MET MUZIEK


Wie Giethoorn zegt, zegt fanfare en fanfare is muziek. En dat heeft weer veel te maken met ons  uitstapje. Het accodeerde. Het was een gezellig samenzijn. Na een gezamenlijk kopje koffie of thee begaven we ons tussen de vele andere toeristen. Het pad wat door Giethoorn voert, wordt druk belopen. Door sommigen wordt er gefietst, maar op dagen zoals gisteren, wanneer er door het mooie weer sprake van topdrukte is, zou dit als een klein dissonantje aangemerkt kunnen worden. Het is dan te vaak: oppassen geblazen! om er zeker van te zijn dat er niet met een fiets tegen benen aangereden gaat worden, maar gelukkig is dat niet het geval geweest. Wel neemt het de aandacht van al het moois wat er te zien is een beetje weg, want mooi is het.

 
(klik)
Vrouwke en haar man waren aardig op de hoogte van allerlei bijzonderheden en wanneer het zo uitkwam namen zij een solopartij met daarin een mooie uitleg voor hun rekening. Dit kwam het samenspel zeker ten goede, want zo konden P. en ik het één en ander beter plaatsen. Gezamenlijk hebben we vanaf het water onze partij mee geblazen. We hebben er voor gekozen om dit niet als kwartet aan te pakken, maar om dit in een grotere setting uit te voeren, waarbij zo nu en dan de trom geroerd werd door een jongeling die ook voor de sturing van het vaartuig zorgde. Zo nu en dan gaf hij enige toelichting op datgeen wat gezien kon worden. Vanuit een boot wordt alles toch weer in een heel ander perspectief gezet en het geeft ook enige oriëntatie in het geheel.
 
(klik)
Na de boottocht was er nog wat tijd om wat winkeltjes annex kleine musea te bezoeken. Bij één van de laatste neringdoenden ontstond er opeens een close harmony. Samen stonden we naar kleine boeddahbeeldjes die uit mooie steensoorten vervaardigd waren te kijken. Ik gaf P. een hint door te zeggen dat deze toch echt wel betaalbaar waren. Zij viel in door te vertellen dat zij haar D. ook al een aantal malen een hint had gegeven, maar dat dit er nog niet toe geleid had dat ze er ook werkelijk één gekregen had; en, zo bevestigden we beiden, een boeddah moet je krijgen. "Als we elkaar nu eens..." "ja, dat is ook mijn gedachte, welke vind jij mooi?" Het valt even stil. Wanneer de keuzes aan elkaar bekend zijn gemaakt wordt er tot de koop overgegaan. In de finale, wisselen de boedahbeeldjes van eigenaar. Dan is het tijd om afscheid te nemen. We zijn het roerend  met elkaar eens. Het was gezellig en we kunnen terug kijken op een fijne middag die we in grote harmonie met elkaar doorgebracht hebben. Het is zeker de moeite waard om hier in de toekomst nog eens een vervolg aan te geven
hanscke Zaterdag 08 Augustus 2009 - 4:34 pm | | Standaard

twaalf reacties

Wieneke

Waarom zou je een Boeddha beeldje moeten krijgen?

Wieneke, (URL) - 08-08-’09 17:33
marjolijn

Dat was een leuke dag…!!
Haha, zo kom je toch aan je boedhabeeldje.
Want ja krijgen is een must hé.
Geniet nog maar lekker na.

marjolijn, (URL) - 08-08-’09 18:44
Michiel

Leuk. Het toeval wil dat wij een jaar geleden over hetzelfde pad gelopen hebben en over hetzelfde water gevaren hebben. Maar ik kon natuurlijk geen genoegen nemen met minder dan zelf aan het roer, dus hebben we een electroboot gehuurd.

Hardstikke toeristisch maar toch leuk om een keer gezien en gedaan te hebben. Maar dan heb je het ook wel weer gezien.. :-)

Michiel, (URL) - 08-08-’09 18:45
Me!

Ik ben mijn tocht daar alle foto’s kwijt geraakt. Helaas. Het is er erg mooi.

Me!, (E-mail ) (URL) - 08-08-’09 20:32
Hanny

Ik ben een beetje jaloers. Afgelopen mei had ik met een medelogster en mijn dochter een uitstapje naar Giethoorn zullen maken, maar door regen hebben we het toen afgeblazen. Nu ik jouw verhaal lees en de foto’s zie, weet ik zeker dat we daar een keer naar toe moeten. Want ook ons samenspel zal daar prima verlopen.
Wat leuk is het toch dat ontmoetingen met medeloggers in het algemeen zo goed verlopen en dat je het gevoel hebt elkaar al behoorlijk goed te kennen. Dat geeft zo’n uitstapje iets extra’s.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 08-08-’09 20:47
Annemarie

Leuk zo heb je alsnog je boeddha gekregen! OP een wel hele speciale manier. :-)
Giethoorn… Daar gaan we binnenkort een keer heen! Maar dan gaan we varen zoals Hanny al schrijft, haha.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 08-08-’09 21:25
Vrouwke

Je hebt er een prachtig verhaal van gemaakt.

Het was een fijne dag, nogmaals bedankt jullie.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 08-08-’09 21:53
ReneSmurf

wat een orginele manier om zo`n beeldje te bemachtigen!
Wat dat met giethoorn te maken heeft is me een raadsel, maar giethoorn is ook raadselachtig mooi!

ReneSmurf, (URL) - 08-08-’09 21:54
st@@rt

Ha mooi verslag en idd met heel andere accenten dan Vrouwke!
Boeddha beeldjes moet je iidd krijgen en niet zelf kopen, zo wil het verhaal

st@@rt, (E-mail ) (URL) - 09-08-’09 10:02
Carola

Mooi! Het verhaal en de sfeer

Carola, (URL) - 09-08-’09 15:19
Thérèse

Ik houd niet van boeddha beeldjes, maar een ontmoeting met andere logger(s) is mij al vaak goed bevallen. Wel druk in dat Giethoorn, lijkt mij.
Maar leuk dat jullie het leuk gehad hebben!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 09-08-’09 16:06
f r e d

lang geleden dat ik giethoorn zei……

f r e d, (E-mail ) (URL) - 09-08-’09 17:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.