ZOMERVERTIER


 Inmiddels is de grote peuter van drieëneenhalf, bijna vier, veranderd in een kleine kleuter die nu echt vier jaar is. Precies een week nadat we dit uitbundig gevierd hebben, kwam ze een paar daagjes bij ons op bezoek. Dat zijn altijd heerlijke dagen. Er wordt dan van mij verwacht dat ik met haar ga spelen en dat doe ik graag. Kleurentorentje, memory, een spelletje met kaartjes van Dora, domino, het maakt niet uit, wij spelen het. Ook haar zelfmeegebrachte spelletje waarbij wij, zij en ik, het samen tegen de raaf op moesten nemen hebben we gespeeld nadat ze mij duidelijk had uitgelegd hoe het spel gespeeld diende te worden. En omdat het mooi weer was hebben we ook veel buiten gespeeld. Lekker kliederen in de zandbak.  Ik heb zelf ook even lekker gespeeld. Ik wilde in de zandbak een slotgracht maken met echt water erin, maar ik kan u verzekeren dat dat nog helemaal niet mee valt. Het is namelijk heel moeilijk om in het  (te) droge zand een geul te maken waar het water in blijft staan. Binnen de kortst mogelijke tijd heeft het droge zand al het water opgeslurpt en staat de gracht weer droog. Veel zandbakervaring schijn ik niet te hebben. Gelukkig voor mij, want je wordt er wel moe van hoor, kon ze zich zelf ook prima met de tuinslang vermaken, zodat ik even kon uitrusten. Maar na een tijdje komt dan toch weer de vraag of we samen nog even iets zullen doen. Verstoppertje is dan net iets leuker dan het spelen met de  skippybal, maar ook daar moet wel even meegespeeld worden, want dat heb je de vorige keer ook gedaan. En alles wat je als vierjarige in je geheugen hebt opgeslagen moet opnieuw gedaan worden. Voor een vierjarige is er niets leuker dan de herhaling. Want je herinnert je dat het de vorige keer zo fijn was en dat daarom alles, maar dan ook alles van de vorige keer herhaald moet worden, want dan wordt het vanzelf weer net zo leuk als de vorige keer. Heerlijke kleuterlogica. Om de mooie beelden voor mijzelf wat blijvend te maken heb ik opnieuw foto's genomen, waarbij de bloeiende rozen dit maal een uitstekend decor zijn voor mooie plaatjes waar ik in later jaren met heel veel plezier naar terug zal kijken.

 
(klik)

hanscke Dinsdag 11 Augustus 2009 - 9:40 pm | | Standaard

tien reacties

Me!

En achteraf beiden doodmoe naar bed…

Me!, (E-mail ) (URL) - 11-08-’09 22:58
Hanny

Heerlijk deze dagen met je kleindochter. Maar wat zul je “blij” zijn geweest toen ze weer naar huis ging. Hoe jong je ook bent, je wordt te oud om zo’n kleintje dag in dag uit om je heen te hebben. Nu even rust en bijtanken tot de volgende logeerpartij! Kun je weer van voren af aan beginnen met de spelletjes.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 12-08-’09 00:13
marjolijn

Heerlijk toch zo’n kleintje om je heen.
Nu maar weer lekker uitrusten.
Jullie zullen allebei genoten hebben.

marjolijn, (URL) - 12-08-’09 05:50
ReneSmurf

De kracht van de herhaling werkt voor volwassenen ook.
Mensen oordelen of iets leuk is of niet, en beslissen zo, soms onbewust, allerhande zaken.

Tja, mijn nichtje wil altijd hetzelfde verhaaltje voorgelezen hebben, tot vervelends toe.

ReneSmurf, (URL) - 12-08-’09 17:42
zakina

Heerlijk lijken me zulke dagen :-) en wat leuk dat je mee speelt en hoe je je bezig houdt met het zand hahaha.

zakina, (URL) - 12-08-’09 20:41
Annemarie

Die vermaakt zich wel! Leuke leeftijd zo. :-)
En zeker als je er bent, dan moet je degene die je onderdak biedt wel bezighouden! Stel je voor dat die zich verveelt.
Nu gesloopt op bed?

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 12-08-’09 21:28
Carola

Zand laat water door. Ze gebruiken het juist in de grond op plaatsen waar geen water mag blijven staan. Dus daar zal nooit water in blijven, tenzij je de hele zandbak volgooit…:-)

Carola, (URL) - 13-08-’09 13:28
Thérèse

Leuk, hè, om zelf ook weer een beetje kind te zijn. Je hebt ervan genoten. En ik vind die kleuterlogica ook best logisch. Het feest der herkenning en het feest der herhaling. Mooie foto in je tuin!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 13-08-’09 17:20
willem0

Een heerlijk verhaal Hanscke over jouw kindje. Ik doe precies de zelfde spelletje met mijn kleindochter.Een versschil, die van mij zingt de hele dag over Maga Mandy:-))

willem0, (URL) - 13-08-’09 21:20
nans

en oooohhhhh, wat heb jij genoten, zo te lezen!!!
grtz

nans, - 16-08-’09 08:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.