JAN DE WIND


Voor ons ging de vlieger niet op. We hebben het geprobeerd, maar we kunnen het gewoon niet. Ooit hoop ik eens iemand te treffen die mij vliegerles kan geven, want het lijkt me heerlijk om op een dergelijke manier met Jan de Wind te kunnen spelen. Spelen met de wind kan op vele manieren. De afgelopen dagen heb ik op de fiets heel goed het verschil kunnen voelen van tegenwind of voor de wind. Het was heerlijk en ik raak steeds meer verslingerd aan het fietsen. Je bent op de fiets veel sneller ergens en als je dan afstapt is het voor de afwisseling heerlijk om een stukje te lopen. Vanuit Schagen, wat trouwens een alleraardigst stadje is, ben je op de fiets in no time zo maar aan de kust. Wij zijn geen echte strandgangers, maar we willen er wel even kijken, want er valt altijd wel iets te zien. Bijvoorbeeld de kitesurfers.

Ik had ze alleen nog maar heel in de verte gezien, maar nu kon ik zien hoe er gestart wordt. Het zijn ware kunstenaars die jonge jongens. Het kost ze geen enkele moeite lijkt het wel. Ze gaan op een gegeven moment het water in, dan lijkt het of ze in een golf gaan zitten en hup, daar gaan ze met een noodgang.
 
(klik)
Wij hebben trouwens ook niet stil gezeten. Ik denk dat we al met al in drie dagen, de vrijdagmiddag, de zaterdag en voor een deel de zondag ruim meer dan 110 kilometer gefietst hebben. Maar we zijn elke dag wel even op het strand wezen kijken. Naast het kitesurfen heb ik met verbazing naar een andere vorm van vliegen gekeken. Opeens scheerde deze man (of vrouw?) over ons heen. En zoals dit logje begon, ik heb nog steeds de wens om te leren vliegeren, maar  vliegen zie ik mijzelf voorlopig nog niet doen.

 
(klik)
hanscke Zondag 16 Augustus 2009 - 10:48 pm | | Standaard

tien reacties

Hanny

Lopen is mooi. Maar als dat niet zo wil, is fietsen een uitkomst en minstens net zo mooi als lopen. Ook al stap je regelmatig af om iets rustig te kunnen bekijken, je komt uiteindelijk verder dan lopend. Je ziet daardoor meer. Dat je steeds bij het strand uitkwam, kan ik heel goed begrijpen. Bij het strand leeft het. Er is altijd wel wat te zien. De zeelucht is heerlijk verfrissend.
Vliegeren kan ik je niet leren, want ik kan het zelf ook niet. Ik kijk wel altijd graag naar een neef van mij die dat veel doet en behoorlijk fanatiek is. Zo fanatiek, dat hij zelf vliegers ontworpen heeft. Binnenkort is hij hier vast weer in de buurt, als er hier weer een weekend gevliegerd wordt.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 17-08-’09 01:03
marjolijn

Ja, een weekendje aan de kust is heerlijk. Jammer dat het vliegeren niet gelukt is, maar wie weet komt er nog een lesje.
Fietsen en kijken, genieten, uitwaaien is ook al heel leuk.
Je hebt er zeker van genoten.

marjolijn, (URL) - 17-08-’09 05:38
ton

Mijn oudste broer was topvliegerbouwer en -vliegeraar in onze buurt. Helaas zit/zat het talent niet in mijn genen.

ton, (E-mail ) (URL) - 17-08-’09 10:28
Me!

Dat kitesurfen lijkt me ook ontzettend leuk

Me!, (E-mail ) (URL) - 17-08-’09 12:27
Thérèse

Leuk zo aan de kust. Ik kan het ook niet, dat vliegeren. En het ziet er toch zo simpel uit. Sportief van dat fietsen, hoor!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 17-08-’09 14:25
Elmar

Hoi Hanscke!
De zee en het strand blijven mij ook altijd trekken, maar wat wil je met een naam als El mar? ;-)
Vliegeren heb ik vroeger erg veel gedaan dus ik zou je best een paar vlieger lesjes willen geven! :-)
groetjes en nog veel plezier!
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 17-08-’09 15:20
Annemarie

Jullie hebben echt veel gefietst!
Tsja vliegeren, niet mijn ding sinds ik een trauma van zo’n ding heb opgelopen, hihi. Vlieger verloren, heeft de hele nacht in de lucht gestaan boven de caravan. Volgende dag wel teruggekregen, maar nooit meer gevliegerd, hihi.
Dus helaas kan je niet helpen.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 17-08-’09 20:36
zakina

Heerlijk lijkt het me om overal heen te kunnen fietsen :-). En het strand is idd heerlijk wat betreft kijken naar vliegers. Ik vond het altijd heerlijk om op Scheveningen in de herfst te lopen. Jammer dat ik toen nog geen foto’s maaktte.

zakina, (URL) - 17-08-’09 20:38
ReneSmurf

Ik heb wel eens gevliegerd, met een goedkoop maar leuk ding.
Maar op zich vond ik het niet een leuke bezigheid.

Er naar kijken ook niet zo.
Fietsen vind ik dan wel weer erg leuk.

ReneSmurf, (URL) - 17-08-’09 22:02
Xiwel

Als kind heb ik veel gevliegerd in Egmond. Dat was dan zo’n goedkoop geval wat op een adelaar moest lijken.

Schagen is idd een leuk stadje. Als je de rustige weggetjes weet te vinden dan is fietsen erg leuk. Zo vind ik Valkkoog een aardig dorpje en de Westfriese slingerdijk is (voor de wind) ook mooi. Fietsen tussen Burgerbrug/Sint Maartensbrug en de kust vind ik nogal saai. Te rechtuit.

Xiwel, (URL) - 20-08-’09 23:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.