden en het gebied waar je heen gaat zijn echt heel mooi. En het Thüringer Wald is fantastisch. Maak maar mooie foto’s en plaats ze op jouw logje. Dan zie je geen vragende en verwonderde blikken meer als je zegt naar Duitsland te gaan:_))

willem0, (URL) - 07-07-’09 10:00
Ster

En gelijk heb je! Wij horen ook altid dat onze manier van vakantievieren saai, duf en notdone is. Maar wij hebben het prima naar onze zin en dat is het belangrijkste!

Ster, - 07-07-’09 16:59
nans

heeel veel plezier en geniet van al het moois!!
grtz

nans, - 07-07-’09 22:18
Vrouwke

En zo is het!
Toen wij twee jaar geleden naar België gingen keken de mensen ons ook aan alsof we gek geworden waren. Het gaat niet zozeer om de plek waar je bent, het gaat erom of je kan ontspannen, genieten. Of je dat kan doen wat jou verblijf daar tot een vakantie maakt.

Dit jaar blijven we net als vorig jaar gewoon thuis. We zien wel waar we terecht komen. En als dat niet verder is dan de achtertuin dan is dat ook prima.

Hanscke, ik wens jou en P. ontzettend veel plezier en de ontspanning die je zoekt.

Hartelijke groeten,
Vrouwke

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 08-07-’09 12:13
ggk

Niets mis met Duitsland! Fijne vakantie!

ggk, - 12-07-’09 10:19
Carola

Heb (bijna) alleen maar goeie herinneringen aan vakanties in Duitsland. Hoop dat jullie het goed maken en dat je voet een beetje meewerkt..

Carola, (URL) - 14-07-’09 12:53
Gonda

Wij zijn ook heel oubollig een weekje in de Ardennen geweest en een week in de Eifel en we hebben heerlijk gewandeld en hardgelopen (heuvels, dus pittig!) Prachtig landschap, daar hoef je echt niet voor naar Frankrijk of Italië. Vooral de Eifel vond ik een ontdekking. Het klinkt inderdaad bejaard, maar so what. Geniet er van!

Gonda, - 15-07-’09 08:40
Merlijn

Ach, ik blijf waarschijnlijk oubollig in Nederland, je hebt het vast naar je zin gehad daar !

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 20-07-’09 22:40
Pasula

Zojuist heb ik je verslagen van de vakantie zitten lezen. Je hebt een hoop gezien in Duitsland, super.
Voor het eerst voelde ik dit jaar niet de behoefte om in een internetcafe een verslag te schrijven, dat doe ik nu dus druppelgewijs. Duitsland is zo mooi, als vakantieland voor mij zeer zeker geslaagd, wat anderen er ook van vinden.

Pasula, (E-mail ) (URL) - 30-07-’09 23:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.