VAN BALLON NAAR VLIEGER


Voor mij is de zomer de mooiste tijd van het jaar. In dit jaargetijde speelt het buiten een grote rol. Zeker als het droog is en de temperaturen wat aangenaam zijn. Een paar dagen lekker warm weer vind ik fijn, het hoort bij de zomer, maar een echte Hollandse zomer met aangename temperaturen zoals dit jaar is niet te versmaden. Doordat er met dit weer veel mensen buiten zijn (mensen gedragen zich in de zomer echt anders dan in de winter) schijnt er elke dag wel iets leuks te gebeuren. Een onverwacht praatje met deze of gene, de hond uitlaten kost mij menig extra uurtje, omdat ik mijn tijd weer eens sta te verkletsen. Of ik sta mijn tijd te verdoen met het turen in de verte om als eerste de ballonnen in de lucht aan te kunnen wijzen, een wedstrijdje dat P. en ik 's avonds maar al te graag spelen terwijl we samen met Sjors ons rondje lopen.  En dan op een dag zien we geen ballonnen in de lucht, we zien geen ballon landen waar we dan zo nodig heen moeten, wat ook al eens gebeurd is, nee we zien dat er vlak bij ons voorbereidingen zijn om een ballon te laten opstijgen. Dat schouwspel willen we zeker niet missen en we lopen dit keer met gezwinde spoed ons rondje. We zijn op tijd terug. Met fototoestel gewapend fietsen we snel naar de plek toe.  Eindelijk kan ik eens in zo'n mandje kijken. Er wordt mij verteld dat er plaats is voor zes passagiers en één bestuurder. Naast de vier mannen die er al zijn, moeten er er nog twee personen komen, maar zij laten verstek gaan. In hun plaats mogen de moeder en de dochter mee. Uit het publiek, want er zijn meerdere mensen dan alleen wij komen kijken, hoor ik gemompel, dat klinkt als, ik had ook wel meegewild. Van ons groepje uit de straat had niemand gedurfd. Ook P. niet, want anders had ik hem allang een ballonvaart cadeau gedaan. Het is altijd weer boeiend om te zien hoe de ballon zich ontvouwt.  Als de ballon bijna gevuld is volgen er een paar korte duidelijke instructies, want het moment van opstijgen gaat heel snel. Het is een prachtig gezicht als de ballon wegvaart. De komende dagen gaan P. en ik kijken of er in de kop van Noord-Holland ook ballonvluchten te zien zijn, maar wij gaan echt niet mee. Voor ons blijft het bij in de lucht kijken, maar niet alleen om ballonnen te zien. Nee, wij gaan, als het weer het toelaat, ons wel met wind en luchtstromingen bezighouden. Wij willen onder andere gaan vliegeren. Ben ik wel benieuwd wie van de bezoekers echt met een ballonvaart mee zou durven.

 
(klik)

hanscke Donderdag 13 Augustus 2009 - 10:37 pm | | Standaard

tien reacties

Hanny

Op zichzelf zou ik best met een ballon meedurven. Maar ik ben bang voor de landing. Dat die te zwaar zou zijn voor mijn rug en been. Dat risico neem ik liever niet. Maar het idee in alle stilte over het land te vliegen, lijkt me geweldig.
Leuk dat je gaat vliegeren. Daar komt vast wel een verslag van. Veel plezier!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 14-08-’09 00:10
marjolijn

Durven wel, maar ik hou mijn botten ook graag heel, en daar ben ik met zo’n landing niet zeker van.
Leuk dat je nog een paar dagen gaat vliegeren, ook dat zou voor mij alleen kijken zijn, maar dat is ook leuk!!
Fijne dagen en veel plezier.

marjolijn, (URL) - 14-08-’09 06:14
Me!

Ik heb een beetje hoogtevrees. Uit voorzorg blijf ik maar met beide benen op de grond staan. Aan de andere kant, ze komen altijd weer naar beneden…

Me!, (E-mail ) (URL) - 14-08-’09 12:24
ton

Mijn oudste vriend (in vriendschapsjaren) en ik hebben van onze vrouwen als cadeau voor onze zestigste verjaardag een ballonvaart boven onze geboortestad Utrecht gekregen. Inmiddels zijn wij beiden 61, maar door mijn ongelukkige van van vorig jaar werd de tocht uitgesteld, maar dit najaar moet het toch gebeuren!

ton, (E-mail ) (URL) - 14-08-’09 13:09
Carola

O ja, ik zou het wel heel erg leuk vinden!!! Mijn pa heeft het ooit gedaan, cadeautje van mijn moeder en die vond het geweldig.

Carola, (URL) - 14-08-’09 19:42
Vrouwke

Ik wil mee! Ondanks dat ik écht hoogtevrees heb, wil ik altijd nog eens een keer met een ballonvaart mee. Het lijkt me zoiets unieks.

Dus als we weer eens een dagje uitgaan? Durf jij?

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 14-08-’09 23:42
ReneSmurf

Ik durf wel, ik zou ook wel eens meewillen.
Het komt er alleen niet van, temeer daar het vrij prijzig is, en ik het dan zonde vind.

De zomer is het mooiste seizoen, en alle vreugde verdwijnt weer als de herfst komt, helaas.
Dus we genieten er nu maar lekker van!

ReneSmurf, (URL) - 15-08-’09 16:19
nans

lief en ik zijn er tijdens een wandeling ook een keer verzeild geraakt, bij zo’n ballon die nog moest stijgen…we vonden het ook een indrukwekkend gezicht, hoe langzaam die ballon zich vult en er razendsnel vandoor gaat als hij eindelijk mag….
Genieten hoor! Toch een keer mee??? weet niet…
grtzzz

nans, - 16-08-’09 08:40
Geertje

Het lijkt me machtig!
Heb inderdaad ook vaak ballonnen zien opstijgen en altijd wel eens een stukje mee willen “varen”.
Ja, als ik de kans zou krijgen; graag! ;-)

Mooie foto’s Hanscke!
De zomer is mijn favoriete jaargetij niet echt; ik hou het meest van de lente wanneer alles nog zo mooi groen is ;-)
Hoewel, de temperatuur in de zomer is wel heel aangenaam!
Zo je huis uit te lopen zonder jas of wat dan ook.

Geniet van de mooie dagen!

Geertje, (E-mail ) (URL) - 16-08-’09 19:31
Willemvk

Zomers praat je inderdaad veel meer met de buren dan winters :D

Willemvk, (E-mail ) (URL) - 16-08-’09 21:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.